Κέρδισε βιβλία που μας μαθαίνουν τη ζωή από τις Εκδόσεις Κέλευθος

Περίληψη: Δύο μοναδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Κέλευθος με θέμα την ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Ανακάλυψε «Το κρυστάλλινο τρένο» & το «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους».

Κάθε βιβλίο είναι ένα μοναδικό ταξίδι, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή «Ιθάκη». Υπάρχουν τα βιβλία που μας μαθαίνουν τον κόσμο. Άλλα βιβλία συναρπάζουν τη φαντασία μας. Υπάρχουν και τα βιβλία που λειτουργούν λυτρωτικά. Εμπνευσμένα έργα, που μας δείχνουν το «δρόμο» και «μιλούν» απευθείας στην ψυχή ώστε να γνωρίσουμε στα αλήθεια τον εαυτό μας. Τέτοια είναι και τα βιβλία των Εκδόσεων Κέλευθος. Από το 2008, ο εκδοτικός οίκος δραστηριοποιείται στο χώρο του «βιβλίου» με ιδιαίτερη αγάπη για την ψυχολογία, τη φιλοσοφία και την ιταλική λογοτεχνία. Δύο από τα βιβλία που διαβάσαμε και αγαπήσαμε από τις Εκδόσεις Κέλευθος είναι «Το κρυστάλλινο τρένο» του Nicola Lecca και το φημισμένο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» της Clarissa Pinkola Estés. Συγκινητικά, διδακτικά και βαθιά ανθρώπινα, τα δύο αυτά βιβλία είναι δύο στοχαστικές πραγματείες με θέμα τις θαμμένες πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Έλα να τα ανακαλύψουμε!

«Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους»: Η άγνωστη διαδρομή της γυναίκας στο μύθο

«…ένα βιβλίο γιατρικό για τη γυναίκα κάθε εποχής». Η φράση αυτή που διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» αντικατοπτρίζει πλήρως τη δύναμη του βιβλίου της Clarissa Pinkola Estés. Στο έργο της, η Αμερικανίδα συγγραφέας αποτυπώνει την προαιώνια μάχη της γυναίκας που αποζητά την ισότητα και το δικαίωμα να εμπνέει να δημιουργεί και να οραματίζεται. Από τη Δήμητρα και την Περσεφόνη έως το κοριτσάκι με τα σπίρτα και το ασχημόπαπο, η Clarissa Pinkola Estés ανασύρει από την παγκόσμια μυθολογία το αρχέτυπο της Άγριας Γυναίκας και το φέρνει με μοναδική εκφραστικότητα στη σύγχρονη εποχή. Η πρωτοπόρος ψυχαναλύτρια και ακτιβίστρια δε διστάζει να έρθει σε ρήξη με παγιωμένες αντιλήψεις και στερεότυπα προτείνοντας έναν διαφορετικό πρότυπο ζωής. Η «άγρια γυναίκα» της Pinkola Estés στέκεται με θάρρος απέναντι στις δυσκολίες και παραμένει πάντα ανεξάρτητη ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

«Το κρυστάλλινο τρένο»: Ένα συγκινητικο σύγχρονο παραμύθι

Ένα μυθιστορηματικό αλλά εξίσου ακριβές ψυχογράφημα του σύγχρονου ανθρώπου βρίσκουμε στο «Κρυστάλλινο τρένο» του Nicola Lecca. Ο έφηβος Aaron ξεκινά από την Αγγλία με προορισμό την μακρινή Κροατία. Στόχος του να μάθει την ταυτότητα του πατέρα που δε γνώρισε ποτέ. Οπλισμένος με απέριττη γενναιότητα και ένα εισιτήριο τρένου, ο Aaron βάζε πλώρη για τη δική του προσωπική Οδύσσεια. Το ταξίδι με το «κρυστάλλινο τρένο» θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον κίνδυνο και τον πειρασμό. Τη χαρά και τη θλίψη. Τη ζωή και το θάνατο. Στο μυθιστόρημα, ο Ιταλός συγγραφέας μιλά με αφοπλιστική ειλικρίνεια για την αγάπη, τη μοναξιά, την ευαλωτότητα και την ανάγκη της αποδοχής από την οικογένεια. Ένα τρυφερό λογοτεχνικό roadtrip με φόντο τα μαγευτικά τοπία της Κεντρικής Ευρώπης.

ekdoseis-kelefthos-vivlia-01

Γιατί να διαβάσεις τα βιβλία των Εκδόσεων Κέλευθος

Και στα δύο βιβλία οι συγγραφείς αποφασίζουν να κάνουν και γενναία κατάβαση στην ανθρώπινη ψυχή, προτείνοντας τη δική τους οδό προς την αυτογνωσία. Στο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους», η Clarissa Pinkola Estés αφήνει το μύθο και την παράδοση να αποκαλύψουν σπουδαίες αλήθειες που αφορούν όχι μόνο τις γυναίκες αλλά τους ανθρώπους κάθε εποχής και φύλου. Μέσα από τα μάτια του Aaron, ο Nicola Lecca δείχνει πώς ένα βασανιστικό ταξίδι μπορεί να λειτουργήσει σαν άλλο δαντικό καθαρτήριο, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα ψυχή και σώμα.

Διαγωνισμός «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» & «Το κρυστάλλινο τρένο»

Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ετοιμάζουμε ακόμα ένα δώρο αφιερωμένο στους bibliophiles. Τα Public και οι Εκδόσεις Κέλευθος χαρίζουν δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» και δύο (2) αντίτυπα του μυθιστορήματος «Το κρυστάλλινο τρένο» σε τέσσερις συνολικά (4) τυχερούς αναγνώστες. Για να λάβεις μέρος στην κλήρωση, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν μετά από κλήρωση. Πολλαπλές συμμετοχές δε λαμβάνονται υπόψη. Για ακόμα περισσότερες προτάσεις βιβλίων μείνε συντονισμένος στο Public Blog!

Καλή επιτυχία!