Black Friday vs Cyber Monday: Με ποια offers θα κάνεις φέτος ανανέωση;

Περίληψη: Black Friday ή Cyber Monday; Οι μεγάλες φθινοπωρινές γιορτές προσφορών πλησιάζουν και μαζί τους φέρνουν offers σε όλα τα αγαπημένα σου προϊόντα!

Black Friday και Cyber Monday. Δύο ημέρες που έχουν αποκτήσει μόνιμη θέση στο calendar μας τα τελευταία χρόνια. Το τέλος του φθινοπώρου φέρνει μαζί του τα πιο hot deals του χρόνου. Την αρχή κάνει η Black Friday, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, ενώ λίγες μέρες μετά τη μεγάλη γιορτή προσφορών της «Μαύρης Παρασκευής» έπεται και η Cyber Monday, με τα δικά της ξεχωριστά offers. Με λίγα λόγια, είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνεις τις αγορές σου στις καλύτερες τιμές, όποιο και αν είναι το περιεχόμενο της shopping list. Μπορεί να είμαστε ακόμη στον Οκτώβριο, όμως ποτέ δεν είναι «πολύ νωρίς» για να καταστρώσεις τα σχέδιά σου, επιλέγοντας την «κατάλληλη» μέρα προσφορών.

Πώς ξεκίνησε η Black Friday και η Cyber Monday:

Προτού δούμε πού κάνει focus η κάθε μέρα, ας κάνουμε ένα μικρό throwback, αρχίζοντας από την Black Friday. Το έθιμο της «Μαύρης Παρασκευής» μάς έρχεται από τις ΗΠΑ και συνδέεται με τη Γιορτή των Ευχαριστιών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου. Για πολλούς κλάδους, η επομένη του «Thanksgiving» παραμένει, έως και σήμερα, αργία, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες εργαζόμενους να απολαύσουν ένα χαλαρό τετραήμερο χωρίς δουλειές και υποχρεώσεις.

black-friday-vs-cyber-monday-01

Το εορταστικό «μενού» της παραδοσιακής γαλοπούλας συμπληρώνεται εδώ και δεκαετίες από ειδικές προσφορές, με τους καταναλωτές να συρρέουν μαζικά στα καταστήματα. Η Black Friday, η οποία ονομάστηκε έτσι λόγω της μεγάλης κοσμοσυρροής που έβαζε δύσκολα στις αστυνομικές αρχές της χώρας, με τα χρόνια έφτασε πολύ πέρα από τα σύνορα της αμερικανικής ηπείρου. Σήμερα γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, ενώ σχετικά πρόσφατα έφτασε και στη χώρα μας, με την πρώτη «ελληνική» Black Friday να γιορτάζεται το 2016 στα Public! Το «χορό προσφορών» έσυραν tech συσκευές και είδη ψυχαγωγίας. Σήμερα όμως στην Black Friday των Public, μπορείς να βρεις κορυφαίες προσφορές σε όλα τα αγαπημένα σου προϊόντα, ακόμα και αν η τεχνολογία δεν είναι ακριβώς το στοιχείο σου.

Από το 2005, στο ΠΣΚ της Black Friday έρχεται να προστεθεί ακόμα μια ημέρα μεγάλων προσφορών. Μιλάμε φυσικά για τη Cyber Monday. Η Cyber Monday φέρνει τα δικά της μοναδικά offers στον απόηχο της «Μαύρης Παρασκευής», εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα και την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Όπως δηλώνει και το όνομά της, στη Cyber Monday τον πρώτο λόγο έχουν οι online αγορές, με τα απανταχού eshops να γεμίζουν με προσφορές σε μια εξίσου μεγάλη γκάμα προϊόντων. Όπως και η Black Friday, έτσι και η Cyber Monday έχει τις ρίζες της στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Σήμερα, είναι «θεσμός» σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ τις περισσότερες φορές γιορτάζεται back to back με τη Black Friday - φέτος πέφτει στις 2 Δεκεμβρίου. Εννοείται ότι και τις δύο μεγάλες ημέρες προσφορών θα τις ζήσεις - και φέτος - στα Public! Ας πάρουμε μια γεύση από το όσα έρχονται.

black-friday-vs-cyber-monday-02

Αγορές την Black Friday ή τη Cyber Monday;

Μιας και η Black Friday αλλά και η Cyber Monday είναι ημέρες προσφορών, πιθανώς να σκέφτεσαι ποια από τις δύο ημέρες είναι καλύτερη για τις αγορές σου. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μπορεί να μιλάμε για Black Friday και Cyber Monday, στα Public όμως οι προσφορές ξεκινούν πολύ πριν και συνεχίζονται και μετά. Η «Μαύρη Παρασκευή» συνοδεύεται από pre-Black Friday deals, ενώ οι last chance προσφορές της Cyber Monday συνεχίζονται και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, γνωστής και ως Public Orange Week. Οπότε και στις δύο περιπτώσεις έχεις άφθονο χρόνο για να σχεδιάσεις τις αγορές σου προσεκτικά, για να βρεις το προϊόν που ψάχνεις στην καλύτερη δυνατή τιμή. Όσον αφορά στα offers που θα παίξουν, και στις δύο ημέρες συμμετέχουν όλες οι κατηγορίες προϊόντων. Από smartphones, τηλεοράσεις, κονσόλες και υπολογιστές μέχρι λευκές οικιακές συσκευές, μικροσυσκευές, είδη σπιτιού και πολλά άλλα. Τη Cyber Monday, οι tech συσκευές έχουν ένα μικρό «προβάδισμα«, οι προσφορές όμως θα ανανεώνονται συνεχώς με εκπτώσεις και στις υπόλοιπες κατηγορίες.

black-friday-vs-cyber-monday-03

Διακρίσεις δεν υπάρχουν  όπως καταλαβαίνεις. Οι προσφορές της Black Friday κορυφώνονται στις 29 Νοεμβρίου, οπότε αν θες να δεις από κοντά τα όσα συναρπαστικά φέρνει η «Μαύρη Παρασκευή» τότε αξίζει να περάσεις μια βόλτα από τα καταστήματα Public και τα ανανεωμένα "Public + home". Σε διαφορετική περίπτωση, αν προτιμάς αμιγώς το online shopping, μείνε συντονισμένος για την cyberweek προσφορών που εγκαινιάζει η Cyber Monday στις 2 Δεκεμβρίου.

Οι μεγαλύτερες προσφορές έρχονται στα Public!

Η αντίστροφη μέτρηση για την Black Friday και τη Cyber Week ξεκίνησε. Η σωστή προετοιμασία θα σε βοηθήσει να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τις προσφορές που σε περιμένουν φέτος στα Public, μαζί με όλη την ευελιξία που χρειάζεσαι για ξέγνοιαστες αγορές. Ετοίμασε λοιπόν τη shopping list σου, κάνε εγγραφή για να λαμβάνεις τα newsletter μας και ακολούθησε μας στα social για να μαθαίνεις πρώτος όλες τις Black Friday και Cyber Monday προσφορές! Για όλα τα νεότερα, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!

Καλές αγορές!