«8 μέρες μέσα»: Το νέο βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη είναι εδώ!

Περίληψη: Ο Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει μετά τις μεγάλες επιτυχίες «Το Δώρο» και «Ναι», με το «8 μέρες μέσα» για να περιγράψει την εμπειρία του μέσα από τη φυλακή. Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα βιβλία του φετινού καλοκαιριού.

Στην οικογένεια των βιβλίων του Στέφανου Ξενάκη προστίθεται ένα ακόμη, αυτό που ο ίδιος μέσα από το προφίλ του στα social media έχει υποσχεθεί εδώ και καιρό. Το «8 μέρες μέσα», αναφέρεται στις 8 μέρες της φυλακής και στις συνθήκες που βίωσε μέσα και έξω από αυτήν. Το νέο βιβλίο από τον συγγραφέα του «Δώρου» μιλά για τη δύναμη του ονείρου αλλά και τη σημασία των απλών πραγμάτων στη ζωή. Το βιβλίο ακολουθεί τον συγγραφέα σε μια περίοδο 8 ημερών, τις οποίες ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει ως «τις σημαντικότερες μέρες της ζωής του». Ας το ανακαλύψουμε!

«8 μέρες μέσα»: Ένα νέο αναγνωστικό ταξίδι από τον Στέφανο Ξενάκη

«Τι είναι αυτό που μας κρατάει όρθιους σε μια οριακή στιγμή; Πώς μπορούμε να δούμε το Δώρο; Πόσο πολύτιμη είναι η πυξίδα μέσα μας, ό,τι κι αν συμβαίνει εκεί έξω»; Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη επιτυχία του «Ναι», ο Στέφανος Ξενάκης επιστρέφει με ένα ακόμα προσωπικό του έργο. Το «8 μέρες μέσα» πραγματεύεται πολλά πράγματα. Κοινή συνισταμένη είναι όμως το φως. Το φως που κρύβεται μέσα σε όλους μας και μας δείχνει το δρόμο.

Ενδοσκοπικό, απελευθερωτικό και λυτρωτικό, το νέο βιβλίο του Στέφανου Ξενάκη είναι «το ημερολόγιο ενός ανθρώπου» που αναζήτησε και κατάφερε να βρει το φως μέσα του. Και πιο συγκεκριμένα στο όνειρο. Όσοι στο παρελθόν έχουν διαβάσει βιβλία του Στέφανου Ξενάκη, γνωρίζουν πως δεν επιλέγει να κρύψει τον εαυτό του πίσω από τις λέξεις. Αντ’ αυτού επιλέγει να μιλήσει ειλικρινά, ακόμα και αν αυτό τον κάνει να φανεί ευάλωτος.

Στις σελίδες του «8 μέρες μέσα», το όνειρο γίνεται η κινητήρια δύναμη του συγγραφέα. Αχτίδα ελπίδας. Λόγος ύπαρξης. Γιατί όπως γράφει και ο ίδιος στο βιβλίο «αν εγκαταλείψεις το όνειρο, πέθανες και ξέχασαν να σ’ το πουν».

Video Duration
87:25

Ο Στέφανος Ξενάκης και η αυτοβελτίωση

Το συγγραφικό ντεμπούτο του Στέφανου Ξενάκη ήρθε το 2018, με την κυκλοφορία του εμβληματικού «Το Δώρο». Έκτοτε τα βιβλία του συγγραφέα έχουν πουλήσει δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχουν μεταφραστεί συνολικά σε 28 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 35 χώρες.

Ανήκοντας στη νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών ο Στέφανος Ξενάκης έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια το δικό του κοινό. Πίσω από τα best-selling βιβλία βρίσκεται η θέλησή του συγγραφέα να μοιραστεί και να εμπνεύσει. Να δώσει θάρρος και να συμπαρασταθεί. Για τον ίδιο άλλωστε, «η χαρά έρχεται με το μοίρασμα».

Αυτό είναι το πνεύμα των βιβλίων του και ο λόγος που έχουν αγαπηθεί από χιλιάδες αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Μέσα από τις σελίδες των έργων του, ο Στέφανος Ξενάκης μιλάει με το ίδιο πάθος για την αυτοβελτίωση, την υπέρβαση των ορίων αλλά και την αποδοχή του εαυτού μας. Χωρίς διδακτισμούς και σοφιστείες αλλά με «όπλο» τη γλαφυρή του πρόζα και την αγάπη του για τη ζωή.

Βιβλία για να κάνεις πράξη το «ευ ζην»

Το «8 μέρες μέσα» έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συγγραφικών επιτυχιών. Οι καθημερινές ανθρώπινες ιστορίες που απολαύσαμε στο «Δώρο» συνεχίστηκαν και στο «Δώρο 2», τη συνέχεια του βιβλίου που έγινε γρήγορα best seller. Εξίσου μεγάλη ήταν και η επιτυχία του ανατρεπτικού «Ναι» ενώ, το συγκινητικό «Κάπταιν» προκάλεσε αίσθηση με την ειλικρίνεια, τον αυθορμητισμό και την εξομολογητική του διάθεση. Τώρα στη θέση του πρωταγωνιστή βρίσκεται ο ίδιος ο συγγραφέας. Άραγε θα καταφέρει να κερδίσει ξανά το αναγνωστικό του κοινό; Θα το μάθουμε σύντομα.