«Προς τον παράδεισο»: Κέρδισε το νέο βιβλίο της Hanya Yanagihara

Περίληψη: Η επιστροφή της Hanya Yanagihara είναι γεγονός! Ανακάλυψε το πολυαναμενόμενο νέο μυθιστόρημα της διάσημης συγγραφέως με τίτλο «Προς τον παράδεισο».

Πόσο νόημα έχει τελικά η αναζήτηση για τον επίγειο παράδεισο; Υπάρχει εκεί εξώ η πολυπόθητη γη της επαγγελίας ή καταλήγουμε να κυνηγάμε ανεμόμυλους σαν άλλοι Δον Κιχώτες; Με αυτό το υπαρξιακό ερώτημα επιλέγει να ασχοληθεί η Hanya Yanagihara στο νέο της έργο με τίτλο «Προς τον παράδεισο». Περίπλοκο, ανατρεπτικό και βαθύτατα συγκινητικό, το βιβλίο της Yanagihara στέκεται για άλλη μια φορά μακριά από συγγραφικές κοινοτυπίες και λογοτεχνικά κλισέ. Ιστορικό fiction, modern-day μυθιστόρημα και ταυτόχρονα δυστοπικό sci-fi, το «Προς τον παράδεισο» κυκλοφορεί τώρα στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Έλα να το ανακαλύψουμε!

Προς τον παράδεισο: Αναζητώντας μια νέα ουτοπία 

Διεθνώς αναγνωρισμένη για την τολμηρή της πένα, η Hanya Yanagihara γράφει για άλλη μια φορά με στόχο να συγκινήσει, να τέρψει και να προβληματίσει. Έξι χρόνια μετά το πολυβραβευμένο «Λίγη Ζωή» με το οποίο συστήθηκε στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, η Αμερικανίδα συγγραφέας κυκλοφόρησε φέτος το τρίτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Προς τον παράδεισο». Στο νέο της βιβλίο, η Hanya Yanagihara παρουσιάζει τρεις ιστορίες που εκτυλίσσονται στις ΗΠΑ σε ισάριθμες εποχές. Κλείνοντας το μάτι στον David Mitchell και τον Philip K. Dick, δε διστάζει να «παίξει» με το χρόνο και την ιστορική πραγματικότητα συνδυάζοντας το speculative fiction με το δυστοπικό μυθιστόρημα.  

Νέα Υόρκη, 1893. Ο γόνος μιας επιφανούς οικογένειας απορρίπτει τον αρραβώνα με έναν πλούσιο μνηστήρα για χάρη ενός φτωχού δασκάλου μουσικής. Έναν αιώνα μετά, η πόλη μαστίζεται από την επιδημία του AIDS. Ένας Χαβανέζος προσπαθεί να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του και να σώσει τη σχέση του με τον αρκετά μεγαλύτερο σύντροφό του. Από εκεί μεταφερόμαστε στο 2093. Η εγγονή ενός διάσημου επιστήμονα προσπαθεί να βρει νόημα στη ζωή της σε ένα κόσμο που μαστίζεται από καταστροφικές πανδημίες και την άνοδο του ολοκληρωτισμού.  

Συνδετικός κρίκος στις τρεις αυτές ιστορίες, η αέναη αναζήτηση των ηρώων για το δρόμο προς τον παράδεισο. Η Hanya Yanagihara καταφέρνει να συνθέσει ένα περίτεχνο λογοτεχνικό μωσαϊκό, αντλώντας έμπνευση από σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Στο μυθιστόρημα, η συγγραφέας θέτει τους δικούς της προβληματισμούς γύρω από τη σεξουαλικότητα, τον έρωτα, την απώλεια, το στίγμα της ασθένειας και τις κοινωνικές ανισότητες. Κοινό σημείο αναφοράς, η εγγενή αδυναμία του ανθρώπου να ελέγξει τη ζωή του σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Διακριτικά, αλλά χωρίς ερωτηματικά, η Hanya Yanagihara ψέγει με θάρρος το περιβόητο «αμερικανικό όνειρο» και τις αντιφάσεις της αμερικανικής κοινωνίας

Hanya Yanagihara: Το νέο αστέρι της αμερικανικής λογοτεχνίας 

pros-ton-paradeiso-hanya-yanagihara-01

Αν και μετρά μόλις τρία μυθιστορήματα, η συγγραφέας με καταγωγή την Ιαπωνία φιγουράρει ψηλά στις λίστες με τους επιφανέστερους εκπροσώπους της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας. Το συγγραφικό της ντεμπούτο «Οι άνθρωποι στα δέντρα», κυκλοφόρησε το 2013, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές τόσο για τον περίτεχνο τρόπο γραφής όσο και για τη σκληρή θεματολογία.  

Δύο χρόνια μετά ήρθε το μυθιστόρημα «Λίγη Ζωή» για να καθιερώσει τη Hanya Yanagihara ως μία από τις σημαντικότερες νέες λογοτεχνικές φωνές. Το δεύτερο βιβλίο της Αμερικανίδας συγγραφέως, έγινε γρήγορα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο. Η ιστορία των τεσσάρων συμφοιτητών που μετακομίζουν στη Νέα Υόρκη είναι ένας σπαρακτικός ύμνος στην αγάπη, τη φιλία, τη μνήμη και τις ανθρώπινες σχέσεις. Gen-Χers και millenials είδαν τη γενιά τους να αντικατοπτρίζεται στα μάτια των τραγικών ηρώων. Η «Λίγη Ζωή» απέσπασε το βραβείο Book of The Year στην κατηγορία Fiction των British Book Industry Awards, ενώ το 2015 περιλήφθηκε στη shortlist για τα βραβεία Man Booker Prize και National Book Award. Πηγαίνοντας κόντρα στα στερεότυπα που θέλουν τους συγγραφείς μακριά από το χώρο της μόδας, η 47χρονη μυθιστοριογράφος είναι επίσης διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό «T» των New York Times

Διαγωνισμός «Προς τον παράδεισο» 

Τα Public κάνουν δώρο δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου «Προς τον παράδεισο» σε δύο (2) τυχερούς αναγνώστες. Για να κάνεις δικό σου το νέο μυθιστόρημα της Hanya Yanagihara, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στην ειδική φόρμα συμμετοχής και λάβε μέρος στο διαγωνισμό έως τις 17 Νοεμβρίου. Πολλαπλές συμμετοχές δε θα λαμβάνονται υπόψη

Καλή επιτυχία!