The Sisterhood: Μια σειρά-ωδή στις μεγάλες γυναίκες συγγραφείς

Περίληψη: Οι αγαπημένες μας εκδόσεις Penguin, με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας, κυκλοφόρησαν μια προσεγμένη σειρά...

Οι αγαπημένες μας εκδόσεις Penguin, με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας, κυκλοφόρησαν μια προσεγμένη σειρά με το όνομα «The Sister hood», η οποία περιλαμβάνει κλασικά βιβλία γραμμένα από σπουδαίες γυναικείες φωνές και με εξώφυλλα-τουλάχιστον- ερωτεύσιμα!

Τα πανέμορφα αυτά εξώφυλλα επιμελήθηκε η εικονογράφος και ζωγράφος Hülya Özdemir (με έναν, ομολογουμένως, εντυπωσιακό λογαριασμό στο Instagram), ενώ τις εισαγωγές στα βιβλία έχει επιμεληθεί η συγγραφέας και φεμινίστρια Scarlett Curtis,π ου έχει γράψει το βιβλίο Feminists Don't Wear Pink (and other lies).

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά τα έξι βιβλία που θα βρεις αποκλειστικά στα ράφια του Public!

Το «The Railway Children» της Αγγλίδας Edith Nesbit πρωτοεκδόθηκε το 1906 και μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη πολλές φορές. Η δράση του μας μεταφέρει στην αγγλική επαρχία και στα τρία παιδιά μιας οικογένειας, τα οποία για να ξεπεράσουν την απουσία του πατέρα τους, στρέφονται στον κοντινό σιδηροδρομικό σταθμό και ψάχνουν παρηγοριά στους ανθρώπους των τρένων.

Η Louisa May Alcott άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στη λογοτεχνία για εφήβους. Το βιβλίο που την καθιέρωσε είναι το κλασικό μυθιστόρημα «Little Women», το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά σε δύο τόμους (το 1868 και 1869, αντίστοιχα) και θεωρείται ένας ύμνος στην ενηλικίωση. Οι ηρωίδες, οι τέσσερις αδελφές March, μάς εξιστορούν τις χαρές και τις λύπες που τις ενώνουν. Από πολλούς θεωρείται αυτοβιογραφικό έργο.

Η γυναικεία λογοτεχνία δεν ήταν ποτέ ξανά η ίδια μετά την Jane Austen. Το «Pride and Prejudice» παραμένει ένα κλασικό κείμενο που έχει φέρει ουκ ολίγα δάκρυα στα μάτια των περισσότερων κοριτσιών, είτε διάβασαν το βιβλίο είτε είδαν την κινηματογραφική του μεταφορά με πρωταγωνίστρια την Keira Knightley. Αποτελεί βιβλίο-σταθμό στη συγγραφική πορεία της Austen, με το ρομαντικό δράμα να βρίσκεται στην κορυφαία του στιγμή.

Το «Anne of Green Gables» αποτελεί την κορυφαία συγγραφική στιγμή της L.M. Montgomery και θεωρείται κλασικό όσον αφορά την παιδική λογοτεχνία του 20ού αιώνα. Αφηγείται την ιστορία ενός εντεκάχρονου ορφανού κοριτσιού και έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια (!) αντίτυπα, έχοντας μεταφραστεί σε πάνω από 36 γλώσσες, ενώ διδάσκεται σε σχολεία σε όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στα κορυφαία best-sellers, η «Heidi» είναι ένα βιβλίο για τα παιδιά και για όσους αγαπούν τα παιδιά από την ελβετίδα συγγραφέα παιδικών ιστοριών, Johanna Spyri. Μας παίρνει από το χέρι και μας πηγαίνει σε μια ξέγνοιαστη ζωή στα βουνά των Άλπεων με συντροφιά τον αγαπημένο της παππού.

Τέλος, τη σειρά ολοκληρώνει το «A Little Princess» της αμερικανίδας συγγραφέως μυθιστορημάτων και θεατρικών έργων, Frances Hodgson Burnett. Κυκλοφόρησε σε ολοκληρωμένη μορφή βιβλίου το 1905, ενώ είχε ξεκινήσει σαν μικρές ιστορίες, που δημοσιεύονταν σε αμερικανικό παιδικό περιοδικό το 1887. Μέσα από τις σελίδες του παίρνουμε μαθήματα καλοσύνης και γενναιοδωρίας από ένα κορίτσι, που μετά το θάνατο του πατέρα της, αφήνει τα πλούτη και γίνεται υπηρέτρια που ζει σε μία σοφίτα.

Εμείς, από την πλευρά μας τα θέλουμε όλα και θα τα προσθέσουμε στη συλλογή μας ή στο coffee table μας!