Το νέο Motorola Edge 30 Pro στα χέρια του Τίμου Κουρεμένου

Περίληψη: Ο Τίμος Κουρεμένος πιάνει στα χέρια του το ολοκαίνουριο Motorola Edge 30 Pro και μας ξεναγεί στις δυνατότητές του!

Η Motorola κάνει δυναμική επανείσοδο στην αγορά και έρχεται ξανά στην Ελλάδα με νέα smartphones! Η εταιρεία η οποία κάποτε είχε κάνει αίσθηση με τα πρωτοποριακά της κινητά, το RAZR, το PEBL αλλά και το SLVR, απείχε από τον χώρο των smartphones για αρκετό καιρό. Δε θα μπορούσε, όμως, να μείνει εκτός παιχνιδιού για πολύ. Πλέον έχουμε την επιστροφή της Motorola με μια σειρά από άκρως ενδιαφέροντα smartphones, και το κορυφαίο εξ αυτών, το Edge 30 Pro, έφτασε στα Public και, φυσικά, στα χέρια του Τίμου Κουρεμένου ο οποίος μας κάνει μια γρήγορη περιήγηση στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του.

Ας δούμε το βίντεο και επιστρέφουμε με όλα όσα θα ήθελες να γνωρίζεις αλλά θέλεις να τα δεις και γραπτώς:

Video Duration
2:58

Τα specs του Motorola Edge 30 Pro

Το Edge 30 Pro είναι η ναυαρχίδα της Motorola και ως εκ τούτου έρχεται εξοπλισμένο με την αφρόκρεμα της τεχνολογίας. Για αρχή έχουμε τον επεξεργαστή του, ο οποίος είναι ο Qualcomm Snapdragon 8 Gen1, ο οποίος είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 12GB μνήμης RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Η σχεδίαση του κινητού ακολουθεί τις επιταγές της μόδας του 2022, με οθόνη 6,7 ιντσών που εκτείνεται σε ολόκληρη την πρόσοψη, και η οποία είναι τεχνολογίας OLED με refresh rate στα 144Hz και ανάλυση 1080×2400 pixels. Η οθόνη προστατεύεται από Corning Gorilla Glass 3. Στην εμπρόσθια πλευρά υπάρχει και η selfie cam, η οποία διαθέτει αισθητήρα στα 60 megapixels (!).

Στην πίσω πλευρά βρίσκεται αυτό που ενδιαφέρει πολλούς, η… συστάδα των καμερών, όπου έχουμε δύο κάμερες με αισθητήρα στα 50 megapixels, μια με ευρυγώνιο φακό και μία με υπερευρυγώνιο. Επίσης έχουμε και έναν επιπλέον αισθητήρα βάθους, στα 2 megapixels. Ενδιαφέρον έχει και το φλας, το οποίο διαθέτει δύο LEDs για διαφορετική θερμοκρασία λευκού.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως το Edge 30 Pro διαθέτει ό,τι θα περιμέναμε από ένα smartphone τελευταίας γενιάς, με υποστήριξη 5G αλλά και Wi-Fi 6E για μεγάλο bandwidth, αλλά και β στο βύσμα. Τέλος, η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 4800mAh και μπορεί να φορτίσει με fast charge 68W, αλλά και ασύρματη φόρτιση στα 15W.

motorola-edge-30-pro-kouremenos-01

Cutting-edge design 

Όπως αναφέρει και ο Τίμος, το design του Edge 30 Pro είναι σύγχρονο, διαθέτει Gorilla Glass 3 στην πρόσοψη, αλλά και Gorilla Glass 5 στην οπίσθια πλευρά, η οποία όμως διαθέτει και μια ειδική επίστρωση η οποία δεν μαζεύει… δαχτυλιές, για να έχεις ένα smartphone το οποίο δεν λερώνεται εύκολα (ή και καθόλου). Είναι φανερό το ότι η σχεδίαση των smartphones τα τελευταία χρόνια δεν αφήνει και πολλά περιθώρια στους industrial designers να… πρωτοτυπήσουν, αλλά το νέο Motorola ακολουθεί μια διαχρονική σχεδιαστική φιλοσοφία, χωρίς εξάρσεις, αλλά εξακολουθεί και δείχνει "φρέσκο" και μοντέρνο.

Αν ψήθηκες και θέλεις να δεις το νέο Motorola Edge 30 Pro από κοντά, μπορείς να περάσεις μια βόλτα από το κοντινότερο κατάστημα Public, να το πιάσεις στα χέρια σου, να "νιώσεις" την επίστρωσή του, αλλά και να δεις πόσο γρήγορο είναι και πόσο καλές φωτογραφίες βγάζει! Βέβαια, μπορείς ακόμη πιο απλά να μπεις στο Public.gr και να το κάνεις δικό σου χωρίς να περιμένεις, και είτε να περάσεις για να το παραλάβεις, είτε να στο φέρουμε στο σπίτι σου!

Μην ξεχνάς, το Public Blog είναι εδώ για να σου δείχνει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία – και όχι μόνο. Μείνε συντονισμένος για να μαθαίνεις τα νέα, τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν!