Το Apple Watch θα σε ενημερώνει και για το πως κοιμήθηκες!

Περίληψη: Στις 10 Σεπτεμβρίου περιμένουμε πολλές ανακοινώσεις από την Apple. Στο event που διοργανώνει η εταιρία...

Στις 10 Σεπτεμβρίου περιμένουμε πολλές ανακοινώσεις από την Apple. Στο event που διοργανώνει η εταιρία στο Cupertino περιμένουμε τα νέα iPhone, καινούργια Apple Watch, αλλά και την επόμενη έκδοση του iOS. Αυτά είναι μερικά από τα «βασικά» που θα δούμε στο Steve Jobs Theater, αλλά μας περιμένουν ακόμα πολλά περισσότερα. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να ανακοινώσει η Apple κατά τη διάρκεια του «By Innovation Only», είναι η λειτουργία καταγραφής ύπνου για το Apple Watch.

Η παρακολούθηση του ύπνου είναι ένα χαρακτηριστικό που διαθέτουν ήδη πολλά smartwatches και activity trackers. Για κάτι αντίστοιχο στο Apple Watch, όμως, έπρεπε να βασιστείς σε εφαρμογές τρίτων, καθώς το ρολόι της Apple δεν το υποστήριζε. Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει σύντομα, καθώς ο κώδικας του iOS 13 αποκάλυψε τη νέα λειτουργία. Η καταγραφή ύπνου δεν θα χρειάζεται κάποιο επιπλέον hardware για να λειτουργήσει, οπότε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παλιότερα μοντέλα Apple Watch, όπως όλα δείχνουν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Apple Watch θα παρακολουθεί τις κινήσεις σου, τον καρδιακό σου παλμό και θορύβους του περιβάλλοντος. Μέσα από αυτά τα δεδομένα θα μπορεί να σε πληροφορεί για την ποιότητα του βραδινού σου ύπνου. Τα δεδομένα αυτά θα είναι διαθέσιμα και στο Health App του iPhone, εκτός από την καινούργια εφαρμογή ύπνου που αναμένεται να υπάρχει στο Apple Watch.

Η νέα λειτουργία θα έρθει, κατά πάσα πιθανότητα, με την επόμενη έκδοση του λογισμικού για το έξυπνο ρολόι της Apple. Το WatchOS 6 αναμένεται να ανακοινωθεί και αυτό στις 10 Σεπτεμβρίου, μαζί με καινούργια ρολόγια.

Αν ανυπομονείς κι εσύ να μάθεις όλες τις ανακοινώσεις της Apple τότε θα πρέπει να κάνεις υπομονή λίγες μέρες ακόμα. Στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 ώρα Ελλάδος η Apple θα αποκαλύψει – επιτέλους – όλα όσα ετοιμάζει όλον αυτό τον καιρό.