Φανταστικές ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα για το σπίτι!

Περίληψη: Τι θα έλεγες φέτος τις γιορτές να κάνεις στους αγαπημένους σου Χριστουγεννιάτικα δώρα για το σπίτι; Πάμε να δούμε μερικές ιδιαίτερες επιλογές δώρων!

Τα Χριστούγεννα είναι η κατ' εξοχήν εποχή για να κάτσεις μέσα και να απολαύσεις τη ζέστη και τη θαλπωρή του σπιτιού. Το λέγανε κι από παλιά, άλλωστε: «Χριστούγεννα στην πόλη…». Ο καιρός ήδη έχει πάρει σαφή πορεία για white Christmas, οι γραμμές αυτές γράφονται υπό τον ήχο της δυνατής βροχής στο τζάμι, ενώ τα γυμνά κλαδιά των δέντρων κουνιόνται δυνατά από τον κρύο αέρα. Thank God for home! Λοιπόν, τώρα θα πρέπει να κάνεις το σπίτι σου όσο πιο cozy γίνεται, αλλά και, γιατί όχι, να μεταφέρεις αυτό το coziness και το indoorsy mood με τα κατάλληλα Χριστουγεννιάτικα δώρα για το σπίτι και σε φίλους και συγγενείς! Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που τα δώρα δίνουν και παίρνουν· διάλεξε τα καλύτερα για όλους αλλά και, γιατί όχι, και για τον εαυτό σου! Δεν χρειάζεται καν να ντρέπεσαι ή να περιμένεις κάποιον άλλο να σου πάρει αυτό που πάντα ήθελες! Πάρ' το μόνος σου, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος! Για πάμε να δούμε μερικές καλές προτάσεις για δώρα, γιατί στα Public τα έχουμε όλα. Ακόμη και Χριστουγεννιάτικες κούπες για τον ζεστό καφέ που θα σε ζεστάνει δίπλα στο στολισμένο δέντρο, ενώ βλέπεις κάποια από τις all-time-Christmas-classic ταινίες, όπως το Home Alone, το Die Hard (το 1), το It's a Wonderful Life, το Polar Express, ή έστω το Trading Places.

Χριστουγεννιάτικα δώρα για το σπίτι: Γιόρτασε με νέα καφετιέρα

x-mas-gifts-02

Ο καφές είναι ιεροτελεστία, και τι καλύτερο από το να απολαύσεις μια ζεστή κούπα καφέ δίπλα στο τζάκι… ή έστω στον καναπέ, στα ζεστά, ενώ έξω πέφτει η βροχή. Εντάξει, είμαστε λίγο επηρεασμένοι από τη βροχή που πέφτει αυτή τη στιγμή απ' έξω, αλλά όπως και να το κάνεις, είναι άκρως Χριστουγεννιάτικο το mood, με τον γκρίζο ουρανό και τα φωτάκια να αναβοσβήνουν σε κάθε μπαλκόνι! Μια κούπα ζεστού καφέ (Χριστουγεννιάτικο blend, παρακαλώ) συμπληρώνει ιδανικά το πακέτο. Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου είδος καφέ, στα Public σίγουρα θα βρεις την καφετιέρα που θα συμπληρώσει ιδανικά την κουζίνα σου. Πλέον οι καφετιέρες δεν περιορίζονται στον… πατροπαράδοτο γαλλικό (φίλτρου), αλλά μπορείς να βρεις για όλα τα είδη και όλα τα γούστα, μέχρι και καφετιέρα για ελληνικό! Εντάξει, όχι ακριβώς καφετιέρα, αλλά ένα ηλεκτρικό μπρίκι για ελληνικό καφέ, για να μη χρειάζεται να ασχολείσαι με γκαζάκια. Για τους οπαδούς του γρήγορου espressocappuccino), οι μηχανές Nespresso έχουν πολλούς οπαδούς, μιας και η ετοιμασία του καφέ είναι υπόθεση ενός λεπτού. Από την άλλη έχεις πολλές επιλογές για ροφήματα, όχι μόνο καφέ, αν επιλέξεις κάτι σε Dolce Gusto, μιας και αυτές οι μηχανές μπορούν να σου φτιάξουν και άλλα ροφήματα, ζεστά ή κρύα, για παράδειγμα μια τέλεια ζεστή σοκολάτα για τα κρύα Κυριακάτικα πρωινά του Δεκεμβρίου! Από την άλλη, μπορεί να είσαι… purist του καφέ και να θέλεις μια «απλή» εσπρεσσιέρα ή ακόμη και πολυκαφετιέρα, για να καλύπτει όλα τα γούστα. Υπάρχουν μοντέλα ακόμη και για εσένα! Αν θες να κάνεις δώρο κάτι πιο απλό, όμως, μπορείς να βρεις τα καλύτερα αξεσουάρ για καφέ και να διαλέξεις το ιδανικό!

