Γιορτή του Πατέρα – The Quiz: Μήπως κατά βάθος είσαι μπαμπάς;

Περίληψη: Την Κυριακή 19 Ιουνίου είναι η Ημέρα του Πατέρα 2022! Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα quiz που θα σου δείξει πόσο μπαμπάς είσαι – ασχέτως αν έχεις παιδιά ή όχι.

Μήπως τη φετινή Γιορτή του Πατέρα πρέπει να πάρεις κι εσύ δώρο; Τι εννοείς «δεν έχω παιδιά»; Δεν χρειάζεται! Η πατρότητα είναι λίγο state of mind αν το καλοσκεφτείς. Μπορεί να μην έχεις παιδιά αλλά ίσως να έχεις ήδη μέσα σου το πατρικό ένστικτο. Πόσο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; Μάθε το με ακρίβεια απαντώντας στο κουίζ που ετοιμάσαμε και θα βρεις στο τέλος του άρθρου! 7 απλές ερωτήσεις θα σου που αν είναι κι εσύ μπαμπάς κατά βάθος, ή αν η πατρότητα βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά. Πριν κάνεις το τεστ όμως, ας μιλήσουμε λίγο παραπάνω για την Ημέρα του Πατέρα 2022!

Η Γιορτή του Πατέρα φέτος

Όπως οι μητέρες έχουν τη δική τους ημέρα μέσα στη χρονιά, το ίδιο ισχύει και για τους μπαμπάδες! Στην Ελλάδα η Γιορτή του Πατέρα «πέφτει» πάντα στις αρχές του καλοκαιριού, την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Άρα φέτος θα τη γιορτάσουμε στις 19 Ιουνίου 2022. Η ημερομηνία της γιορτής διαφέρει από χώρα σε χώρα και σε μερικά κράτη η Ημέρα του Πατέρα είναι μέχρι και αργία. Τον Ιούνιο υπάρχει ακόμα μία μέρα αφιερωμένη στα μέλη της οικογένειας, η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, η οποία γιορτάζεται την πρώτη μέρα του μήνα.

Στην καθολική πίστη η Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται στις 19 Μαρτίου, δηλαδή την γιορτή του Αγίου Ιωσήφ και υπάρχει από το Μεσαίωνα. Στη μορφή που τη γιορτάζουμε σήμερα, η Ημέρα του Πατέρα έχει τις ρίζες της στις ΗΠΑ. Η πρώτη σύγχρονη Γιορτή του Πατέρα ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα (1910) αλλά πέρασαν μερικές δεκαετίες μέχρι να επισημοποιηθεί. Ανεξάρτητα από την ημερομηνία στην οποία γιορτάζεται, περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου έχουν μία ξεχωριστή ημέρα για τη Γιορτή του Πατέρα.

Δώρα για τους μπαμπάδες

Η Ημέρα του Πατέρα είναι μία τέλεια ευκαιρία, λοιπόν, να κάνεις ένα δώρο! Στο Public.gr σε περιμένει μία τεράστια ποικιλία από επιλογές είτε ψάχνεις κάτι για το μπαμπά είτε για εσένα. Άλλωστε, μπορείς κι εσύ να νιώθεις μπαμπάς είπαμε! Από tech δώρα ή βιβλία μέχρι όργανα γυμναστικής και εργαλεία κουζίνας, υπάρχει σίγουρα κάτι που να ανταποκρίνεται στα χόμπι του πατέρα σου ή που το χρειάζεσαι εσύ.

Αγαπημένοι τηλεοπτικοί μπαμπάδες

Δεν επιλέξαμε τυχαία τον Al Bundy στην κεντρική φωτογραφία. Ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς «Παντρεμένοι με παιδιά» είναι ένας από τους πιο διάσημους τηλεοπτικούς μπαμπάδες και ένας από τους πρώτους χαρακτήρες που μας ήρθε στο μυαλό σκεπτόμενοι την Ημέρα του Πατέρα. Ορισμένες φορές η σειρά τον παρουσιάζει ως αποτυχημένο για χάρη της κωμωδίας, αλλά εκείνος ήταν πάντα εκεί για την οικογένειά του. Η Γιορτή του Πατέρα μας έκανε να σκεφτούμε κι άλλους αγαπημένους χαρακτήρες μπαμπάδων τόσο από τη μικρή οθόνη όσο και από ταινίες. Αγαπημένος πατέρας της αμερικάνικης TV είναι και ο Philip Banks του «The Fresh Prince of Bel-Air», ενώ ο Liam Neeson στο «Taken» είναι ο πιο προστατευτικός πατέρας που μπορεί να υπάρξει. Όσο για την ελληνική τηλεόραση, ο Γιάννης Μπέζος έχει υποδυθεί μερικούς από τους αγαπημένους μας -και πιο αστείους- πατεράδες της σύγχρονης τηλεόρασης, όπως ο Αλέξανδρος Θεοτοκάτος και ο Διονύσης Μαυροτσούκαλος.

Πόσο μπαμπάς είσαι άραγε;

Αυτή τη Γιορτή του Πατέρα ίσως πρέπει να τη γιορτάσεις κι εσύ! Και έχουμε λόγο που το λέμε. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα που συναντά κανείς σε πολλούς πατεράδες. Σίγουρα όχι σε όλους, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που χαρακτηρίζουν μία μεγάλη μερίδα αυτού που θα αποκαλούσαμε «κλασικό μπαμπά». Μήπως, λοιπόν, συμπεριφέρεσαι κι εσύ σαν έναν τυπικό μπαμπά; Δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι. Επιλέξαμε 7 απλές ερωτήσεις που θα σου δώσουν την απάντηση. Κάνε του κουίζ που ακολουθεί για να μάθεις την απάντηση. Κι αν το αποτέλεσμα σου δείξει ότι η πατρότητα είναι το στοιχείο σου, έχεις μία πολύ καλή ευκαιρία να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου για την Ημέρα του Πατέρα 2022! Πάτα «Start» λοιπόν και μάθε πόσο μπαμπάς είσαι στην πραγματικότητα! Τα αποτελέσματα ίσως να σε εκπλήξουν!