Πού θα βγεις: ΣΚ με κλασικό μπαλέτο, μουσικές βραδιές & bike fest!

Περίληψη: Έρχεται σαββατοκύριακο και αναρωτιέσαι πού θα βγεις; Ανοίγουμε την ατζέντα μας και σου παρουσιάζουμε τα πιο ενδιαφέροντα events που περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Άλλη μια εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας δίνουν τη θέση τους σε στιγμές διασκέδασης που, όπως γνωρίζεις, το σαββατοκύριακο έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται. Ώρα λοιπόν να πατήσουμε ένα μικρό pause σε ό,τι μας απασχόλησε και μας κούρασε τις τελευταίες ημέρες. Οι εκδηλώσεις στην πόλη δε σταματούν ποτέ και εμείς είμαστε εδώ για να σου παρουσιάσουμε τους καλύτερους προορισμούς, για σένα που αγαπάς το θέατρο, τη μουσική και τις τέχνες. Φύγαμε λοιπόν!

Παραμυθένιες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Θα ξεκινήσουμε, ω τι έκπληξη, από θεατρικές παραστάσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα. Η Pietà, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της Μάρθας Μπουζιούρη επανέρχεται για ένα δεύτερο κύκλο παραστάσεων, από τις 5 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο. Επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, η παράσταση έρχεται και πάλι να συγκινήσει, να ευαισθητοποιήσει και να προβληματίσει. Στο επίκεντρο βρίσκεται το θέμα της έμφυλης βίας και ένα θαρραλέο ταξίδι στα μονοπάτια της απώλειας, του πένθους και της αναγέννησης.

pou-tha-vgeis-95-01

Το ζήτημα του διχασμού μελετά ο Σωτήρης Τσαφούλιας στη θεατρική μεταφορά των «Αινιγματικών Παραλλαγών» του Eric-Emmanuel Schmitt. Η συνάντηση δύο εντελώς διαφορετκών ανδρών που ενσαρκώνουν οι Γιάννης Μπέζος και Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, γίνεται αφορμή για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι «γάτας και ποντικιού» που φέρνει στο προσκήνιο τις προκλήσεις των ανθρώπινων σχέσεων. Τη δυσκολία της σύνδεσης, την τάση για απομόνωση, τις κοινωνικές αντιθέσεις αλλά και όλα όσα μας φέρνουν κοντά. Στο Θέατρο Βεάκη.

Συνεχίζουμε με προορισμό το Christmas Theater. Η αριστουργηματική μουσική του Sergei Prokofiev γίνεται ένα με την τέχνη του κλασικού χορού σε μια φαντασμαγορική μουσικοχορευτική παράσταση. Το Classic Ballet of Eastern Europe φέρνει στη σκηνή τον ονειρικό κόσμο της «Σταχτοπούτας» του κλασικού παραμυθιού του Charles Perrault που συγκινεί εδώ και δύο σχεδόν αιώνες μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Για τρεις μόνο παραστάσεις.

Video Duration
0:20

Η επόμενή μας πρόταση για το ΣΚ μάς έρχεται από έναν ακόμη μεγάλο παραμυθά. Η ιστορία της «Μικρής Γοργόνας», συνεχίζει να συναρπάζει τη φαντασία των παιδιών 35 χρονιά μετά την φαντασμαγορική ταινία της Disney που έκανε γνωστή την ηρωίδα του Hans Christian Andersen σε όλη την υφήλιο. Μετά από μια επιτυχημένη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο, οι περιπέτειες της Άριελ ζωντανεύουν για πρώτη φορά στο Κινηματοθέατρο Δαναός, σε μια διαδραστική παράσταση που θα μεταφέρει τα παιδιά στον κόσμο του βυθού. Αυτή την Κυριακή.

Μουσικές προτάσεις για το ΣΚ σου!

Σινεμά, μουσική ή μήπως και τα δύο; Με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία των τεσσάρων ταινιών των Callas, το Cinobo παρουσιάζει ένα μοναδικό event αποκλειστικά στο Cinobo Όπερα! Το Mets, η νέα ταινία των Callas κάνει την αθηναϊκή της πρεμιέρα με μια προβολή-έκπληξη που ακολουθείται από μια μοναδική live εμφάνιση του συγκροτήματος. Μαζί τους οι Callasettes και οι πρωταγωνίστριες της ταινίας Βάσω Καβαλιεράτου και Νάνσυ Μπούκλη.

Video Duration
1:29

Το αγαπημένο μας Half Note «ντύνεται» τις επόμενες ημέρες σε blues αποχρώσεις και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη μεγάλη φωνή της Crystal Thomas. Στο αίμα της σπουδαίας ερμηνεύτριας τρέχει η μουσική του αμερικανικού Νότου και δικαίως θεωρείται μία από κορυφαίες παρουσίες της μοντέρνας blues και soul σκηνής. Στις πρώτες της εμφανίσεις στην Αθήνα, η Crystal Thomas, μας συστήνεται με την μπάντα της παρέα με τον κιθαριστά Luca Giordano για τέσσερις απολαυστικές εμφανίσεις βγαλμένες μέσα από τις εκκλησίες της γενέτειράς της Louisiana και τα διαβόητα juke joints του Mississippi.

Κλείνοντας τις προτάσεις μας από το χώρο του πενταγράμμου, η Ευανθία Ρεμπούτσικα υποδέχεται την άνοιξη με μια μαγική παρέα στο Θέατρο Παλλάς. Μάγοι, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, ακροβάτες, καλλιτέχνες του δρόμου και κάθε λογής καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών γίνονται ένα σε ένα αλλόκοτο Carousel για να μας ταξιδέψουν σε άλλους, πιο ρομαντικούς και αθώους καιρούς.

Video Duration
4:26

Stand up και ένα ραντεβού για ποδηλάτες

Δε χάνουμε πότε ευκαιρία να απολαύσουμε ένα καλό stand up. Όποιος έχει δει στο παρελθόν παράσταση της Κατερίνας Βρανά ξέρει τι μπορεί να περιμένει. Ευρηματικό χιούμορ, εθιστικά αστεία και το ταπεραμέντο μιας αυθεντικής «ντερμπεντέρισσας». Ποια είναι τα τέσσερα μοναδικά επαγγέλματα που δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα; Πώς ένα καινούριο ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες μπορεί να φτιάξει τη μέρα σου; Γιατί οι ενδυματολογικές επιλογές των ανδρών περιορίζονται; Οι απαντήσεις θα δοθούν αυτή την Κυριακή στο Arch Club,

Το Athens Bike Festival, η μοναδική έκθεση για το ποδήλατο στην Ελλάδα, κλείνει φέτος τα 10 χρόνια και μας καλεί να το γιορτάσουμε σε μια ακόμη μεγαλύτερη και πιο διαδραστική διοργάνωση! Ποδήλατα δρόμου, gravel, mountain bikes και ποδήλατα πόλης θα βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών προκειμένου να τα ανακαλύψουν αλλά και να τα δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

pou-tha-vgeis-95-02

Και κάπου εδώ σε αποχαιρετούμε για να καταστρώσεις τα πλάνα σου. Μη ξεχνάς πως υπάρχει πάντα και το Public Tickets για να προσθέσεις ακόμα περισσότερες φανταστικές εκδηλώσεις στην ατζέντα σου.

Καλά να περάσεις!