15 inch MacBook Air: Specs, τιμή και όλα όσα ανακοίνωσε η Apple

Περίληψη: Μεταξύ των ανακοινώσεων του WWDC23 ήταν και αυτή του νέου Apple MacBook Air, το οποίο έρχεται με τη δύναμη του M2 και με κορυφαία οθόνη 15 ιντσών!

Το Vision Pro ήταν αναμφίβολα η συσκευή που έκλεψε τις εντυπώσεις στο πρόσφατο WWDC. Πριν το «one more thing» του Tim Cook όμως, είχαμε πολλές ακόμα ανακοινώσεις, με πιο ενδιαφέρουσα αυτή για το ανανεωμένο MacBook Air. Το νέο laptop της Apple μεγαλώνει και αποκτά οθόνη 15 ιντσών, ενώ αναβαθμίστηκε και το chip του. Οι βελτιώσεις είναι σημαντικές και η Apple υποστηρίζει πως το νέο MacBook Air 15 inch είναι το καλύτερο laptop 15 ιντσών στον κόσμο. Και όπως θα δεις παρακάτω, αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται πως ισχύει απόλυτα.

15 inch MacBook Air: Το επίσημο video παρουσίασης

Video Duration
2:26

Η Apple οραματιζόταν αυτή τη συσκευή για χρόνια. Και τώρα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όραμά της, χάρη στο εξαιρετικά αποδοτικό M2 chip. Έτσι το MacBook Air 15 inch είναι λεπτό, ελαφρύ, λειτουργεί αθόρυβα και παρέχει κορυφαία αυτονομία! Παρά τη λεπτή κατασκευή του όμως, η ποιότητα κατασκευής παραμένει κορυφαία.

Τα specs του νέου MacBook Air 

  • Apple M2 chip με:
    - 8-πύρηνο επεξεργαστή
    - 10-πύρηνη κάρτα γραφικών
    - 16-πύρηνη Neural Engine
  • Οθόνη 15,3 ιντσών με ανάλυση 2880×1864
  • Έως 18 ώρες αυτονομία
  • Θύρα φόρτισης MagSafe 3 
  • Θύρα ακουστικών 3,5 χιλ.
  • 2 θύρες Thunderbolt/USB 4
  • Έως 24GB Unified Memory
  • Έως 2TB αποθηκευτικός χώρος
  • Wi-Fi 6 (802.11ax)
  • Bluetooth 5.3
  • 1080p FaceTime HD camera

Τα πιο εντυπωσιακά features του Apple MacBook Air 15″

Αφού είδαμε συνοπτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου MacBook Air, πάμε να μιλήσουμε λίγο πιο αναλυτικά για τα features που ξεχωρίζουν από το νέο laptop 15 ιντσών της Apple.

Πανέμορφη Liquid Retina Display 15,3″

Η οθόνη του MacBook Air 15 inch έχει διαγώνιο 15,3 ίντσες, με υπερυψηλή ανάλυση 2880×1864 και φωτεινότητα που φτάνει τα 500 nits. Τώρα έχεις περισσότερο χώρο στη διάθεσή σου για να κάνεις οτιδήποτε χρειάζεσαι.

Το πιο λεπτό laptop 15 ιντσών στον κόσμο

Το νέο laptop της Apple είναι πραγματικά… αέρινο! Παρότι μοντέλο 15 ιντσών με μεγάλη μπαταρία, έχει πάχος μόλις 11,5 χιλιοστά! Δεν υπάρχει άλλο laptop στην κατηγορία του που να είναι πιο λεπτό. Και το βάρος του έχει κρατηθεί πολύ χαμηλά καθώς το MacBook Air 15 inch ζυγίζει μόλις 1,51 κιλά.

