Ετοιμάζουμε το τέλειο backpack για τη νέα σχολική χρονιά!

Περίληψη: Η νέα σχολική σεζόν ξεκινά και εμείς σου έχουμε έτοιμη τη λίστα με τα essentials της σχολικής τσάντας για τους μαθητές όλων των τάξεων!

Μετράμε αντίστροφα πλέον για την επιστροφή στις τάξεις. Χιλιάδες γονείς και μαθητές ετοιμάζονται να κάνουν Back to School, και η αγορά των σχολικών έρχεται τώρα να μπει σε πρώτο πλάνο. Σχολική τσάντα, γραφική ύλη, τετράδια, βιβλία, βοηθήματα και πολλά ακόμα. Για τους νέους γονείς, η προμήθεια των σχολικών κάθε Σεπτέμβρη είναι, όσο να πεις, μια αγχωτική διαδικασία. Η σωστή προετοιμασία είναι, βέβαια, το αντίδοτο σε κάθε πηγή στρες. Σε περίπτωση λοιπόν που δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, σου έχουμε έτοιμα τα essentials σχολικά για κάθε ηλικία και τάξη, ώστε να ετοιμάσεις τη σχολική τσάντα για τη νέα σχολική χρονιά όπως πρέπει. Χωρίς περιττές σπατάλες και σχολικά που θα μείνουν στο ράφι της βιβλιοθήκης.

back-to-school-sxoliko-backpack-01

Σχολική λίστα νηπιαγωγείου: Λίγα σχολικά και καλά!

Ξεκινάμε με τους μαθητές του νηπιαγωγείου. Εδώ η λίστα των σχολικών είναι αρκετά μικρή, καθώς, όπως θα θυμάσαι και από τα δικά σου μαθητικά χρόνια, στο νηπιαγωγείο αρκούν μόνο τα απολύτως απαραίτητα. Ασφαλώς, το #1 σχολικό για τους μικρούς μας φίλους είναι η σχολική τσάντα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι άντε πήρες μια τσάντα στην τύχη και καθάρισες. Η τσάντα δε θα πρέπει να είναι πολύ βαριά, έτσι ώστε να την κουβαλά με άνεση. Θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά ανθεκτική ώστε να μη χρειαστεί να πάρεις ξανά καινούργια τσάντα στα μέσα της χρονιάς. Αναφορικά με το σχέδιο, η ποικιλία σε σχέδια και χρώματα είναι πραγματικά τεράστια, οπότε τον πρώτο λόγο εδώ έχει το παιδί. Θέση στην τσάντα του νηπιαγωγείου έχει το μπλοκ ζωγραφικής και ένα σετ κηρομπογιές ή μαρκαδόροι για τις πρώτες του καλλιτεχνικές δημιουργίες. Μην ξεχάσεις το φαγητοδοχείο στο οποίο θα παίρνει κάθε μέρα μαζί του το φαγητό αλλά και το παγούρι του.

Ποια σχολικά χρειάζονται οι μαθητές δημοτικού

Σε αντίθεση με τους μαθητές του νηπιαγωγείου, οι μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος σε μία από τις τάξεις του δημοτικού χρειάζονται να κουβαλούν μαζί τους πολλά περισσότερα σχολικά. Γι' αυτό και η χωρητικότητα της σχολικής τσάντας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη. Εκεί θα μπουν τα τετράδια, τα μολύβια, οι γόμες, οι ξύστρες και τα λοιπά είδη γραφικής ύλης που θα χρειαστεί πλέον να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση. Όσο μεγαλύτερη η τάξη τόσο περισσότερες και οι υποχρεώσεις. Μαζί με τα παραπάνω θα χρειαστείς μια κασετίνα αλλά και φακέλους για την οργάνωση των σχολικών. Τα καλλιτεχνικά είναι ακόμα ένα μάθημα που μπαίνει στο πρόγραμμα, οπότε μην παραλείψεις τις απαραίτητες προμήθειες σε είδη ζωγραφικής. Εννοείται ότι και τα παιδιά του δημοτικού θα πρέπει να έχουν μαζί φαγητοδοχείο και παγούρι. Φρόντισε λοιπόν η σχολική τσάντα να διαθέτει επαρκή χωρίσματα και θήκες για όλο τον σχολικό εξοπλισμό. Μια τσάντα με ροδάκια δεν αποκλείεται να βολέψει περισσότερο το μικρό από ένα σακίδιο πλάτης.

