Παγκόσμια Ημέρα Γονέων: 8 δραστηριότητες για να απολαύσετε μαζί

Περίληψη: Εσύ πως θα τιμήσεις την Global Day of Parents; Η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων έφτασε και σου έχουμε 8 ιδέες για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους γονείς!

Ανάμεσα στις δεκάδες Παγκόσμιες Ημέρες κάθε χρονιάς μερικές έχουν λίγο μεγαλύτερη αξία από άλλες. Μία τέτοια είναι και η σημερινή. Η 1η Ιουνίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ σε Παγκόσμια Ημέρα Γονέων. Η Global Day of Parents καθιερώθηκε το 2012 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με σκοπό να αναδείξει την «εκτίμηση προς όλους τους γονείς σε όλα τα μέρη του κόσμου για την ανιδιοτελή δέσμευσή τους στα παιδιά και τη δια βίου θυσία τους για την καλλιέργεια αυτής της σχέσης». Τα όσα μας έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να μας προσφέρουν οι γονείς είναι ανυπολόγιστα. Γι’ αυτό σήμερα, την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων, σκεφτήκαμε 8 fun δραστηριότητες για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τους γονείς σου και να τους δείξεις έμπρακτα την εκτίμησή σου!

1. Επιτραπέζια με τους γονείς

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι μία δραστηριότητα χωρίς όριο ηλικίας! Από τους μικρότερους μέχρι τους μεγαλύτερους, υπάρχουν διασκεδαστικά παιχνίδια για όλους. Μαζευτείτε στο σπίτι με τους γονείς λοιπόν, για να παίξετε επιτραπέζια. Το «Ticket to Ride Ευρώπη» είναι ένα επιτραπέζιο που μπορείς να το μάθεις πολύ γρήγορα και να ξεκινήσεις να διασκεδάζεις. Σκοπός είναι να ενώσεις την Ευρώπη με τις δικές σου σιδηροδρομικές γραμμές και η στρατηγική αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας. Μία πιο δημιουργική επιλογή είναι το «Pictionary Air». Βγάλε τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου και ζωγράφισε στον αέρα! Υπάρχουν και επιτραπέζια για παιδιά από 4 ετών τα οποία μπορούν να απολαύσουν και οι μεγάλοι, όπως το «Taboo Μικροί εναντίον Μεγάλων» το οποίο έχει ξεχωριστές κάρτες για ενήλικες και παιδιά.

2. Παγκόσμια Ημέρα Γονέων με μαγειρική

Τι λες για την Global Day of Parents να μπείτε παρέα στην κουζίνα; Μπορεί οι ιδέες σας για την ίδια συνταγή να διαφέρουν, αλλά το από κοινού μαγείρεμα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να περάσεις δημιουργικά και ποιοτικά το χρόνο σου με τους γονείς. Το αποτέλεσμα μικρή σημασία έχει, αυτό που μετράει είναι πως θα αφιερώσεις χρόνο στους γονείς. Η μαγειρική απαιτεί την ενεργή ενασχόλησή σου και δεν μπορεί να γίνει παθητικά, γι’ αυτό και είναι μία πολύ ευχάριστη δραστηριότητα για να κάνεις με τους γονείς.

3. Ευκαιρία για ταξίδι

Μήπως έχεις χρόνια να πας κάπου διακοπές με τους γονείς; Η εκδρομή στο χωρίο το καλοκαίρι δεν πιάνεται! Σκέψου, λοιπόν, να το αλλάξεις αυτό φέτος. Για την Παγκόσμια Ημέρα Γονέων κανόνισε ένα ταξίδι με τη μαμά και το μπαμπά! Κοντινός ή μακρινός προορισμός δεν έχει σημασία. Βρες ένα μέρος που θα ήθελες να επισκεφθείς ή που οι γονείς σου θα ήθελαν να επισκεφθούν και κάνε τους δώρο το ταξίδι! Έτσι θα ζήσετε στιγμές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

