Επιλέγοντας τη σωστή σχολική τσάντα: Τι πρέπει να έχεις υπόψιν!

Περίληψη: Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι ξεκίνησε! Ώρα να δούμε πώς θα επιλέξεις την ιδανική τσάντα, τον πρωταγωνιστή των σχολικών, για κάθε τάξη!

Μετά τις απολαυστικές καλοκαιρινές διακοπές, ο Αύγουστος ετοιμάζεται σιγά σιγά να μας αποχαιρετίσει και σαν να ακούγεται ένας γνώριμος ήχος εκεί στο βάθος. Είναι το χαρακτηριστικό «ντριιιιν» που σύντομα θα εγκαινιάσει την νέα σχολική χρονιά. Πράγμα που σημαίνει πως έφτασε η ώρα να κάνουμε back to school! Βιβλία, τετράδια, βοηθήματα και φυσικά καινούρια σχολική τσάντα. Ειδικά για τους μαθητές του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, η τσάντα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό μέρος για να βάζουν τα σχολικά τους. Είναι θα λέγαμε κομμάτι του εαυτού τους. Με τόσες και τόσες τσάντες εκεί έξω η επιλογή είναι πιο δύσκολη απ' ό,τι φαίνεται. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι πρέπει να έχεις κατά νου πριν χαρίσεις στο βλαστάρι σου τη νέα του τσάντα που θα το συντροφεύσει όλη τη σχολική χρονιά. 

Πώς θα βρεις την ιδανική τσάντα! 

Με μια πρώτη ματιά, η ιδανική τσάντα είναι αυτή που ισορροπεί ανάμεσα στο μέγεθος, την εργονομία και το στιλ. Ασφαλώς, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι να ταιριάζει στο σωματότυπο του παιδιού. Να μην του είναι δηλαδή ούτε πολύ μεγάλη ούτε πολύ μικρή, ώστε να την κουβαλά με άνεση στο σχολείο αλλά και στις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Ο σχεδιασμός της θα πρέπει ακόμη να επιτρέπει την εύκολη μεταφορά πολλών διαφορετικών αντικειμένων. Από τετράδια, κασετίνες και σχολικά είδη, μέχρι φαγητοδοχεία, παγούρια και ομπρέλες.

back-to-school-sxolikh-tsanta-01

Ανάλογα με την ηλικία και την τάξη του παιδιού, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τσάντες πλάτης και τσάντες με ροδάκια. Εννοείται πως για το χρώμα και το σχέδιο της τσάντας καλό είναι να θυμηθείς τα χρώματα και τους ήρωες που λατρεύει το μικρό σου για να κάνεις τη σωστή επιλογή που θα του χαρίσει το πιο πλατύ χαμόγελο. Ας δούμε πιο αναλυτικά κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να βρεις την ιδανική τσάντα.

Tips για μικρούς και μεγάλους μαθητές! 

Εν αρχή ην το βάρος 

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το βάρος της ίδιας της τσάντας παίζει σημαντικό ρόλο ώστε οι μαθητές να μην δυσκολεύονται με τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Μια βαριά τσάντα μπορεί να επιβαρύνει τη πλάτη του παιδιού - ειδικά όταν είναι γεμάτη μέχρι πάνω - ενώ μια υπερβολικά ελαφριά τσάντα μπορεί να έχει μικρή χωρητικότητα και να μην είναι αρκετά ανθεκτική απέναντι στην κακοκαιρία. Σε γενικές γραμμές το βάρος της τσάντας δε θα πρέπει να ξεπερνά το 10% του βάρους του παιδιού

Τσάντα πλάτης ή τσάντα με ροδάκια; 

Στις μικρές τάξεις (νηπιαγωγείο & δημοτικό) τα παιδιά συνηθίζουν να κουβαλούν και τα περισσότερα σχολικά. Οπότε μια τσάντα τρόλεϊ θα κάνει τη ζωή του παιδιού ευκολότερη. Η πλάτη του δε θα σηκώνει κιλά, ενώ πολλές τσάντες έχουν και αποσπώμενα ροδάκια ώστε η τσάντα να μετατρέπεται εύκολα και σε σακίδιο πλάτης αν χρειαστεί. Για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ένα βολικό σακίδιο αρκεί για να μεταφέρουν τα σχολικά τους, τα οποία, όπως θα θυμάσαι και από τα δικά σου σχολικά χρόνια, είναι σαφώς λιγότερα.

back-to-school-sxolikh-tsanta-02

Εργονομική τσάντα για άνεση & ευκολία! 

