Δωρεάν events: Βόλτες στα μουσεία, περίπατοι στην πόλη & προβολές!

Περίληψη: Ακόμα μια εβδομάδα ξεκινά και εμείς σου έχουμε έτοιμη τη λίστα με τα καλύτερα events της πόλης που μπορείς να απολαύσεις δωρεάν!

Μετά από ένα χαλαρό σαββατοκύριακο, η επιστροφή στους ρυθμούς της καθημερινότητας είναι πάντα δύσκολη. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε τα Monday blues να μας ρίξουν τη διάθεση. Αφού ξεμπερδέψουμε με τις υποχρεώσεις εντός και εκτός γραφείου, η πόλη μας προσκαλεί να την εξερευνήσουμε απ’ άκρη σ’ άκρη με φανταστικούς προορισμούς και events για όλους. Εμείς ξεχωρίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις που μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου. Όπως πάντα, με ελεύθερη είσοδο. Πάμε να δούμε τι έχουμε σημειώσει στην ατζέντα μας;

Χορός, σινεμά & ένα «ταξίδι» στην Κούβα

Ξεκινάμε από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εκεί όπου την Τετάρτη μια ιδιαίτερη πρόταση περιμένει όσους λατρεύουν το χορό. To breakdance έρχεται να προστεθεί στη λίστα των Ολυμπιακών αθλημάτων, αρχής γενομένης από τη φετινή διοργάνωση στο Παρίσι. Με αφορμή την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία, η χορευτική περφόρμανς «The Olympic Cypher» που υπογράφει ο Ηλίας Χατζηγεωργίου θα συνοδεύσει την πορεία της Ολυμπιακής φλόγας, δημιουργώντας ένα μεγάλο χορευτικό κύκλο στον οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν και οι ίδιοι οι θεατές.

dwrean-events-97-01

Βγαίνουμε (για λίγο) εκτός Αθηνών για ένα ακόμη εντυπωσιακό «μυστήριο» στην Ελευσίνα. Από τις 13 έως και τις 16/4, θα παρουσιαστεί το Μυστήριο 197 Χάρτινος Κόσμος – Ένα γράμμα για την Ελευσίνα. Πρόκειται για μία έκθεση με εικαστικές δημιουργίες της Νικολέττας Γρανίτσα η οποία αντλεί έμπνευση από ανακυκλώσιμα και μη υλικά, προσφέροντας νέες οπτικές διαστάσεις. Στον πυρήνα της έκθεσης βρίσκεται το υλικό επικοινωνίας των Μυστήριων-δράσεων που συνεχίζουν να δίνουν το δικό τους χρώμα στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό «ταξίδι» στη μακρινή Κούβα μπορούν να απολαύσουν όσοι επισκεφθούν αυτή την εβδομάδα την Blank Wall Gallery. Στην έκθεση «My Cuba», οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφικά στιγμιότυπα από την καθημερινότητα στη χώρα της Καραϊβικής, όπως ακριβώς την έζησαν από κοντά τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας «Διαδρομές». Η έκθεση θα μείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι και την Τετάρτη.

dwrean-events-97-04

Συνεχίζουμε με δύο εκλεκτές σινέ-προτάσεις. Από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα φιλοξενήσει το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ με θέμα την προστασία των θαλασσών. Μέσα από ελληνικές και διεθνείς παραγωγές (ντοκιμαντέρ, animations, short videos και installations κ.α.) το Our Ocean Film Festival θέλει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, προτείνοντας λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής που απειλεί τον πλανήτη μας.

Για τους λιλιπούτειους σινεφίλ, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γίνεται αυτή την εβδομάδα σημείο συνάντησης. Το Σάββατο και την Κυριακή (20 & 21/4) το Φεστιβάλ Παιδικού & Εφηβικού Κινηματογράφου Psaroloco θα παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα παιδικών ταινιών, εργαστηρίων, εκπαιδευτικών δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να καλλιεργήσουν το πνεύμα της ανακάλυψης. Η κύρια θεματική της φετινής διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στην αξία της ενσυναίσθησης.

Video Duration
0:39

Μουσεία, ξεναγήσεις και φύγαμε για Κυψέλη!

Ο ανοιξιάτικος καιρός επιτρέπει, ή καλύτερα επιβάλλει, βόλτες στην πόλη. Ακόμα περισσότερο όταν μπορείς να συνδυάσεις τη βόλτα σου με ένα δωρεάν μάθημα ιστορίας και πολιτισμού. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας που υπάγονται στο δημόσιο, θα παραμείνουν ανοιχτά στο κοινό χωρίς εισιτήριο. Και επειδή όλοι αγαπάμε μια χαλαρή πρωινή βόλτα το Σαββατοκύριακο, στην ατζέντα μας θα βρεις επίσης τις καθιερωμένες ξεναγήσεις του ΟΠΑΝΔΑ για να ανακαλύψεις άγνωστες γωνιές της Αθήνας και μυστικά που χάνονται στους αιώνες.

dwrean-events-97-03

Στο ίδιο μοτίβο κινούνται και οι αγαπημένες βιβλιο-εκδηλώσεις της εβδομάδας που βρίσκουμε στο Athens Book Space. Την Κυριακή, ο Βρετανός ιστορικός της τέχνης Nigel McGilchrist θα παρουσιάσει το βιβλίο του «When the dogs speaks, the philosopher listens» με θέμα τη ζωή, τη σκέψη και το έργο του Πυθαγόρα, ρίχνοντας φως σε έναν από τους σπουδαιότερους διανοητές της ανθρώπινης ιστορίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Μαργαρίτα Ικαρίου.

Και κλείνουμε με τον πιο fun προορισμό της πόλης. Όπως και πέρσι, έτσι και τη φετινή χρονιά η Κυψέλη έχει εξελιχθεί σε ένα φανταστικό hub με απολαυστικές εκδηλώσεις για τις βόλτες μας μετά το γραφείο. Τα events στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Την Τετάρτη, το Πασχαλινό Bazaar θα αναλάβει να μας βάλει σιγά σιγά σε εορταστικούς ρυθμούς, ενώ το Printed Athens ART Weekend έρχεται το ΣΚ για ένα διήμερο αφιερωμένο στις γραφικές τέχνες.

dwrean-events-97-02

Πάμε στοίχημα πως με όλες αυτές τις προτάσεις δεν σε έχουμε αφήσει παραπονεμένο. Τα λέμε την επόμενη Δευτέρα, με ακόμα περισσότερα δωρεάν events για όλους. Ραντεβού σε μία από τις παραπάνω εκδηλώσεις!