Χριστούγεννα, η εποχή της πορτοκαλάδας και των smoothies

x-mas-gifts-06

Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά τα Χριστούγεννα για εμάς είναι συνδεδεμένα με φρεσκοστυμμένη πορτοκαλο-μανταρινάδα! Κάποιες φορές και με guest star ρόδι. Η εποχή των εσπεριδοειδών είναι τώρα και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Μάλιστα, αν θες ακόμη πιο Χριστουγεννιάτικο mood, μπορείς να βάλεις και λίγη κανέλλα στην πορτοκαλάδα σου, η οποία, εκτός της απίστευτα christmasy ευωδιάς, είναι αντιοξειδωτική και βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού! Βέβαια, μπορεί να προτιμάς κάτι σε smoothie, το οποίο δεν είναι απλά χυμός αλλά περιλαμβάνει και άλλα θρεπτικά συστατικά. Μπορείς να συνδυάσεις τα (πολλά) φρούτα του χειμώνα με ξηρούς καρπούς, μέλι, φυστικοβούτυρο ή αμύγδαλα για την πρωτεΐνη, δημητριακά για τα μέταλλα και τις φυτικές ίνες, και με γιαούρτι, για ένα πλήρες γεύμα σε παχύρευστη μορφή και τέλεια γεύση! Βάλε και φρούτα του δάσους που είναι superfoods, σμέουρα, μύρτιλα, κούμαρα, βατόμουρα, κράνα, φραγκοστάφυλα, αρώνιες· όλα είναι γεμάτα βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ βοηθούν και στην πρόσληψη μετάλλων! Είτε μιλάμε για απλούς αποχυμωτές, είτε για blender ή smoothie maker, μπορείς να κάνεις το δώρο των υγιεινών φρούτων και υπερτροφών στους αγαπημένους σου – ή στον αγαπημένο σου… εαυτό!

Breakfast ή brunch, κρέπα και βάφλα για Χριστουγεννιάτικο δώρο

Εντάξει, την βάφλα οι περισσότεροι την έχουμε συνδυάσει με παγωτό και καλοκαίρι, αλλά πίστεψέ μας, ταιριάζει άψογα και τον χειμώνα. Για την κρέπα δεν το συζητάμε καν, είναι παντός καιρού και για όλες τις εποχές. Ανάλογα με τη γέμιση, μπορείς να την απολαύσεις χειμώνα-καλοκαίρι, πρωί-βράδυ, γλυκιά ή αλμυρή. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο για πρωινό από μια βάφλα με μύρτιλα, γιαούρτι, καρύδια και μέλι του βουνού; Τα ίδια μπορείς να βάλεις και σε κρέπα, απλά εκεί μπορείς να προσθέσεις και άλλα… απαγορευμένα (πραλίνα και σοκολάτα εσάς κοιτάμε), για να φτιάξεις ένα επιδόρπιο–αμαρτία! Εντάξει, όμως, Χριστούγεννα έρχονται, δεν πειράζει. Κάνε δώρο μια βαφλιέρα ή μια κρεπιέρα και κάποιος θα σε λατρέψει για πάντα!

Χριστουγεννιάτικα ψησίματα με την τέλεια ψησταριά

Δεν κρίνουμε! Εμείς; Ποτέ τέτοιο πράγμα! Καταλαβαίνουμε πως η γαλοπούλα δεν είναι ελληνική παράδοση, επομένως… μπορεί κάλλιστα να μη σου αρέσει και να προτιμάς μια ωραιότατη χοιρινή μπριζόλα, ένα ζουμερό T-bone steak, ή στην τελική μερικά χωριάτικα λουκάνικα στη σχάρα! Και όχι μόνο για την ημέρα των Χριστουγέννων, αλλά για όλες τις εποχές, η ψησταριά είναι κάτι που μπορείς να απολαμβάνεις και κάθε εβδομάδα! Κάνε δώρο μια ψησταριά και σίγουρα οι foodie φίλοι σου θα σε ευγνωμονούν.