Η εργονομία της τσάντας είναι επίσης ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής. Μιλώντας για εργονομία, η σχολική τσάντα θα πρέπει να έχει επαρκή χωρίσματα ώστε να τοποθετούνται εύκολα στο εσωτερικό διάφορα μικροπράγματα και να κατανέμεται σωστά το βάρος. Τα λουριά της πλάτης καλό είναι να είναι φαρδιά και ρυθμιζόμενα, ώστε η τσάντα να «κάθεται» σωστά στην πλάτη του παιδιού, ειδικά αν μιλάμε για σακίδιο και όχι τσάντα με ροδάκια. Για τους μεγαλύτερους μαθητές, μια τσάντα με ειδική θήκη για laptop ή tablet μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

Η ανθεκτική τσάντα είναι επένδυση! 

Η αλλαγή τσάντας κάθε χρόνο είναι ασύμφορη, γι' αυτό και το επόμενο tip αφορά την ανθεκτικότητά της. Μια στιβαρή σχολική τσάντα, κατασκευασμένη από ποιοτικά υλικά και με ενισχυμένο πάτο θα αντέξει σε βάθος χρόνου και θα τα βγάλει πέρα με βροχές, ανέμους, χιόνια, καύσωνες και λοιπά ακραία καιρικά φαινόμενα. Προτίμησε υφασμάτινες τσάντες μιας και οι δερμάτινες είναι ακριβότερες και καθαρίζουν πιο δύσκολα. Εν ολίγοις όχι και ό,τι καλύτερο για τα παιχνίδια και τις σκανταλιές των παιδιών!

Δώσε βάση (και) στο στιλ 

Εκτός από μια λειτουργική τσάντα θες και μία τσάντα που να έχει και κάποιο στιλ. Από μονόχρωμες μινιμάλ επιλογές, μέχρι εντυπωσιακές τσάντες με αγαπημένους παιδικούς ήρωες, μια στιλάτη σχολική τσάντα είναι ό,τι πρέπει να μπουν οι μαθητές με το δεξί στη νέα χρονιά. 

back-to-school-sxolikh-tsanta-04

Back to school με δυνατά offers σε σχολικές τσάντες! 

Τσάντα Τρόλεϋ Gim Emoji Too 

Η unisex τσάντα Gim Emoji Too είναι αδιάβροχη, διαθέτει ειδικούς ιμάντες, ανατομική πλάτη ενώ μεταφέρεται πανεύκολα χάρη στην ανθεκτική της λαβή και τα ροδάκια στο κάτω μέρος. Έχει διπλή εσωτερική θήκη αλλά και θήκες στα πλαϊνά, επομένως χωράει άνετα όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται ένας μαθητής του δημοτικού ή του νηπιαγωγείου.

Τσάντα Πλάτης Maui & Sons Grey 

Περνώντας σε προτάσεις για τους μαθητές του Γυμνασίου, βρίσκουμε τις τσάντες πλάτης της Maui & Sons. Η εταιρεία έχει το know-how στις σχολικές τσάντες, επενδύοντας στην ποιότητα των υλικών και την εργονομία. Η Maui & Sons Grey διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα και ειδική θήκη για laptop, ενώ η ανατομική της πλάτη προσφέρει άνετη μεταφορά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, η πλαϊνή θήκη είναι ιδανική για να φιλοξενήσει διάφορα μικροπράγματα. Διαθέτει επίσης ειδική επένδυση με φόδρα προσθέτοντας στιλ και προστασία

Τσάντα Πλάτης The Drop Trendy Silver 2 

Η σχολική τσάντα πλάτης The Drop Trendy Silver 2 είναι η επιτομή του less is more. Επομένως θα βολέψει και με το παραπάνω τους μαθητές Λυκείου που όσον αφορά τα σχολικά τους αρκούνται στα απολύτως βασικά. Το κλασικό σακίδιο διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα και έξτρα μπροστινή τσέπη με φερμουάρ. Η ενισχυμένη πλάτη και οι ιμάντες προσφέρουν άνεση για το σχολείο και τις βόλτες μετά τα μαθήματα. Το ασημί χρώμα της τσάντας τραβάει τα βλέμματα όπως και η μειωμένη της τιμή, με έκπτωση 63%!

back-to-school-sxolikh-tsanta-03

Η σχολική χρονιά ξεκινά με Public! 

Τώρα, έχεις στη διάθεσή σου όλα όσα χρειάζεσαι για να χαρίσεις φέτος την τέλεια σχολική τσάντα. Όπως κάθε Σεπτέμβρη, έτσι και η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με back to school στα Public! Σχολικά είδη για όλες τις τάξεις σε περιμένουν στα καταστήματα Public και τα ανανεωμένα Public + home. Από τετράδια και γραφική ύλη μέχρι τον υπολογιστή και το φαγητοδοχείο τους, στα Public βρίσκεις όλα τα must-have σχολικά πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι!