Yuval Noah Harari: Το αποκλειστικό βίντεο για το νέο του βιβλίο

Περίληψη: Ο Yuval Noah Harari επιστρέφει με ένα βιβλίο ιστορίας ειδικά για παιδιά. Ανακάλυψε το «Εμείς οι ασταμάτητοι» μέσα από τα μάτια του συγγραφέα στο αποκλειστικό βίντεο!

Πώς από απλοί τροφοσυλλέκτες στις αφρικανικές σαβάνες φτάσαμε στο φεγγάρι και το διάστημα; Πώς γίναμε ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος του πλανήτη μας; Ποιο είναι το μυστικό που κάνει το είδος μας ξεχωριστό και ασταμάτητο στο πέρασμα του χρόνου; Σε αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα δίνει απάντηση το νέο βιβλίο του Yuval Noah Harari. Ένα βιβλίο διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει από τον Ισραηλινό ακαδημαϊκό, ο οποίος με το συγγραφικό του έργο ανανέωσε το ενδιαφέρον των αναγνωστών για την ιστορία. Στο πρώτο του βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Εμείς οι ασταμάτητοι», ο Yuval Noah Harari κάνει ένα συναρπαστικό οδοιπορικό στην ιστορία του ανθρώπινου είδους, εξηγώντας πώς καταφέραμε να κατακτήσουμε τον κόσμο.

«Εμείς οι ασταμάτητοι»: Μια επική ιστορία της ανθρωπότητας

yuval-noah-harari-book

«Οι άνθρωποι δεν είμαστε τόσο δυνατοί όσο τα λιοντάρια, ούτε κολυμπούμε τόσο καλά όσο τα δελφίνια, και σίγουρα δεν έχουμε φτερά! Πώς φτάσαμε λοιπόν να είμαστε οι κυρίαρχοι του κόσμου»; Θέλοντας να φέρει τα παιδιά κοντά στην επιστήμη της ιστορίας, ο Yuval Noah Harari συστήνεται για πρώτη φορά ως συγγραφέας στους νεαρούς αναγνώστες. Το βιβλίο «Πως κατακτήσαμε τον κόσμο» είναι το πρώτο βιβλίο της νέας τετράτομης σειράς «Εμείς οι ασταμάτητοι», που υπογράφει ο διακεκριμένος ιστορικός. Εδώ ο Harari γράφει ένα ιστορικό βιβλίο που σπάει το στερεότυπο του δύσκολου και συχνά «στεγνού» αναγνώσματος.

Στο συγγραφικό του ντεμπούτο για παιδιά, ο Harari συνθέτει μια επιμορφωτική, προσβάσιμη και πάνω απ’ όλα διασκεδαστική επισκόπηση της ιστορίας, όπως δεν την έχουμε ακούσει πότε άλλοτε. Ανάμεσα στα πρώτα βήματα του Homo Sapiens και την άνοδο στην κορυφή της νοητικής αλυσίδας μεσολαβούν… νάνοι, γιγάντια φίδια, πνεύματα και άλλα μυστήρια που συνθέτουν το παζλ της ανθρώπινης εξέλιξης. Οι απαντήσεις σε ερωτήματα όπως «γιατί μας αρέσει η ζάχαρη» ή «γιατί γίνονται πόλεμοι» εκπλήσσουν και προβληματίζουν, καθώς ο Harari φέρνει μαζί την εξελικτική βιολογία και την ιστορία. Για τη συγγραφή του «Εμείς οι ασταμάτητοι: Πώς κατακτήσαμε τον κόσμο» ο Yuval Noah Harari συνεργάστηκε με τον γνωστό Ισπανό κομίστα Ricard Zaplana Ruiz, ο οποίος υπογράφει την εντυπωσιακή εικονογράφηση του βιβλίου.

O Yuval Noah Harari μας μιλά αποκλειστικά για το «Εμείς οι ασταμάτητοι»

Με αφορμή την κυκλοφορία του «Εμείς οι ασταμάτητοι: Πώς κατακτήσαμε τον κόσμο», έχουμε σε αποκλειστικότητα ένα βίντεο με τον Yuval Noah Harari, όπου βλέπουμε το βιβλίο μέσα από τα μάτια του δημιουργού του. Όπως μάς λέει χαρακτηριστικά ο Harari, «είναι προτιμότερο να έχουμε ερωτήσεις που δεν μπορούμε να απαντήσουμε, παρά απαντήσεις που δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε».

Video Duration
1:06

Yuval Noah Harari: Ο επιδραστικότερος non-fiction συγγραφέας των τελευταίων ετών

«Ο κόσμος στον οποίο ζούμε δεν έπρεπε να είναι υποχρεωτικά έτσι. Οι άνθρωποι τον έκαναν αυτό που είναι. Και οι άνθρωποι μπορούν να τον αλλάξουν». Ανατρεπτικός, ευρηματικός, ιδιοφυής και με αιχμηρή αίσθηση του χιούμορ, ο Yuval Noah Harari συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους στοχαστές της τελευταίας εικοσαετίας. Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας, έφερε την ιστορία και πάλι στο προσκήνιο της εκλαϊκευμένης επιστήμης, με τα βιβλία του να έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το «Homo Deus» και το «Sapiens – Μια σύντομη ιστορία του ανθρώπου» έχουν γίνει διεθνή best-seller και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες. Το τελευταίο στάθηκε επίσης πηγή έμπνευσης για τη σειρά «Εμείς οι ασταμάτητοι: Πώς κατακτήσαμε τον κόσμο». Πολλοί από τους αναγνώστες του «Sapiens» ζητούσαν μανιωδώς από τον Harari να γράψει ένα αντίστοιχο βιβλίο αφιερωμένο στις μικρότερες ηλικίες. Εξίσου μεγάλη επιτυχία γνώρισε και το βιβλίο «21 Μαθήματα για τον 21ο αιώνα», στο οποίο ο Harari αναπτύσσει τους προβληματισμούς του γύρω από τα μεγάλα ζητήματα της εποχής που διανύουμε.

Κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου παρακολουθούν τις ομιλίες του Harari, ενώ οι προβλέψεις του για την πανδημία έχουν γίνει σημείο αναφοράς για τη διεθνή επιστημονική κοινότητα αλλά και μεγάλους πολιτικούς ηγέτες. Σκοπός του νέου βιβλίου συγγραφέα είναι να δείξει σε μικρούς και μεγάλους πως η διδακτική αξία της ιστορίας αφορά λιγότερο το παρελθόν και περισσότερο το παρόν και τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα.