Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων: Τα πιο ωραία πάρκα της Ελλάδας

Περίληψη: Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων γιορτάζεται φέτος στα καλύτερα θεματικά πάρκα της Ελλάδας παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα!

Υπάρχει άραγε κάτι καλύτερο από μία βόλτα στο πάρκο παρέα με τον αγαπημένο σου φίλο, σύντροφό ή ακόμα και μονάχα με τον εαυτό σου, ειδικά μία τέτοια μέρα όπως η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων; Τα δέντρα, τα πουλάκια που κελαηδούν και η ηρεμία της φύσης είναι ό,τι χρειάζεσαι για να γεμίσεις «μπαταρίες» και να αποφορτιστείς από τις δύσκολες και πιεστικές στιγμές της καθημερινότητας. Και αν το πάρκο είναι θεματικό και σου επιτρέπει να κάνεις δραστηριότητες, όπως ιππασία, περνώντας έτσι δημιουργικά το χρόνο σου, τότε σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο! Ας εξερευνήσουμε μερικά από τα πιο όμορφα θεματικά πάρκα της Ελλάδας, τα οποία μπορείς να επισκεφτείς από όποια γωνιά της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι. Εξοπλίσου με τα απαραίτητα είδη ταξιδιού και ετοιμάσου για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις. Φύγαμε!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων: Η ιστορία

Σήμερα και κάθε χρόνο στις 24 Μαΐου, γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης. Αυτή η γιορτή ξεκίνησε στις 24 Μαΐου 1909, καθώς τότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα 9 εθνικά πάρκα στη Σουηδία. Έκτοτε έχουν δημιουργηθεί πολλά περισσότερα ανά την Ευρώπη, με το καθένα από αυτά να έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά που σου επιτρέπει να ξενοιάσεις, έστω και για λίγο, από τους καθημερινούς γρήγορους ρυθμούς ζωής.

6+1 Θεματικά Πάρκα της Ελλάδας για όλους

Το πρώτο θεματικό Πάρκο βρίσκεται στο Συνεβρό Αιγείρας του Νομού Αχαΐας και ονομάζεται «Area Synest». Σε αυτό το πάρκο θα συναντήσεις ζωάκια του δάσους, παγώνια, σκίουρους, μία πανέμορφη λίμνη με πάπιες και πολλά άλλα. Θα μπορείς να ασχοληθείς με δραστηριότητες όπως τοξοβολία ή να παρακολουθήσεις σεμινάρια, ενώ ταυτόχρονα να επισκεφτείς το κατάστημα αναμνηστικών, το Λαογραφικό Μουσείο και την εκκλησία. Και τι σε εμποδίζει από το να πιείς και ένα καφεδάκι ή να τσιμπήσεις κάποιο μεζεδάκι στο παραδοσιακό καφενεδάκι;!

Το δεύτερο θεματικό Πάρκο βρίσκεται στο Σοφικό Κορινθίας και ονομάζεται «The Ranch». Σε αυτό το πάρκο θα συναντήσεις μία φάρμα με αγριογούρουνα, ελάφια, αγελάδες, άλογα, πόνυ και πολλά άλλα ζώα. Μπορείς να περιηγηθείς στο πάρκο είτε με άμαξα, είτε με τρενάκι και να απολαύσεις έτσι κάθε δευτερόλεπτο στο έπακρο! Θα συναντήσεις επίσης ένα παραδοσιακό Εκπαιδευτικό Χωριό, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με παλιά επαγγέλματα όπως υφαντήριο με αργαλειό, ελαιοτριβείο και άλλα. Και αν θέλεις να χαλαρώσεις πίνοντας το καφεδάκι σου, μπορείς να το κάνεις στο saloon-bar, όσο θα σκέφτεσαι μήπως ήρθε η στιγμή να επιτρέψεις στο παιδί σου να πάει στην εξαιρετική κατασκήνωση που διαθέτει το πάρκο. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων στα καλύτερά της!

eurwpaiki_imera_parkwn-02

Το τρίτο θεματικό Πάρκο βρίσκεται στην Αγορά Κυργίων, του δήμου Δοξάτου Δράμας και ονομάζεται «Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων Πτηνών». Σε αυτό το πάρκο θα συναντήσεις 30 διαφορετικά είδη πτηνών όπως κουκουβάγιες, μαυρόγυπες και άλλα, τα οποία προέρχονται από την Αμερική, το Μεξικό αλλά και πολλά άλλα μέρη που ούτε φαντάζεσαι! Το πάρκο προσφέρει την επίδειξη πτηνών στον υπαίθριο κυκλικό χώρο που διαθέτει, με τα γεράκια να αφήνονται ελεύθερα να πετάξουν, ενώ με το κάλεσμα των εκπαιδευτών τους επιστρέψουν αμέσως. Μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφτείς την Αίθουσα Έκθεσης με το φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο από τις επιδείξεις. Και την ώρα που θα πίνεις το καφεδάκι σου στο αναψυκτήριο, μπορείς να αφήσεις τα παιδιά σου να περάσουν χρόνο στην παιδική χαρά του Πάρκου.

Το τέταρτο στη σειρά Πάρκο βρίσκεται στην Ποταμιά Βουτύρου, στην Ευρυτανία και ονομάζεται «The Newton Park». Στο Πάρκο αυτό θα βρεις δραστηριότητες με θέμα τις Μηχανές του Νεύτωνα, του Αϊνστάιν και του Αρχιμήδη. Θα έχεις ακόμα τη δυνατότητα να μάθεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για διάφορες εφευρέσεις όπως τα στροφόμετρα των ποδηλάτων, ενώ στο Πάρκο υπάρχει ακόμα ένας λαβύρινθος, ένα ράντζο με αλογάκια και πολλά ακόμη σημεία που εντυπωσιάζουν καθημερινά μικρούς και μεγάλους!

Το πέμπτο Πάρκο βρίσκεται στο Καρπενήσι και ονομάζεται «Saloon Park». Προσφέρει στο κοινό τουριστική ιππασία για παιδιά και ενήλικες, είτε εντός του Πάρκου, είτε μέσα στο δάσος και δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη, ανάλογα την ηλικία και τον βαθμό εμπειρίας. Ακόμα και αν δεν έχεις εμπειρία, το εξειδικευμένο προσωπικό του πάρκου θα σε κάνει expert! Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επιλέξεις και μια βόλτα με το ποδήλατο μέσα στο δάσος, τοξοβολία, κανό για παιδιά, αναρρίχηση και καταρρίχηση και πολλές ακόμη δραστηριότητες για να γιορτάσεις την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, όπως της αρμόζει.

Το τελευταίο αλλά εξίσου όμορφο θεματικό Πάρκο που θα σου προτείνουμε είναι το «Adventure Park», που βρίσκεται στη Μαλακάσα. Προσφέρει δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και όλους αυτούς που φοβούνται ή λατρεύουν τα ύψη και τις δύσκολες δοκιμασίες γενικότερα. Με την υποχρεωτική εκπαίδευση και τον ειδικό εξοπλισμό που παρέχεται πριν από κάθε δραστηριότητα, η διασκέδαση και η ασφάλεια είναι σίγουρες!

Εσένα ποιο είναι το Πάρκο που σου έρχεται πρώτο στο μυαλό, όταν σκέφτεσαι ηρεμία, διασκέδαση και ξεγνοιασιά; Εμάς είναι όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Γιόρτασε και εσύ την Ευρωπαϊκή Ήμερα Πάρκων με έναν μοναδικό τρόπο!