Το Public σε πάει Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου!

Περίληψη: Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι στο Ηρώδειο, την Επίδαυρο και στο 260 της Πειραιώς;...

Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι στο Ηρώδειο, την Επίδαυρο και στο 260 της Πειραιώς; Dead can DanceRiccardo Muti, Yo-Yo Ma, Λεωνίδα Καβάκο, Ann Teresa de Keersmaeker, αλλά και Jethro Tull, Loreena McKennitt, Tindersticks. Αυτά είναι κάποια μόνο από τα ηχηρά διεθνή ονόματα που αναμένουμε να απολαύσουμε επί σκηνής στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Και τα εισιτήρια για όλα αυτά, θα τα βρούμε στα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα!

Λίγη ιστορία: Από το 1955 ως και σήμερα, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της χώρας - και όχι άδικα. Ονόματα-θρύλοι, σπουδαίοι καλλιτέχνες και περιώνυμοι δημιουργοί του θεάτρου, της μουσικής και του χορού έχουν περάσει από τη σκηνή του: Μαργκότ Φοντέιν, Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μαρία Κάλας, Πίνα Μπάους, Έλεν Μίρεν, Ιγκόρ Στραβίνσκι, Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, Λέοναρντ Μπέρνστάιν, Πήτερ Στάιν, Πήτερ Χολ, Φιόνα Σω, Ήθαν Χοκ, παραστάσεις από τη βερολινέζικη Σαουμπίνε και το μιλανέζικο Πίκολο Τεάτρο...

Συνεχίζοντας τη μακρά του παράδοδη, φέτος το Φεστιβάλ φιλοξενεί ονομαστούς καλλιτέχνες του διεθνούς στερεώματος αλλά και την αφρόκρεμα της ελληνική δημιουργίας, τόσο στο Ηρώδειο όσο και το θέατρο της Επιδαύρου. 

Αρχή από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, εκείνο το μοναδικό στολίδι ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη, όπου και το καλοκαίρι του 2019 καλλιτέχνες, ορχήστρες και συγκροτήματα κάνουν το κοινό να ανυπομονεί για τις εμφανίσεις τους. Μεταξύ αυτών η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου με την εκρηκτική πιανίστρια Yuja Wang (17 Ιουνίου), η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης με τον Λεωνίδα Καβάκο (22 Ιουνίου), η Loreena McKennitt (27 Ιουνίου), ο Yo-Yo Ma (30 Ιουνίου), οι Dead can Dance (3 Ιουλίου), η Καμεράτα (6 και 7 Ιουλίου), ο Riccado Muti με εξαιρετικούς μουσικούς από το Ravenna Festival (9 Ιουλίου), οι Tindersticks (13 Ιουλίου), η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον Maxim Vengerov (16 Ιουλίου) και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες, που θα προσφέρουν μοναδικές καλοκαιρινές βραδιές. Ξεχωριστή στιγμή η εμφάνιση της Ann Teresa de Keersmaeker με την ομάδα της Rosas στις 2 Ιουλίου, στη μοναδική παράσταση χορού στο Ηρώδειο για το 2019.

Τη σκυτάλη παίρνει η Επίδαυρος, το θέατρο της οποίας αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους θεατές, χάρη στην απαράμιλλη αισθητική και την τέλεια ακουστική του. Φέτος, εκτός από κορυφαίους έλληνες δημιουργούς, θα σκηνοθετήσει για πρώτη φορά στην Επίδαυρο ο σπουδαίος αμερικανός Robert Wilson (21 και 22 Ιουνίου), που ανεβάζει τον Οιδίποδα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Επίσης για πρώτη φορά «κατεβαίνουν» στην Επίδαυρο ο κορυφαίος βέλγος σκηνοθέτης Ivo van Hove, μαζί με τη θρυλική Comédie-Française, που παρουσιάζουν δύο τραγωδίες του Ευριπίδη σε μια ενιαία παράσταση που έχει ήδη ενθουσιάσει το κοινό στη Γαλλία (26 και 27 Ιουλίου). Όλες οι παραστάσεις θα έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους!

Οι εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ στην Πειραιώς 260, στην Αθήνα, εξακολουθούν να φιλοξενούν τις πιο σύγχρονες δημιουργίες σε θέατρο, χορό και εικαστικά από όλο τον κόσμο. 

Βρείτε τα εισιτήρια για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στα καταστήματα Public σε όλη την Ελλάδα!