Dark Mode παντού: Έφτασε και στο Instagram για iOS 13!

Περίληψη: Ένα από τα features που ζητούν όλο και περισσότεροι χρήστες είναι το dark mode. Το iOS 13 φέρνει αυτό το χαρακτηριστικό σε όλα τα iPhone και το Instagram έσπευσε να το υποστηρίξει!

Με την έλευση του iOS 13 στα iPhone, ήρθε σε όλα τα smartphone της Apple το Dark Mode! Με μια απλή αλλαγή στις ρυθμίσεις όλο το σύστημα γίνεται πιο σκούρο και ευανάγνωστο σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το περιβάλλον εργασίας και όλες οι εφαρμογές της Apple «σκοτεινιάζουν» όταν χρησιμοποιείται το dark mode. Αυτό όμως δεν συμπεριλαμβάνει και εφαρμογές τρίτων. Κάθε εφαρμογή πρέπει να ανανεωθεί από τους δημιουργούς της, για να υποστηρίζει το dark mode του iOS 13. Το Instagram έκανε ακριβώς αυτό και πολύ γρήγορα υποστηρίζει τη νέα λειτουργία του iPhone.

Η υλοποίηση του dark mode στο Instagram είναι αυτή που ορίζει η Apple με την εφαρμογή να συμπεριφέρεται, όπως ακριβώς και μια προεγκατεστημένη Apple εφαρμογή που υποστηρίζει το σκούρο θέμα. Αν, από τις ρυθμίσεις του iPhone σου, επιλέξεις να ενεργοποιήσεις το dark mode, το Instagram θα ακολουθήσει αυτή σου την επιλογή και θα γίνει και αυτό... μαύρο.

Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει στο app κάποια ρύθμιση για ενεργοποίηση του dark theme ξεχωριστά από το σύστημα. Οπότε, αν εσύ θέλεις να τρέχεις dark mode μόνο στο Instagram και το υπόλοιπο σύστημα να παραμείνει στο light theme, δεν μπορείς να το κάνεις αυτή τη στιγμή. Το Instagram προσαρμόζεται στο θέμα του υπόλοιπου συστήματος. Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε το Instagram να υλοποιήσει το dark mode μπορεί να μην σου δίνει την ίδια ελευθερία επιλογών, όπως το Twitter για παράδειγμα, αλλά σε γλιτώνει από την ανάγκη να επιλέγεις ένα-ένα το θέμα κάθε εφαρμογής. Ένα κλικ στις ρυθμίσεις και... καθάρισες!

Αν τρέχεις iOS 13 στο iPhone σου και δεν βλέπεις ήδη το dark theme στο Instagram, δύο είναι τα σενάρια. Ή δεν έχεις ενεργοποιήσει το dark mode από τις ρυθμίσεις της συσκευής σου ή δεν έχεις κάνει update στην εφαρμογή. Δες τι από τα δύο παίζει και μπορείς να έχεις κι εσύ dark mode στο Instagram από σήμερα κιόλας!