Βιβλία για όλες τις προτιμήσεις τον Μάρτιο στο Public!

Περίληψη: Κάθε μήνας φέρνει μαζί του νέα βιβλία κι εμείς με τη σειρά μας όλο και...

Κάθε μήνας φέρνει μαζί του νέα βιβλία κι εμείς με τη σειρά μας όλο και μεγαλώνουμε τη λίστα αυτών που θέλουμε να διαβάσουμε μέσα στη χρονιά. Ο Μάρτιος είναι ένας μήνας, λοιπόν, με πολύ δυνατές κυκλοφορίες.

Kάποιες από αυτές είναι ήδη στα ράφια, ενώ κάποιες άλλες τις αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες. Εμείς ξεχωρίσαμε εννιά τίτλους και σου τους παρουσιάζουμε για να διαλέξεις ποιο (ή μάλλον ποια) θα βάλεις στη must-read λίστα σου.

Όταν λέμε δυνατές κυκλοφορίες, το εννοούμε και η απόλυτη απόδειξη έρχεται με τη μετάφραση στα ελληνικά του πολυσυζητημένου ντεμπούτου της Jane Harper με τίτλο «Η ξηρασία». Αν δεν σου λέει κάτι αυτό, τότε ίσως σου πει το ότι οι Sunday Times το ανακήρυξαν ως το «το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του 2017»! Επίσης, μεταφέρεται ήδη στη μεγάλη οθόνη με παραγωγό τη Reese Witherspoon.

Συνεχίζουμε με ένα ψυχολογικό θρίλερ από τον μάστερ του είδους Sebastian Fitzek (βλέπε «Το δέμα», «Η θεραπεία») με τίτλο «Η θέση 7Α», στο οποίο ένας ψυχίατρος καλείται να αντιμετωπίσει τις δολοφονικές φαντασιώσεις ενός παλιού ασθενή του και πλέον συνεπιβάτη του σε μια πτήση με αδιανόητες ανατροπές.

«Το βιβλίο που τρόμαξε ακόμα και τον ίδιο τον δημιουργό του», γράφουν οι New York Times, και εμείς ανυπομονούμε να διαβάσουμε το «Νεκρωταφίο Ζώων» του Stephen King και να ανακαλύψουμε γιατί μερικές φορές, καλύτερα να είσαι νεκρός. Μέσα στο 2019 θα βγει στις αίθουσες και η ταινία που βασίζεται στο βιβλίο με τον ομώνυμο τίτλο Pet Sematary.

Το ήξερες ότι μπορείς να πάρεις πολύ σημαντικά μηνύματα από τη ζωή των λύκων; Εμείς όχι, αλλά η Elli H. Radinger μελετάει εδώ και χρόνια τους λύκους, αφηγείται συναρπαστικές ιστορίες στο βιβλίο της «Η σοφία των λύκων» και άρα κάτι θα ξέρει όταν υποστηρίζει ότι οι λύκοι θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη μορφή του ανθρώπινου είδους.

Ήρθε, επιτέλους, η στιγμή να μεταφραστεί στα ελληνικά και το πολυσυζητημένο ψυχολογικό θρίλερ «Bird box», που προβλήθηκε πριν λίγους μήνες στο Netflix και προκάλεσε μέχρι και challenge με ανθρώπους ανά τον κόσμο να δένουν τα μάτια τους. Μόλις ανακοινώθηκε και το sequel του βιβλίου και ακούει στο όνομα Malorie, οπότε έπεται συνέχεια…

Κοίτα να δεις που η Reese Witherspoon είναι παντού! Μιλάμε για το βιβλίο «Daisy Jones and The Six», το οποίο θα γίνει σειρά (με 13 επεισόδια) από την Amazon και στην παραγωγή θα συμμετέχει και η αγαπημένη ηθοποιός. Η υπόθεση; Ένα rock συγκρότημα των '70s, η όμορφη τραγουδίστρια του Daisy Jonesκαι… sex, drugs και rock & roll μαζί με λίγο δράμα!

Μια δυνατή κυκλοφορία είναι και αυτή της Ισμήνης Μπάρακλη με το «Το χελιδόνι του Βορρά» με πρωταγωνίστρια μια δυναμική αρχιτέκτονα η οποία αναμοχλεύσει αναμνήσεις από το παρελθόν της με αφορμή έναν μεγάλο έρωτα.

Τώρα, ας δούμε και δύο παιδικά βιβλία που αξίζουν την προσοχή μας. Το ένα είναι το νέο βιβλίο της Αργυρώς Μουντάκη με τίτλο «Πες το μόνο στη μαμά!», που μαθαίνει στα παιδιά να μοιράζονται τις αγωνίες και τα μικρά τους μυστικά με τη μαμά τους. Το δεύτερο, «Οι εκλογές των ζώων», μιλά με διασκεδαστικό τρόπο για τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και το κοινό καλό, ενώ στο τέλος του υπάρχει γλωσσάρι με τους βασικούς όρους των εκλογών.

Όλες τις νέες σημαντικές κυκλοφορίες βιβλίων για τον μήνα Μάρτιο θα τις βρεις, φυσικά, στο Public!