«Τα κακά παιδιά»: Κουλ περιπέτειες γεμάτες γέλιο και σκανταλιές!

Περίληψη: «Τα κακά παιδιά», η βραβευμένη σειρά βιβλίων του Aaron Blabey που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, κυκλοφορεί στα ελληνικά! Ανακάλυψε την αχτύπητη παρέα!

Πώς φαντάζεσαι τους παιδικούς ήρωες; Ευγενικούς, ευπρεπείς και καλοσυνάτους; Όχι αυτή τη φορά! Εδώ οι ήρωες είναι σκληροί, τρομακτικοί, επικίνδυνοι. Ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να δείχνουν. Επίτρεψέ μας να σου συστήσουμε τον κύριο Λύκο, τον κύριο Καρχαρία, τον κύριο Φίδη και τον κύριο Πιράνχα. Γνωστοί και ως «Τα κακά παιδιά». Η αχτύπητη αυτή συμμορία, πρωταγωνιστεί στην ομώνυμη σειρά παιδικών βιβλίων του Aaron Blabey, η οποία έχει αγαπηθεί όσο λίγες από μικρούς και μεγάλους. Αναπάντεχα απρόοπτα, πονηρές σκανδαλιές, και ξεκαρδιστικές περιπέτειες εκτυλίσσονται στις σελίδες των βιβλίων του Αυστραλού συγγραφέα, που τώρα κυκλοφορούν και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Παρισιάνου. Τι λες; Είσαι έτοιμος να γνωρίσεις «τα κακά παιδιά»;

«Τα κακά παιδιά»: Μια συμμορία κακοποιών αλλιώτικη απ' τις άλλες!

«Επειδή έχω μεγάλα δόντια και κοφτερά νύχια και μου αρέσει περιστασιακά να ντύνομαι σαν ηλικιωμένη κυρία, αυτό δεν σημαίνει πως είμαι κακός» λέει με παράπονο ο κύριος Λύκος στις πρώτες σελίδες των «Κακών παιδιών». Μπορεί η παρέα των τεσσάρων ηρώων να είναι διαβόητη για τις «κακές» της συνήθειες και το ατίθασο attitude, όμως guess what; Κατά βάθος είναι παρεξηγημένοι. Δε θέλουν να είναι κακοί. Θέλουν να γίνουν ήρωες.

Όσο και αν δεν τους πάει, «τα κακά παιδιά» έχουν βαλθεί να το αποδείξουν με πράξεις. Θέλοντας να «καθαρίσει» το σπιλωμένο όνομα της παρέας μια και καλή, η ατίθαση τετράδα αποφασίζει να γραφτεί στο Good Guys Club. Στόχος, να γίνουν καλοί ο κόσμος να χαλάσει. Οι καλές τους πράξεις όμως δε θα βρουν γρήγορα την ανταπόκριση που περίμεναν. Άλλοτε οι προσπάθειες των κακών παιδιών θα πέσουν στο κενό και άλλοτε η ομάδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με κωμικοτραγικά ευτράπελα. Στην πορεία όμως, οι ήρωες θα έρθουν πιο κοντά, θα μάθουν πολύτιμα μαθήματα ζωής αλλά και άγνωστες πτυχές του ίδιου του εαυτού τους.

ta-kaka-paidia-aaron-blabey-01

Οι πρωτότυποι χαρακτήρες, το αστείρευτο χιούμορ και η εντυπωσιακή εικονογράφηση, έχουν κάνει τα «Τα κακά παιδιά» ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο. Οι τρελές ιστορίες των «κακών παιδιών», που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 2015, έχουν πουλήσει πάνω από 16 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ήδη κυκλοφορούν έξι βιβλία στα ελληνικά, ενώ ο έβδομος τίτλος αναμένεται μέσα στο 2023. Σύντομα, το όνομα του Aaron Blabey άρχισε να γίνεται γνωστό παγκοσμίως, φτάνοντας στο #1 της λίστας των The New York Times με τους best-selling συγγραφείς.  

«Τα κακά παιδιά» κατακτούν και τη μεγάλη οθόνη

Η τεράστια επιτυχία των «Κακών παιδιών» δεν άργησε πολύ για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των μεγάλων στούντιο του Hollywood. To 2018 το στούντιο της DreamWorks Animation (Trolls, Αρχηγός από κούνια) ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε μια μεταφορά των «κακών παιδιών» στη μεγάλη οθόνη. Στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, ο Γάλλος Pierre Perifel υπογράφει μια απολαυστική heist κωμωδία.

Σαν άλλοι ταραντινικοί ήρωες, o Κύριος Λύκος (Sam Rockwell), ο Κύριος Φίδης (Marc Maron), ο Κύριος Καρχαρίας (Craig Robinson), ο Κύριος Πιράνχας (Anthony Ramos) παρέα με την Κυρία Ταραντούλα (Awkwafina), ετοιμάζονται για το τέλειο έγκλημα. Ωστόσο κάτι θα πάει πολύ στραβά, αναγκάζοντας τα «κακά παιδιά» να αλλάξουν ρότα στη ζωή τους. Η ταινία κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες φέτος τον Απρίλιο και τα πήγε περίφημα ξεπερνώντας σε έσοδα τα 250 εκατομμύρια δολάρια, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Ήδη η εταιρεία παραγωγής έχει ανακοινώσει ένα holiday special που θα προβληθεί στις αρχές του 2023, ενώ οι συντελεστές της ταινίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ενός sequel.

Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν και λογικά θα ψάχνεις ένα ωραίο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους μικρούς μας φίλους, ρίξε μια ματιά στα βιβλία της βραβευμένης σειράς του Aaron Blabey. «Τα κακά παιδιά» δε θα συνεπάρουν μόνο το βαφτιστήρι ή το αγαπημένο ανιψάκι αλλά και εσένα τον ίδιο! Πώς είμαστε τόσο σίγουροι; Ξεφύλλισε τα βιβλία και θα καταλάβεις!