back-to-school-sxoliko-backpack-02

Σχολικά (και) για μεγαλύτερους μαθητές

Περνώντας στις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι απαιτήσεις σε σχολικά αλλάζουν. Όπως και οι ίδιοι οι μαθητές άλλωστε. Τα κλασικά 50φυλλα τετράδια, τα μολύβια, οι ξύστρες και τα μπλοκ ζωγραφικής δίνουν τη θέση τους σε τετράδια με πολλαπλά θέματα, στυλό, μαρκαδόρους υπογράμμισης και σχολικά βοηθήματα. Η κασετίνα έχει ακόμα θέση στην τσάντα, δεν είναι όμως το ίδιο απαραίτητη. Συνήθως μετά το σχολείο ακολουθούν και διάφορες άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως μια υπερβολικά «φορτωμένη» τσάντα αποκλείεται ως επιλογή. Το καλό είναι πως σε αυτές τις ηλικίες δε χρειάζεται να επιλέξεις ο ίδιος τα σχολικά. Τα παιδιά μπορούν να αποφασίσουν μόνα τους για το περιεχόμενο της τσάντας τους. Ειδικά όσο προχωράμε προς τις τάξεις του λυκείου, τείνει να επικρατεί η μόδα του «less is more». Όσον αφορά την ίδια την τσάντα ένα βολικό σακίδιο πλάτης είναι υπεραρκετό για τη μεταφορά των σχολικών από και προς το σχολείο.

Back to School στα μέτρα σου με Public!

Οπότε αν δεν έχεις ακόμα ξεμπερδέψει με την αγορά των σχολικών, στα Public μπορείς να προμηθευτείς όλα όσα χρειάζεται ο μικρός για μια εποικοδομητική σχολική χρονιά. Εδώ θα βρεις σχολικά για τους μαθητές όλων των τάξεων μαζί με δυνατές back to school προσφορές, αλλά και δώρα που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι. Μιλώντας για σχολικά, γνωρίζουμε καλά πως το θέμα του budget απασχολεί όλους τους γονείς, Γι' αυτό και όλοι οι Public τρόποι πληρωμής βρίσκονται στη διάθεσή σου για να κάνεις ξέγνοιαστα τις αγορές σου με όλη την ευελιξία που χρειάζεσαι για να καταστρώσεις επιτυχώς το σχολικό σου «πλάνο». Τώρα μπορείς να βρεις χιλιάδες επιλογές σε σχολικά είδη πληρώνοντας αργότερα, σε 3 δόσεις και όλα άτοκα με Klarna! Aν ο ελεύθερος χρόνος και οι υποχρεώσεις «πιέζουν» ασφυκτικά, τότε άσε τη σχολική λίστα πάνω μας. Ανέβασε εδώ τη φετινή σχολική λίστα και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουμε εμείς. Με παραλαβή πριν το πρώτο κουδούνι!

back-to-school-sxoliko-backpack-03

Νέα σχολική χρονιά, νέο ξεκίνημα!

Back to School δεν είναι μόνο η τσάντα, τα βιβλία και τα σχολικά. Είναι το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή των παιδιών. Είναι η συγκίνηση των γονιών στον πρώτο αποχωρισμό. Είναι ο ενθουσιασμός που συνοδεύει την επανασύνδεση με φίλους. Είναι οι συναρπαστικές εμπειρίες που περιμένουν παλιούς και νέους μαθητές, μέσα και έξω από την τάξη. Κοινώς είναι η ομορφιά των μαθητικών χρόνων. Ευκαιρία λοιπόν να εγκαινιάσεις διαφορετικά τη φετινή σχολική σεζόν. Με καλή διάθεση, χωρίς στρες, αισιοδοξία και χαμόγελα. Πίστεψέ μας, είναι μεταδοτικά!