Tina Turner: 5+1 αξέχαστες στιγμές στην καριέρα της & η Spotify list

Περίληψη: Η Tina Turner έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Ας γνωρίσουμε καλύτερα την θρυλική καλλιτέχνιδα που ξεσήκωνε εκατομμύρια ανθρώπους με τη μουσική της.

Χθες το βράδυ έγινε γνωστός ο θάνατος της θρυλικής Tina Turner, η οποία, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών στο σπίτι της, στο Küsnacht, μια περιοχή κοντά στη Ζυρίχη. Η «Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll», όπως την αποκαλούσαν άνθρωποι του μουσικού τύπου και fans, γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1939 στο Tennessee των ΗΠΑ και ξεκίνησε την πορεία της στα τέλη των ‘50’s. Αρχικά, έγινε γνωστή ως soul τραγουδίστρια, όμως, στη συνέχεια κατέκτησε τον κόσμο περνώντας από διάφορα είδη μουσικής, όπως το R&B, το Rock και την Pop. Ήταν μια superstar παγκοσμίου βεληνεκούς.

Τις τελευταίες δεκαετίες είχε εγκατασταθεί στην Ελβετία, όπου και πολιτογραφήθηκε. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η οικογένειά της. Η Tina Turner «έφυγε», όμως, οι μεγάλοι καλλιτέχνες μένουν ζωντανοί μέσω του έργου τους. Και το δικό της είναι απλά τεράστιο!

Θέλοντας να τιμήσουμε την πορεία της, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε πέντε από τις πιο δυνατές στιγμές στην καριέρα της!

H live εμφάνισή της στην Ιταλική τηλεόραση (1971)

Video Duration
4:59

Το 1971 η Turner, μαζί με τον τότε σύζυγό της Ike, εμφανίστηκαν σε μια Ιταλική τηλεοπτική εκπομπή με σκοπό να παρουσιάσουν ζωντανά την καταπληκτική διασκευή τους στο τραγούδι Proud Mary του John Fogerty. Όπως μπορείς να δεις και στο σχετικό βίντεο, η αγαπητή τραγουδίστρια έδωσε «πόνο» και χάρισε στο κοινό μια αξεπέραστη ερμηνεία. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε, ότι η εν λόγω διασκευή έφτασε στο Top 5 του Billboard Hot 100 και τους χάρισε το πρώτο βραβείο Grammy της καριέρας τους. Κλείσε τα μάτια, πάτα «Play» και απόλαυσε!

Ο πρώτος της κινηματογραφικός ρόλος (1975)

Video Duration
3:53

Το 1975 κάποιοι άλλοι θρύλοι της Rock μουσικής, οι The Who, κυκλοφορούν την καταπληκτική Rock Opera με τίτλο Tommy. Στο cast βρίσκουμε, μεταξύ άλλων, τον Jack Nicholson, την Ann-Margret Olsson, τον Eric Clapton και φυσικά την Tina Turner, η οποία, έδωσε μια καταπληκτική «χροιά» στην ταινία ενσαρκώνοντας τον ρόλο της Acid Queen. Αυτή ήταν η αρχή μιας δεύτερης καριέρας για την τραγουδίστρια, αφού στη συνέχεια έπαιξε σε δεκάδες ταινίες και σειρές όπως το Last Action Hero με τον Arnold Schwarzenegger, ή το Ally McBeal -σε επεισόδιο του οποίου έπαιξε τον εαυτό της.

Το τραγούδι What’s Love Got to Do With it (1984)…

Τα ‘80’s είναι μια σημαντική δεκαετία για την καριέρα της, αφού κατά τη διάρκειά της αναγεννήθηκε και εξέλιξε τον ήχο της. Tο 1984 κυκλοφορεί τον πέμπτο της δίσκο με τίτλο Private Dancer και στην ηλικία των 44 ετών γίνεται η -μέχρι τότε- η γηραιότερη γυναίκα καλλιτέχνιδα που ανέβηκε στα charts. Μέρος της μεγάλης αυτής επιτυχίας είναι το What’s Love Got to Do With it, ίσως το πιο αναγνωρίσιμο και αγαπητό κομμάτι της. Η Turner πλέον έχει «αγκαλιάσει» τον pop ήχο της εποχής και ακούγεται πιο «φρέσκια» από ποτέ!

 …και η ταινία What’s Love Got to Do With it (1993)

Video Duration
2:37

Το 1993 ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε το γνωστό αυτό biopic. Στον ρόλο της Tina Turner βρίσκουμε την Angela Bassett, ενώ το cast συμπληρώνουν ηθοποιοί όπως η Khandi Alexander και ο Laurence Fishburne. Η ταινία πήρε πολύ καλές κριτικές, προτάθηκε για δύο Βραβεία Oscar και δυο Βραβεία Grammy, ενώ, η πρωταγωνίστρια πήρε το βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου στις «Χρυσές Σφαίρες».

Το τραγούδι τίτλων του James Bond (1995)

To 1995 η Tina Turner μπαίνει στο στούντιο μαζί με τον Edge και τον Bono των U2, με σκοπό να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι για την επερχόμενη ταινία του του James Bond με τίτλο Goldeneye. Αυτό που προέκυψε ήταν το ομότιτλο της ταινίας κομμάτι. Από τα πιο χαρακτηριστικά και iconic τραγούδια που ξεπετάχτηκαν από το γνωστό franchise ταινιών!

Η εισαγωγή της στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame (2021)

Video Duration
0:39

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Έπειτα από μια καριέρα περίπου 70 ετών, η επιτροπή του Rock ‘N’ Roll Hall of Fame αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να τιμήσει αυτή την τρομερή καλλιτέχνιδα, που έγραψε το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία της μουσικής. Ήταν μια όμορφη στιγμή και ένας ακόμη τίτλος σε αυτή την πραγματικά απίστευτη πορεία.

Spotify list: Η Tina Turner μας παρασέρνει με τον ρυθμό της

Η «Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll» σημάδεψε με τη μουσική και το έργο της γενιές ανθρώπων. Η πορεία της, όμως, προς την κορυφή κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν, καθώς είχε να αντιμετωπίσει πολλές αντιξοότητες και τραύματα από το παρελθόν. Η ίδια δεν το έβαλε ποτέ κάτω, κάτι που προτρέπει και εμάς να κάνουμε μέσα από το βιβλίο της «Η ευτυχία είσαι εσύ». Κάνε click στην spotify list που ετοιμάσαμε και αφέσου να σε παρασύρει η απίστευτη ενέργεια της «μεγάλης» Tina Turner.