Σκούπα ρομπότ για δώρο Χριστουγέννων

xristougenniatika-dora-gia-to-spiti-04

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Τώρα, η τεχνολογία έχει αναλάβει να σε απαλλάξει από ένα σημαντικό τμήμα της καθαριότητας του σπιτιού, παρέχοντάς σου τη… μισή αρχοντιά με ελάχιστο κόπο. Οι σκούπες ρομπότ είναι μια κατηγορία η οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε καν, αλλά τώρα τα μοντέλα αυξάνονται και πληθύνονται μέρα με τη μέρα, ενώ και οι δυνατότητές τους βελτιώνονται συνεχώς. Οι σκούπες ρομπότ πλέον μπορούν να καθαρίσουν το πάτωμα, να αποφύγουν έπιπλα και άλλα αντικείμενα, να σκουπίσουν χαλιά και μοκέτες, ακόμη και να σφουγγαρίσουν σκληρά πατώματα, χωρίς πρόβλημα. Μπορείς να ελέγξεις τη σκούπα ρομπότ ακόμη και από μακριά, βάζοντάς την να καθαρίσει το σπίτι ενώ εσύ βρίσκεσαι στη δουλειά, από το app του smartphone! Επίσης αποτελούν το τέλειο δώρο Χριστουγέννων και είναι σίγουρο πως ο τυχερός που θα το πάρει, θα το λατρέψει.

Χριστουγεννιάτικα δώρα για το σπίτι: Σκούπα stick για μέγιστη ευελιξία και βολικότητα

Όλοι έχουμε μια «κανονική» ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι μας, αλλά τις περισσότερες φορές, όταν συμβαίνει κάτι έκτακτο, δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη δυσανασχετεί στη σκέψη του ότι πρέπει να φέρει τη σκούπα, να τη βάλει στην πρίζα, να συνδέσει τους σωλήνες και το κατάλληλο εξάρτημα, απλά για να σκουπίσει για 10 δευτερόλεπτα. Η νέα κατηγορία που έρχεται για να καλύψει αυτό το κενό είναι οι σκούπες stick, οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη ισχύ σε μικρό μέγεθος, ενώ είναι και επαναφορτιζόμενες, για να σου επιτρέψουν να καθαρίσεις ακριβώς εκεί που χρειάζεται, χωρίς καλώδια και χωρίς να σέρνεις ολόκληρη τη σκούπα πίσω σου. Οι σκούπες stick είναι η χρυσή τομή μεταξύ της μεγάλης ηλεκτρικής σκούπας και του μικρού σκουπακίου που έχεις για τις ψιλοδουλειές! Κάνε το δώρο της σκούπας stick στον εαυτό σου ή σε κάποιον δικό σου για τα Χριστούγεννα και είναι σίγουρο πως δεν θα το μετανιώσεις ποτέ.

High-tech φωτισμός για τα Χριστούγεννα

Το ξέρουμε καλά πως τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή του φωτός! Ίσως να φταίει το γεγονός πως οι μέρες είναι πολύ μικρές και το σκοτάδι διαρκεί πολλές ώρες, αλλά όλοι περιμένουν τα Χριστούγεννα για να στολίσουν το σπίτι τους – και όχι μόνο το δέντρο. Γιατί να αρκεστείς, λοιπόν, στα απλά (και μεταξύ μας, βαρετά) λαμπάκια που αναβοσβήνουν; Στα Public έχουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε προϊόντα έξυπνου φωτισμού, τα οποία συνδέονται στο Wi-Fi του σπιτιού και ελέγχονται (από οπουδήποτε) μέσω του κατάλληλου app για smartphone. Έχουμε λάμπες RGB τις οποίες μπορείς να ελέγξεις τόσο στο on-off, όσο και στη φωτεινότητα αλλά και τη χρωματική απόχρωση, έχουμε τα LED strips τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις πίσω από έπιπλα για κρυφό φωτισμό και ambiance, έξυπνα modular φωτιστικά για επιτοίχια φωτεινή διακόσμηση, έχουμε ακόμη και έξυπνες μπάρες φωτισμού για να τις τοποθετήσεις όπου σε βολεύει, αλλά και τις retro λάμπες τύπου filament σε έκδοση smart για να δώσεις αυτό το ζεστό retro look στον χώρο σου, χωρίς να θυσιάζεις τις ευκολίες της εποχής του smartphone! Στην τελική, γιατί να μην κάνεις όλο το σπίτι Χριστουγεννιάτικο;

Χριστουγεννιάτικα δώρα για το σπίτι: Βρες τις καλύτερες προτάσεις στα Public!

Τα Χριστούγεννα έρχονται σε λίγες μέρες. Για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή, μπες στο Public.gr ή πέρνα από το κοντινότερό σου κατάστημα Public για να βρεις ιδέες για Χριστουγεννιάτικα δώρα, για όλα τα γούστα και για όλους! Από το all-time-classic βιβλίο, είδη σπιτιού και κουζίνας, είδη διακόσμησης, μέχρι και τα πιο high-tech gadgets, όλα υπάρχουν στα ράφια (κανονικά ή ψηφιακά) του Public. Γιατί και τα Χριστούγεννα, η φάση είναι… Public! Όπως πάντα!