Public Group: Επιταχύνει το αναπτυξιακό πλάνο με νέο ΔΣ

Περίληψη: Νέα στελέχη εντάσσονται στο δυναμικό του Διοικητικού Συμβουλίου του Public Group φέρνοντας μαζί τους πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στον κλάδο του retail.

Σε νέα εποχή ετοιμάζεται να περάσει το Public Group. Ο κορυφαίος omnichannel retailer προϊόντων τεχνολογίας και οικιακών συσκευών ανακοίνωσε την ενίσχυση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην επιτάχυνση του αναπτυξιακού πλάνου. Το διοικητικό συμβούλιο του Public Group, υπό τη νέα του σύνθεση θα οδηγήσει τον όμιλο στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού, με επίκεντρο την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ενίσχυση της πελατοκεντρικής προσέγγισης.

Public Group: Ποια είναι τα νέα μέλη του ΔΣ

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του Piet Coelewij, μη εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αναλαμβάνει ο Γιάννης Καραγιάννης. Ο κ. Καραγιάννης θα διατηρήσει μάλιστα κα τον ρόλο του ως Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Olympia, αποδεικνύοντας την πίστη της Olympia στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Public Group.

Με την προσθήκη των νέων στελεχών στο Δ.Σ., το Public Group προσθέτει επιπλέον εμπειρία στη διοικητική του ομάδα. Λόγος για τους κ.κ. Patricia Walker και Σοφοκλή Γιαννακού οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους. Έχοντας διατελέσει σε σειρά υψηλόβαθμων θέσεων, τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα δώσουν νέα δυναμική στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού του Public Group εδραιώνοντας ακόμα περισσότερο τη θέση του ως ηγέτη της ελληνικής και κυπριακής αγοράς. Εκτός από τα δύο νέα μη εκτελεστικά μέλη, στο δυναμικό του Δ.Σ. εντάσσεται ως σύμβουλος ο Jeremy Fennell, ο οποίος θα συμβάλει στην εξέλιξη της omnichannel στρατηγικής του.

Αναλυτικότερα, η Patricia Walker έχει διατελέσει μέλος της διοικητικής ομάδας από τη θέση της ως President Home & Services στην Best Buy, συμβάλλοντας καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της εταιρείας μέσω της ανάπτυξης νέων in-home και συνδρομητικών υπηρεσιών, καθώς και μέσω του ψηφιακού εκσυγχρονισμού της κορυφαίας ομάδας τεχνικής εξυπηρέτησης πελατών Geek Squad. Ως Senior Managing Director of North American Retail στην Accenture, η κα Walker έχει επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους retailers των Η.Π.Α. Από τη νέα της θέση στο Δ.Σ. του Public Group, θα συμβάλει ουσιαστικά στη στρατηγική για την προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών και τη διαμόρφωση μιας εξαιρετικής εμπειρίας πελάτη.

Με πολυετή θητεία σε υψηλόβαθμες θέσεις στον τομέα της χρηματοοικονομικής διαχείρισης (Ahold Delhaize Group, British American Tobacco Hellas και KPMG) o Σοφοκλής Γιαννακού ορίζεται επίσης Μη Εκτελεστικό Μέλος. O κ. Γιαννακού, ο οποίος κατέχει επίσης τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της ΑΒ Βασιλόπουλος, διαθέτει 26 χρόνια εμπειρίας σε επιχειρηματικούς κλάδους, όπως είναι το λιανεμπόριο τροφίμων, η καπνοβιομηχανία και ο τουρισμός. Παράλληλα, διαθέτει πολύτιμο know-how σε τομείς όπως τα M&As, η οικονομική διαχείριση, τα χρηματοοικονομικά, η λογιστική διαχείριση και ο οικονομικός έλεγχος, οι αποτιμήσεις και το due diligence, ο στρατηγικός σχεδιασμός, το business planning και marketing/business development.

Έχοντας αποκομίσει σημαντική εμπειρία από τη θητεία του στην ηγέτιδα food travel εταιρεία SSP και στην Dixons Retail, ο νέος σύμβουλος Jeremy Fennell γνωρίζει πολύ καλά την αγορά του πολυκαναλικού λιανεμπορίου ηλεκτρονικών ειδών. Μάλιστα, ο ίδιος συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή μετάβαση της Currys από μία παραδοσιακή επιχείρηση σε έναν σημαντικό omnichannel παίκτη.

Αναφερόμενος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Public Group, ο Πρόεδρος Γιάννης Καραγιάννης δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Piet για την ουσιαστική συνεισφορά του στον μετασχηματισμό της εταιρίας, σε μια περίοδο με ιδιαίτερες προκλήσεις για τον κλάδο του retail. Η μεγάλη εμπειρία του στο retail και e-commerce αποτέλεσε σημαντικό οδηγό για τη διοικητική ομάδα, διαμορφώνοντας ένα ισχυρό στρατηγικό πλάνο για τη μεταμόρφωση της εταιρίας σε κορυφαίο omnichannel retailer. Παράλληλα, θα ήθελα να καλωσορίσω στο Διοικητικό Συμβούλιο την Patricia, τον Σοφοκλή και τον Jeremy. Πρόκειται για κορυφαία στελέχη που έχουν συνεισφέρει στον επιτυχημένο μετασχηματισμό εταιρειών-κολοσσών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μοναδική τεχνογνωσία και εμπειρία τους θα συμβάλει στη στρατηγική ανάπτυξη του νέου Public Group και θα υποστηρίξει την προσπάθεια της διοικητικής ομάδας και όλων των εργαζομένων στον Όμιλο να γίνονται κάθε μέρα ακόμη καλύτεροι, διαμορφώνοντας τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης, σε όλα τα σημεία επαφής με τον πελάτη».

Public Group: Προτεραιότητα η βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης

Η ενίσχυση του Διοικητικού Συμβουλίου του Public Group με αναγνωρισμένα στελέχη εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της εταιρείας, βάση της οποίας είναι η πελατοκεντρική αντίληψη και η παροχή της βέλτιστης εμπειρίας αγορών. Το Public Group με γνώμονα τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή αναπτύσσει, εκτός των άλλων, ένα πρωτοποριακό οικοσύστημα καινοτομίας σχεδιάζοντας επενδύσεις σε αναγνωρισμένες scale-up εταιρείες, σε τομείς όπως το Retail Tech & eCommerce, το FinTech, τα Logistics, οι Ψηφιακές Πληρωμές κ.α. Όραμα του ομίλου συνιστά η προσφορά μιας πολυμορφικής εμπειρίας αγορών και μιας ακόμα πιο ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης στους καταναλωτές.