Gamescom 2024: Ανακοινώσεις, βραβεία και… νούμερα

Περίληψη: Τις τελευταίες μέρες η καρδιά της gaming βιομηχανίας χτυπούσε στην Κολωνία! Η Gamescom 2024 ολοκληρώθηκε και έχουμε όλα τα μεγάλα νέα από την έκθεση.

Η Gamescom 2024 τελείωσε και εμείς σας μεταφέρουμε τα highlights του μεγαλύτερου gaming event της Ευρώπης!

The Opening Live Night

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με τον Geoff Keighley, δημιουργό των The Game Awards και παρουσιαστή του Gamescom Opening Night Live, ο οποίος παρουσίασε τα trailers, τις νέες κυκλοφορίες και τα gameplays των πιο πολυαναμενόμενων games, με πρώτο το Call of Duty: Black Ops 6, το οποίο εντυπωσίασε το κοινό και θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου 2024, και μπορείς από τώρα να το προπαραγγείλεις.

Η συνέχεια; Το Borderlands 4, το οποίο ανακοινώθηκε επίσημα για το 2025, ενώ η αγωνία των παικτών «κορυφώνεται» μετά την…  απόπειρα μεταφοράς του παιχνιδιού στη μεγάλη οθόνη.

Παράλληλα, η ομάδα Hangar 13 μας μεταφέρει στη Σικελία, καθώς ανακοινώθηκε το επόμενο μέρος της σειράς Mafia, με τίτλο Mafia: The Old Country, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2025 για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Επίσης, η Bandai Namco και η Supermassive Games παρουσίασαν στην Gamescom το νέο «Friendship» trailer για το Little Nightmares III, το παιχνίδι που θα υποστηρίζει online co-op ή solo gameplay με τεχνητή νοημοσύνη και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025 για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch!

Το hack 'n' slash game King of Meat της Amazonπροκάλεσε την έκπληξη στο κοινό καθώς μέσα από τη multiplayer επιλογή «υπόσχεται» ατελείωτη περιπλάνηση μέσα σε μπουντρούμια και θησαυρούς!

Η Microsoft και η MachineGames ανακοίνωσαν την ημερομηνία κυκλοφορίας του Indiana Jones and the Great Circle, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στις 9 Δεκεμβρίου 2024 για PC και Xbox Series X/S, ενώ η έκδοση για PS5 έρχεται το 2025.

Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν στο Opening Live Night με την επιστροφή του Kyle Crane, καθώς η Techland παρουσίασε το Dying Light: The Beast, την ιστορία που ξεκίνησε ως DLC και θα κυκλοφορήσει ως ξεχωριστό παιχνίδι! Η ημερομηνία κυκλοφορίας, ωστόσο, αποτελεί…μυστήριο. Το σίγουρο είναι οι κάτοχοι του Dying Light 2: Stay Human Ultimate θα λάβουν το «The Beast» δωρεάν.

Η Funcom παρουσίασε trailer του παιχνιδιού Dune: Awakening, το οποίο θα κυκλοφορήσει για PC στις αρχές του 2025, ενώ η Capcom αποκάλυψε ότι οι παίκτες του Monster Hunter Wilds θα έρθουν αντιμέτωποι με την τεράστια αράχνη Lala Barina, που κάνει την εμφάνισή της από την πρώτη στιγμή του trailer. Το game αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2025.

Ακόμη ένα παιχνίδι ανακοινώθηκε για αρχές του 2025. Ο λόγος για το Sid Meier’s Civilization VII, το νέο παιχνίδι στρατηγικής της Firaxis Games, το οποίο ανακοινώθηκε για κυκλοφορία στις 11 Φεβρουαρίου 2025 για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch και θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις: Standard, Deluxe, και Founders Edition.

Δες όλο το Opening Live Night εδώ.

Gamescom Awards 2024

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου ανακοινώθηκαν τα βραβεία Gamescom, τα οποία απονεμήθηκαν σε συνολικά 14 κατηγορίες στο Gamescom Studio powered by IGN. Ειδικότερα, το Little Nightmares 3 από τις Supermassive Games και Bandai Namco Entertainment ξεχώρισε σε 4 κατηγορίες, ενώ με 4 βραβεία τιμήθηκε και το Monster Hunter Wilds της Capcom. Από 1 βραβείο κέρδισαν το Kingdom Come: Deliverance II της Warhorse Studios / PLAION, το Frostpunk 2 της 11bit Studios, το Genshin Impact της HoYoverse, το Tavern Talk της Gentle Troll Entertainment και το Creatures of Ava από την 11bit Studios. Αναλυτικότερα, τα βραβεία που κέρδισαν τα παραπάνω παιχνίδια στη Gamescom 2024 είναι τα εξής:

  • Little Nightmares 3, Supermassive Games / Bandai Namco Entertaiment: Best Visuals, Best Audio, Best Microsoft Xbox Game
Gamescom-2024-recap-awards-00
  • Monster Hunter Wilds, Capcom: Most Entertaining, Most Epic, Best Sony PlayStation Game, Best Trailer
Gamescom-2024-recap-awards-01
  • Kingdom Come: Deliverance II, Warhorse Studios / PLAIN: Best PC Game
Gamescom-2024-recap-awards-02
  • Frostpunk 2, 11bit Studios: Best Gameplay
Gamescom-2024-recap-awards-03

Genshin Impact, HoYoverse: Best Mobile Game

Gamescom-2024-recap-awards-04

Tavern Talk, Gentle Troll Entertainment: Most Wholesome

Gamescom-2024-recap-awards-05

Creatures of Ava, 11bit Studios: Games for Impact

Gamescom-2024-recap-awards-06

Δες όλα τα βραβεία εδώ!

Η Gamescom 2024 με αριθμούς

Ο Geoff Keighley ανακοίνωσε, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, ότι την φετινή έκθεση επισκέφθηκαν πάνω από 335.000 επισκέπτες, ενώ οι προβολές του Opening Night ήταν διπλάσιες σε σχέση με αυτές του 2023!

Σύμφωνα με το gamescom.global, στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας συγκεντρώθηκαν πάνω από 1.400 εκθέτες από 64 χώρες, μια αύξηση πάνω από 15% σε σχέση με το 2023.

Για ακόμη μια χρονιά, η Gamescom «απέδειξε» ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση gaming στον κόσμο!