Εκρηκτικές επιδόσεις και τεράστια διάρκεια μπαταρίας με τον M2

Χάρη στον M2 στο εσωτερικό του, το MacBook Air 15 ιντσών είναι έως και 12 φορές πιο γρήγορο από το παλιότερο μοντέλο με Intel! Ο M2 εξοπλίζεται με 8 επεξεργαστικούς πυρήνες, 10-πύρηνη GPU και 16-πύρηνη Neural Engine. Οι επιδόσεις δεν μειώνουν την μπαταρία όμως – το αντίθετο ισχύει. Η αυτονομία του MacBook Air 15 inch αγγίζει τις 18 ώρες!

1080p FaceTime κάμερα και σύστημα 6 ηχείων

Για τις ανάγκες των βίντεο-κλήσεων και των τηλεδιασκέψεων, η Apple εξόπλισε το MacBook Air 15 inch με ποιοτική κάμερα 1080p. Η υψηλή ανάλυση σε συνδυασμό τον επεξεργαστή εικόνας του M2 εξασφαλίζουν τέλεια εικόνα σε κάθε κλήση. Παράλληλα, μία συστοιχία από 3 μικρόφωνα καταγράφει καθαρά τη φωνή, ενώ το σύστημα 6 ηχείων σου επιτρέπει να ακούς τα πάντα δυνατά και ποιοτικά. Τα ηχεία, μάλιστα, υποστηρίζουν Dolby Atmos και Spatial Audio για ακόμα πιο εντυπωσιακή απόδοση.

Μέγιστη παραγωγικότητα με το macOS

Ο ολοκαίνουργιος υπολογιστής της Apple έρχεται με το macOS Ventura προεγκατεστημένο. Αυτό σου δίνει πρόσβαση σε όλα τα software features του λογισμικού, που σε βοηθούν να δουλέψεις καλύτερα. Το Stage Manager σου επιτρέπει να οργανώσεις όλα τα παράθυρα πιο αποδοτικά, ενώ με την εφαρμογή Freeform παρέχει έναν ευέλικτο καμβά που απελευθερώνει την παραγωγικότητα αλλά και την εκφραστικότητά σου. Και φυσικά, το MacBook Air 15 ιντσών θα λάβει άμεσα την αναβάθμιση σε macOS Sonoma, η οποία επίσης ανακοινώθηκε στο WWDC 2023 και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Καλύτερο για το περιβάλλον

Πιστή στις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της, η Apple χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο χρυσό και κασσίτερο στις πλακέτες της, και 100% ανακυκλωμένα βαρέα μέταλλα στους μαγνήτες του MacBook Air 15 inch. Αυτά τα βήματα είναι ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο η Apple σκοπεύει να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2030.

Η τιμή του 15 inch MacBook Air

Το ολοκαίνουργιο MacBook Air 15 θα είναι διαθέσιμο σε 4 χρώματα και δύο εκδόσεις στη χώρα μας. Σήμερα μπορείς να αποκτήσεις το νέο laptop της Apple από 1.749€, ενώ υπάρχει και έκδοση στα 1.999€, η οποία έρχεται με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Τα τέσσερα χρώματα στα οποία μπορείς να αποκτήσεις το MacBook Air είναι: Silver, Space Gray, Starlight, και Midnight.

Έχασες το WWDC 2023; Δες το εδώ!

Ζήσε όλες τις ανακοινώσεις από το φετινό developer συνέδριο της Apple όπως αυτές συνέβησαν ζωντανά, πατώντας play εδώ:

Video Duration
126:11

Απόκτησε 15 inch MacBook Air στα Public από 36,44€/μήνα!

Κάνε δικό σου το MacBook Air 15 με M2 που σου ταιριάζει σήμερα κιόλας. Με το πρόγραμμα Flex Pay μπορείς να πληρώσεις σε έως και 36 δόσεις, ενώ με χρήση πιστωτικής κάρτας έχεις τη δυνατότητα να εξοφλήσεις σε 48 άτοκες δόσεις, από 36,44€/μήνα. Τα διαθέσιμα μοντέλα του MacBook Air 15 ιντσών που μπορείς να αποκτήσεις έχουν ως εξής: