«Η πλαστογράφος»: Κέρδισε το ανατρεπτικό βιβλίο της B.A. Shapiro

Περίληψη: Ένας κλεμμένος πίνακας του Degas. Μια φιλόδοξη ζωγράφος και μία μεγάλη πλεκτάνη. «Η πλαστογράφος» της B.A. Shapiro είναι must για τους fans του καλού thriller!

Πόσο ηθικά πλασμένος είναι ο κόσμος της τέχνης; Ποια μυστικά κρύβονται πίσω από τα εκθέματα των φημισμένων καλλιτεχνών που θαυμάζουμε; Τι συμβαίνει όταν κλείνουν οι πόρτες των μεγάλων γκαλερί; Αυτά και άλλα ερωτήματα βρίσκουν απαντήσεις στην «Πλαστογράφο», το συναρπαστικό μυθιστόρημα της B.A. Shapiro που κυκλοφορεί τώρα και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Καθηλωτικό, πολυεπίπεδο και συναισθηματικό, το best seller βιβλίο της Αμερικανίδας συγγραφέως, είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, αν ανήκεις και εσύ στους αναγνώστες που λατρεύουν τα πολύπλοκα μυστήρια. Έλα να εξερευνήσουμε την ιστορία της «πλαστογράφου».

«Η πλαστογράφος»: Ένα δαιδαλώδες μυστήριο στα άδυτα της τέχνης

18 Μαρτίου 1990. Δεκατρία αριστουργήματα, αξίας μεγαλύτερης των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, κάνουν φτερά από το Μουσείο Isabella Stewart Gardner της Βοστώνης. Με εφαλτήριο τη μεγαλύτερη ανεξιχνίαστη κλοπή έργων τέχνης όλων των εποχών, η B.A. Shapiro, ξεκινά να ξετυλίγει το κουβάρι ενός δαιδαλώδους μυστήριου που εκτυλίσσεται στα μουσεία, τις γκαλερί και τους δρόμους της αμερικανικής πόλης. Όταν ένας πίνακας με την υπογραφή του Edgar Degas φτάσει ανέλπιστα στο ατελιέ της Claire Roth, η νεαρή ζωγράφος θα κληθεί να πάρει μια απόφαση που μπορεί να την οδηγήσει στην καταξίωση αλλά και στην καταστροφή. Γρήγορα θα καταλάβει πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, καθώς τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, την πραγματικότητα και τη φαντασία γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα.

h-plastografos-01

Στην «Πλαστογράφο» η Β.Α. Shapiro συνθέτει ένα πολύπλοκο λογοτεχνικό παζλ γεμάτο ίντριγκες, δολοπλοκίες, έρωτες και κρυφά μυστικά. Καθώς ξετυλίγεται το μυστήριο που περιβάλλει τον πίνακα, κάθε βήμα προς τη λύση του φέρνει την Claire απέναντι σε ένα νέο αίνιγμα. Οι χαρακτήρες και τα στοιχεία που συναντά στο διάβα της η αντι-ηρωίδα του μυθιστορήματος, συμπλέκονται και αναδιπλώνονται συνεχώς, προσφέροντας άπλετο σασπένς στον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα. Από το «Η πλαστογράφος» δε λείπει και η κριτική ματιά της συγγραφέως. Η B.A. Shapiro επιλέγει να εκθέσει διακριτικά τους δικούς της προβληματισμούς σχετικά με το νόημα της τέχνης στις μέρες μας, στηλιτεύοντας τον εμπορευματοποιημένο χαρακτήρα που συχνά τη χαρακτηρίζει.

Γιατί αξίζει να διαβάσεις το «Η πλαστογράφος»

Το μυθιστόρημα της B.A. Shapiro δεν είμαι μόνο ένα καλογραμμένο who-dun-it thriller. Μέσα από την ιστορία της Claire Roth, η συγγραφέας φέρνει στο προσκήνιο άγνωστες πτυχές από τον κόσμο των καλών τεχνών. Ενός κόσμου, ο οποίος αν και περιστοιχίζεται από αριστουργηματικά δείγματα του ανθρώπινου πολιτισμού και καταξιωμένους καλλιτέχνες, παραμένει ευάλωτος σε δολοπλοκίες, εγκλήματα και φαινόμενα διαφθοράς.

Με ευφάνταστη πλοκή και λογοτεχνική δεξιότητα η βραβευμένη B.A. Shapiro καταφέρνει να συνεπάρει τον αναγνώστη, έχοντας ως σημείο αναφοράς τους μεγάλους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους του 19ου αιώνα. Τα ανατρεπτικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στις σελίδες του μυθιστορήματος, δεν στερούνται ρεαλισμού καθώς εμπνέονται από την πραγματική ληστεία του Μουσείου Gardner, η οποία από το 1990 μέχρι σήμερα παραμένει ανεξιχνίαστη. Με το «Η πλαστογράφος», η B.A. Shapiro έγινε γνωστή στο παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό κερδίζοντας σειρά βραβείων και διακρίσεων. Λίγους μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του, το βιβλίο μπήκε γρήγορα στη best-selling list των New York Times, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. «Η πλαστογράφος» κυκλοφόρησε το 2013 στις ΗΠΑ, και τώρα μπορείς να το απολαύσεις στα ελληνικά, σε μετάφραση Γιώργου Μπαρουξή.

Διαγωνισμός «Η πλαστογράφος»

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα ταιριάζει γάντι με τα Χριστούγεννα. Γι' αυτό τα Public κάνουν δώρο ένα (1) αντίτυπο του βιβλίου «Η πλαστογράφος» σε έναν (1) τυχερό αναγνώστη. Αν θες να είσαι εσύ ο τυχερός που θα κερδίσεις το best-seller βιβλίο της B.A. Shapiro, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής και λάβε μέρος στο διαγωνισμό που θα τρέξει έως τις 14 Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν έπειτα από κλήρωση. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα ληφθούν υπόψη.

Από εμάς καλή επιτυχία!