2019 TV recap: 7+1 επεισόδια σειρών που ξεχωρίσαμε!

Περίληψη: Η ποιότητα των τηλεοπτικών παραγωγών έχει ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και το 2019 δεν αποτελεί εξαίρεση. Είδαμε και φέτος πάρα πολύ τηλεόραση και διαλέξαμε τα αγαπημένα μας επεισόδια.

Σίγουρα δεν το διαβάζεις για πρώτη φορά: Οι παραγωγές για τη μικρή οθόνη γίνονται πλέον με προδιαγραφές... κινηματογράφου, με αποτέλεσμα συχνά να ανταγωνίζονται σε budget ακόμα και ταινίες του Hollywood. Στο παιχνίδι έχουν μπει για τα καλά και οι υπηρεσίες streaming - βλέπε Netflix, Disney+ και Apple TV+, που ανεβάζουν απαιτήσεις.

Η χρονιά που ολοκληρώνεται είχε κάμποση εντυπωσιακή τηλεόραση - και εμείς είδαμε πολλά και καλά δείγματά της. Λίγο πριν εκπνεύσει, λοιπόν, το 2019, δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε τα επεισόδια σειρών που ξεχωρίσαμε. Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα 7 (+1) επεισόδια που θα βλέπαμε ξανά και ξανά! 

Stranger Things – “The Battle of Starcourt”

Η κορύφωση της τρίτης σεζόν του του Stranger Things ήρθε, ασφαλώς, στο τελευταίο επεισόδιο. Το Starcourt Mall έγινε το πεδίο της μάχης, η οποία ήταν διπλή. Στην επιφάνεια, οι έφηβοι ήρωες της σειράς αντιμετωπίζουν το Mind Flayer. Την ίδια ώρα, κάτω από τη γη, Joyce και Hopper προσπαθούν να σταματήσουν μια απειλή που θα μπορούσε να έχει τεράστιες συνέπειες. Το επεισόδιο διαρκεί πάνω από μία ώρα και τα έχει όλα: δράση, τρόμο, κωμωδία, σασπένς. Μπορεί να άργησε να κυκλοφορήσει ο νέος κύκλος του Stranger Things, αλλά, το Netflix και οι αδερφοί Duffer φρόντισαν να μας ανταμείψουν για την αναμονή μας.

Game of Thrones – “A Knight of the Seven Kingdoms”

Η τελευταία σεζόν του Game of Thrones μοίρασε πολλές απογοητεύσεις, αλλά το δεύτερο επεισόδιο του 8ου κύκλου δεν ήταν μία από αυτές. Η τελευταία νύχτα πριν τη μεγάλη μάχη είναι για όλους πολύ έντονα φορτισμένη και η απουσία δράσης βοηθάει πολλούς χαρακτήρες να λάμψουν. Μεταξύ πολλών όμορφων στιγμών, κορυφαία ήταν σίγουρα αυτή την ανάδειξης της Brienne σε ιππότη.

The Mandalorian – “Chapter 1”

Η φετινή χρονιά δεν είχε μόνο ταινία Star Wars αλλά και σειρά. Το The Mandalorian ήρθε στο Disney+ τον Νοέμβριο και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε από αυτό. Από τα πρώτα κιόλας πλάνα εντυπωσιαστήκαμε από τη φωτογραφία, τη μουσική και τη δράση της νέας σειράς της Disney. Μετά γνωρίσαμε και τον baby Yoda και αυτό ήταν, κολλήσαμε αμέσως! Ποιος να το φανταζόταν ότι η ιστορία ενός κυνηγού επικηρυγμένων ο οποίος γίνεται «πατέρας» θα μπορούσε να είναι τόσο ενδιαφέρουσα. Να που τελικά είναι!

Dickinson – “A Brief, But Patient Illness”

Βλέποντας τον κατάλογο των σειρών με τον οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το Apple TV+, περιμέναμε πως το «The Morning Show» θα γίνει το αγαπημένο μας. Τελικά η Hailee Steinfeld, ως Emily Dickinson, ήταν αυτή που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση. Παρότι η σειρά ξεκίνησε αρκετά «χλιαρά», το 6 επεισόδιο του Dickinson ανέδειξε όλη της τη δυναμική. Μπορεί να έχουμε να κάνουμε με ένα δράμα εποχής, η σειρά όμως έχει και πολλά κωμικά στοιχεία, τα οποία φαίνονται αρκετά σε αυτό το επεισόδιο.

Barry – “ronny/lily”

Το Barry ήρθε σχεδόν από το πουθενά, για να αρχίσει να σαρώνει τα βραβεία. Η μαύρη κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Bill Hader ακολουθεί τη ζωή ενός επί πληρωμή δολοφόνου, ο οποίος ερωτεύτηκε την υποκριτική. Το 5ο επεισόδιο «ronny/lily» της δεύτερης σεζόν το ξεχωρίσαμε γιατί δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Οι δημιουργοί μπαίνουν ακόμα πιο βαθιά στην ψυχοσύνθεση του Barry, μέσα από ένα ανατρεπτικό επεισόδιο, στο οποίο ο Barry έρχεται απέναντι σε έναν αντάξιο αντίπαλό, ή αντιπάλους, για να είμαστε ακριβείς.

Veep – “Veep”

Μπορεί το φινάλε του Veep να διήρκησε περισσότερο από ότι συνήθως, αλλά το τελευταίο επεισόδιο και ολόκληρη η 7η σεζόν και πάλι δεν ήταν αρκετά. Παρόλα αυτά, το τελευταίο επεισόδιο του Veep ήταν πολύ ικανοποιητικό. Έκλεισαν ό,τι λογαριασμοί είχαν μείνει ανοιχτοί με ένα επεισόδιο το οποίο τα είχε όλα, από γέλιο μέχρι και κλάμα.

The Good Place – “The Answer”

Η τέταρτη -και τελευταία- σεζόν του The Good Place πλησιάζει στο τέλος της. Μέχρι το 8ο επεισόδιο μας είχε απογοητεύσει λίγο, γιατί ο Chidi ήταν σαν κομπάρσος. Στο 9ο επεισόδιο, όμως, απολαύσαμε 20+ λεπτά, τα οποία μας αποκάλυψαν το παρελθόν κάθε ζωής του αγαπημένου μας καθηγητή ηθικής. Το The Good Place δεν έμεινε μόνο εκεί, όμως. Ο Chidi φαίνεται πως είναι ο μόνος που μπορεί να σταματήσει το «restart» της ανθρωπότητας. Θα τα καταφέρει άραγε; 

Chernobyl

Το Chernobyl του HBO ήταν ίσως η αγαπημένη μας φετινή σειρά, γι’ αυτό και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε μόνο ένα επεισόδιό της. Η ιστορία του μεγαλύτερου πυρηνικού ατυχήματος στην ιστορία της ανθρωπότητας δίνεται με τρόπο μαεστρικό, ο οποίος θα σε καθηλώσει μπροστά από την τηλεόρασή σου. Η σειρά αποτελείται από μόλις 5 επεισόδια, οπότε πώς θα μπορούσαμε να διαλέξουμε το καλύτερο; Αν δεν το έχεις δει ακόμα, δες το άμεσα. Πέντε και κάτι ώρες θα σου πάρει και, πίστεψέ μας, αξίζει.

Φυσικά και δεν προλάβαμε να δούμε ό,τι υπάρχει εκεί έξω και σίγουρα οι προτιμήσεις μας μπορεί να διαφέρουν από τις δικές σου. Ακόμα και να διαφωνείς με τις επιλογές μας, όμως, δεν μπορείς να αμφισβητήσεις ότι η ποιότητα των τηλεοπτικών σειρών βρίσκεται σε all-time high τα τελευταία χρόνια. Οπότε, αυτές τις γιορτές, μπορείς να «ξεκλέψεις» λίγο χρόνο από τις οικογενειακές υποχρεώσεις και να δεις (ή ξαναδείς) μερικά από τα καλύτερα επεισόδια! Κι εμείς μαζί σου!