4. Απολαύστε μαζί ένα βιβλίο

Λατρεύεις το διάβασμα; Τότε μοιράσου το χόμπι με τους γονείς! Μία τέλεια ιδέα είναι να χαρίσεις στο μπαμπά και τη μαμά ένα αντίτυπο από το αγαπημένο σου βιβλίο, έτσι ώστε να μπορείτε μετά να συζητήσετε για αυτό. Υπάρχουν πολλές επιλογές κλασικών βιβλίων που μπορείς να επιλέξεις. Μερικά από τα αγαπημένα μας είναι τα «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», «Ο γέρος και η θάλασσα» και «Ο Άρχοντας των Μυγών». Αν πάλι διαβάζεις αυτό το άρθρο ως γονιός, τότε μπορείς κι εσύ να απολαύσεις ένα βιβλίο με τα παιδιά και μέσα από αυτό να τους μεταλαμπαδεύσεις την αγάπη σου για την ανάγνωση. Τα «Ένα παιδί μετράει τ' άστρα» και «Ο μικρός πρίγκιπας» είναι δύο must read βιβλία για κάθε παιδί. Ένα είναι σίγουρο πάντως, αν απολαμβάνεις το διάβασμα τότε δεν γίνεται να μην ψηφίσεις στα Βραβεία Βιβλίου Public 2022!

5. Η μουσική δίνει το ρυθμό

Εκτός από βιβλία, μαζί μπορείτε να απολαύσετε και μουσική! Ο νέος δίσκος του Harry Styles, «Harry’s House», μόλις κυκλοφόρησε και μπορεί να εισάγει τους γονείς σου στη μουσική που εσύ αγαπάς! Αν υπάρχει και πικάπ στο σπίτι των γονιών, απόκτησε την έκδοση σε βινύλιο – πιστεύουμε πως οι γονείς θα το αγαπήσουν λίγο περισσότερο έτσι. Για τους γονείς μικρών παιδιών που διαβάζουν αυτό το άρθρο έχουμε μία διαφορετική πρόταση. Το «Ο Τεμπέλης Δράκος Και Άλλες Ιστορίες…» είναι μία συλλογή διασκεδαστικών τραγουδιών για τα παιδιά.

6. Κάνε τους γονείς techies

Η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα και οι γονείς, είτε το θέλουν είτε όχι, πρέπει να μάθουν να την χρησιμοποιούν. Βάλε τους, λοιπόν, στον κόσμο της τεχνολογίας με ένα tablet. Το Samsung Galaxy Tab A8 WiFi έχει μεγάλη οθόνη και έτσι είναι η τέλεια εισαγωγή στον κόσμο των smart συσκευών. Δείξε στη μαμά και το μπαμπά πως να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές του και έτσι θα έρθετε πιο κοντά! Μόλις ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν θα αρχίσετε τα καθημερινά video chats!

7. Γίνετε fit παρέα

Καλοκαιράκι έρχεται, καιρός για περισσότερη γυμναστική! Κι αν εσύ ήδη είσαι σε πρόγραμμα, έφτασε η ώρα να μπουν και οι γονείς! Εξοπλιστείτε όλοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό για να ελέγχετε την πρόοδό σας και να καταγράφετε αναλυτικά κάθε δραστηριότητα. Για το μπαμπά σου προτείνουμε το smartwatch Xiaomi Amazfit GTS2 Mini σε μαύρο και για τη μαμά το ίδιο μοντέλο σε ροζ! Για κάτι πιο απλό και διακριτικό, υπάρχει και η επιλογή του activity tracker Honor Band 6. Έχει και αυτό δεκάδες προγράμματα άσκησης, απλά είναι πιο μικρό.

8. Μύησε τους γονείς στο gaming

Το gaming είναι μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψυχαγωγίας σήμερα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Εντάξει, δεν είναι όλα τα παιχνίδια για όλους προφανώς, αλλά με το κατάλληλο παιχνίδι μπορούν όλοι να αγαπήσουν το gaming. Τι θα έλεγες λοιπόν, σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων να ανοίξεις έναν καινούργιο κόσμο στους γονείς, αυτόν του gaming; Η καλύτερη κονσόλα για να το κάνεις αυτό δεν είναι άλλη από το Nintendo Switch! Συνδύασέ το με ένα από τα πολλά party games και παίξτε μαζί μέχρι τελικής πτώσεως! Το Nintendo Switch Sports σας φέρνει αντίπαλους σε πολλά αθλήματα, το Mario Kart 8 Deluxe σας βάζει αντιμέτωπους στην πίστα, ενώ το Mario Party Superstars έρχεται με πολλά mini games που είναι σαν επιτραπέζια στην τηλεόρασή σου!

Με όποιον τρόπο κι αν αποφασίσεις να δείξεις την εκτίμησή σου στους γονείς, το Public είναι εδώ για σένα! Η Παγκόσμια Ημέρα Γονέων είναι μία μέρα που αξίζει να γιορτάσεις μιας και είναι αφιερωμένη σε δύο από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής σου. Σκέψου λοιπόν ποια ιδέα σου φαίνεται πιο ταιριαστή για τους δικούς σου γονείς και κάνε την πραγματικότητα!