Ξεκίνα vlogging με την Canon EOS 250D!

Περίληψη: Θες να μπεις στον κόσμο του vlogging αλλά δεν ξέρεις ποια κάμερα να διαλέξεις; Η Canon EOS 250D είναι η μηχανή που σου ταιριάζει. Δες παρακάτω γιατί!

Το vlogging είναι ένα trend που μεγαλώνει συνεχώς. Το YouTube επιφυλάσσει κάθε μέρα νέο περιεχόμενο ενώ η χαλαρή φύση του vlog το κάνει πολύ προσιτό στον θεατή και αρκετά εύκολο στην παραγωγή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς κι εσύ πολύ εύκολα να ξεκινήσεις να ανεβάζεις τα δικά σου vlogs! Πριν πατήσεις το upload, διάβασε το αναλυτικό μας άρθρο, για να μάθεις βασικές πληροφορίες, που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις. Στο κείμενο αυτό ένα από τα ζητήματα που αναδείξαμε είναι η καλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Οπότε σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε αναλυτικά την Canon EOS 250D, την ιδανική φωτογραφική μηχανή για να μπεις στον κόσμο του YouTube και του vlogging.

Canon EOS 250D - Τεχνικά χαρακτηριστικά


Η EOS 250D είναι μια DSLR μηχανή. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει δυνατότητα εναλλαγής φακών. Στο βασικό πακέτο συμπεριλαμβάνεται ο 18-55mm IS STM, ο οποίος διαθέτει σταθεροποίηση, για να τραβάς ομαλά πλάνα ακόμα και σε κίνηση. Επιπλέον αυτός ο φακός προσφέρει ποιοτική απόδοση και αρκετό εύρος για λήψεις σε διάφορες συνθήκες. Όταν αποφασίσεις πως χρειάζεσαι κάτι πιο εξειδικευμένο, μπορείς να επενδύσεις μελλοντικά σε έναν διαφορετικό φακό, που θα ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Η ανάλυση φωτογραφιών της Canon EOS 250D είναι 24,1MP αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το βίντεο. Με αυτή τη μηχανή μπορείς να τραβήξεις ακόμα και 4K πλάνα, τα οποία θα δείχνουν εξαιρετικά σε όλες τις οθόνες. Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουμε, επίσης, την πλήρη συνδεσιμότητα που προσφέρει η EOS 250D. Η συγκεκριμένη μηχανή προσφέρει τόσο Wi-Fi όσο και Bluetooth σύνδεση, για να μοιράζεσαι ασύρματα φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα ενώ υπάρχει ακόμα και θύρα για εξωτερικό μικρόφωνο, κάτι που θα σε βοηθήσει να καταγράφεις καθαρότερο ήχο.

Canon EOS 250D - Vlogging πλεονεκτήματα


Οι DSLR μηχανές, όπως η Canon EOS 250D, δεν προτείνονται συνήθως για vlogging, καθώς είναι σχετικά μεγάλες και ογκώδεις. Η πρόταση της Canon, όμως, είναι η ελαφρύτερη φωτογραφική μηχανή DSLR στην κατηγορία της και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευκολία και για vlogging.

Πέρα από αυτό, το μοντέλο που σου προτείνουμε, και θα βρεις αποκλειστικά στο Public, δεν έχει απλώς τη θύρα μικροφώνου που χρειάζεσαι για ποιοτικότερο ήχο, περιλαμβάνει στη συσκευασία εξωτερικό μικρόφωνο! Έτσι θα έχεις τέλειο ήχο από την πρώτη μέρα των γυρισμάτων σου και θα γλιτώσεις τα έξοδα απόκτησης μικροφώνου.

Ένα ακόμα σημαντικό vlogging πλεονέκτημα της EOS 250D σε σχέση με άλλες προτάσεις είναι η οθόνη 3ʺ. Οι λόγοι είναι δύο. Αρχικά πρόκειται για touch οθόνη, κάτι που διευκολύνει το χειρισμό της κάμερας. Το βασικότερο ατού της, όμως, είναι πως περιστρέφεται και μπορείς να την φέρεις ακριβώς στη γωνία που σε βολεύει για να ελέγχεις καλύτερα τις λήψεις σου.

Σεμινάρια vlogging με τον Γιώργο Μασχαλίδη


Μαζί με την τέλεια vlogging μηχανή μπορείς να ξεκινήσεις με επιτυχία τα vlogs χάρη στην καθοδήγηση του Γιώργο Μασχαλίδη. Η Canon και τα Public διοργανώνουν σύντομα ένα vlogging σεμινάριο με κεντρικό ομιλητή έναν expert του είδους. Για να διεκδικήσεις τη συμμετοχή σου σε αυτό, εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου στη φόρμα που θα βρεις σε αυτό το άρθρο!