Υποδέξου τις γιορτές με το δικό σου DIY χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Περίληψη: Μετά τα πιο δημοφιλή trends σε χριστουγεννιάτικα δέντρα, είναι ώρα να δούμε ξεχωριστές DIY προτάσεις για να περάσεις φέτος τις πιο ξεχωριστές γιορτές! 

Χριστούγεννα όπου να 'ναι φτάνουν και... ήρθε η ώρα να ασχοληθείς με το στολισμό του σπιτιού. Η αντίστροφη μέτρηση για την αγαπημένη μας γιορτή έχει ξεκινήσει και οι ετοιμασίες είναι πολλές. Μην περιμένεις τις διακοπές ή την άδεια για να ξεκινήσεις. Ο στολισμός του σπιτιού, και δη του δέντρου, είναι μία από τις πιο iconic στιγμές των γιορτών και δε θέλει βιασύνες. Καλά όλα αυτά, τι γίνεται όμως αν έχεις ξεμείνει από έμπνευση και ο στολισμός του δέντρου μοιάζει να είναι καρμπόν κάθε χρόνο; Τα δημοφιλή trends δίνουν την απάντηση. Αν όμως φέτος λες να το πας εναλλακτικά με ένα πραγματικά «δικό σου» χριστουγεννιάτικο δέντρο, τότε σου λέμε do it yourself! Ακολούθησε τις παρακάτω προτάσεις και θα μας θυμηθείς!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από βιβλία

Αν έχεις βιβλία που δε χωράνε στη βιβλιοθήκη του σπιτιού, μη βιαστείς να τα βάλεις στο πατάρι. Διάλεξε μερικά βιβλία σε διάφορα μεγέθη με εντυπωσιακά εξώφυλλα και χρώματα, και δημιούργησε φέτος το δικό σου χριστουγεννιάτικο δέντρο. Από ένα διακριτικό «βιβλιοδεντράκι» στο γραφείο μέχρι ένα full size δέντρο στο χώρο του σαλονιού, τα βιβλία μπορούν να συνοδεύσουν ιδανικά κάθε στιλ χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Εκτός από τα απαραίτητα φωτάκια, μπορείς να προσθέσεις στο δέντρο σου μικρές φιγούρες, μπάλες, κουκουνάρια και λοιπά χαριτωμένα στολίδια που θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο το γιορτινό χαρακτήρα του σπιτιού.

diy-xristougenniatika-dentra-06

Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον τοίχο

Αν ο διαθέσιμος χώρος στο σαλόνι αποθαρρύνει το στολισμό ενός δέντρου, τότε μη φοβού. Φέτος αντί για το καθιστικό μπορείς να «μεταφέρεις» το δέντρο στον τοίχο του σαλονιού ή κάποιου άλλου δωματίου. Με λίγα κομμάτια ξύλο, σχοινί, μερικά λαμπιόνια και τα στολίδια της επιλογής σου μπορείς άνετα να φτιάξεις τα δικά σου DIY ραφάκια που θα τοποθετήσεις στον τοίχο σε σχήμα δέντρου. Είτε προτιμάς ένα μικρό διακοσμητικό δεντράκι είτε ένα μεγαλύτερο δέντρο που θα αποτελεί την κύρια ατραξιόν του σπιτιού, αυτό το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι μια βολική εναλλακτική για μικρούς χώρους που θέλουν, παρ' όλα αυτά να μπουν στο πνεύμα των εορτών.

diy-xristougenniatika-dentra-04

Χριστουγεννιάτικο «δέντρο-σκάλα»

Στον αντίποδα, αν ο χώρος στο σαλόνι δεν αποτελεί για σένα πρόβλημα και θες ένα εναλλακτικό δέντρο κοντά στο μέγεθος του «παραδοσιακού», τότε η σκάλα (όσο και αν δε το φαντάζεσαι) μπορεί να γίνει η DIY λύση που θα σε συναρπάσει. Ιδανικά, θα πρέπει να είναι ξύλινη, έτσι ώστε να κρατήσεις την cosy αίσθηση των Χριστουγέννων και να βρεις πιο εύκολα τα στολίδια που θα αναδείξουν το δέντρο σου. Vintage παιχνίδια, κόκκινες κάλτσες, μικρά αγιοβασιλάκια, και λίγο ψεύτικο χιόνι είναι πάντα safe bet, μιας και θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις εύκολα μια ρουστίκ και «ζεστή» ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου.

diy-xristougenniatika-dentra-05

Χριστουγεννιάτικο «δέντρο-πίνακας»

Μια λιγότερο «μπελαλίδικη» αλλά άκρως δημιουργική εναλλακτική για το «παραδοσιακό» Christmas tree είναι το «δέντρο-πίνακας». Τι χρειάζεσαι; Τα βασικά είναι καμβάς, μπόλικα στολίδια, ένα καλό ψαλίδι και κόλλα. Το «δέντρο-πίνακας» είναι μια οικονομική όσο και και διασκεδαστική λύση για τον στολισμό του σπιτιού. Κάθισε παρέα με τους φίλους σου ή το μικρό σου και ξεκινήστε τις χειροτεχνίες. Φυσικά δε χρειάζεται να περιοριστείς μόνο στις κλασικές επιλογές Xmas στολισμού. Με λίγη τέχνη και αρκετή φαντασία πολλά από τα μικρά αντικείμενα που βρίσκεις στο σπίτι μπορούν να γίνουν στολίδια, φέροντας μάλιστα τη δική σου υπογραφή.

diy-xristougenniatika-dentra-02

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κλαδιά

Τα διακοσμητικά κλαδιά είναι ίσως ο πιο classy DIY τρόπος για να φέρεις το πνεύμα των Χριστουγέννων στο σπίτι. Ένα ωραίο βάζο (θα το χρησιμοποιήσεις ως βάση), λίγα κλαδάκια από φυσικό ξύλο, λαμπιόνια σε θερμό λευκό χρώμα, μία μικρή γιρλάντα και μερικά διαλεχτά στολίδια σε ασημί και χρυσαφί αποχρώσεις αρκούν για ένα κομψό δεντράκι που θα ξεχειλίζει από στιλ, χαρακτήρα και λάμψη. Εννοείται πως και εδώ το δέντρο σου μπορεί να γίνει το βασικό στοιχείο της διακόσμησης ή να δώσει άρωμα Χριστουγέννων σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

diy-xristougenniatika-dentra-03

Χριστουγεννιάτικο photo-δέντρο

Ο ερχομός των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς συμβολίζει μια νέα αρχή αλλά και το τέλος ενός ακόμα κεφαλαίου στη ζωή κάθε ανθρώπου. Και επειδή, ως γνωστόν, η ζωή είναι στιγμές, τι θα έλεγες φέτος να τις μεταμορφώσεις σε στολίδια του δέντρου σου; Αντί για μπάλες, καμπανάκια και αγιοβασίληδες κρέμασε μερικές από τις πιο αγαπημένες σου φωτογραφίες. Διακοπές, γενέθλια, πάρτι με φίλους, μεταμεσονύχτιες έξοδοι, κάθε φωτό έχει να διηγηθεί τη δικιά της ιστορία. Ποιος καλύτερος τρόπος για να κάνεις το wrap-up της φετινής χρονιάς από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στολισμένο με αξέχαστες αναμνήσεις;

diy-xristougenniatika-dentra-01

Η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινά στα Public!

Τα DIY χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι ο πιο οικονομικός και δημιουργικός τρόπος για να στολίσεις φέτος τα Χριστούγεννα. Το βασικό που χρειάζεται να διαθέσεις είναι όρεξη, καλή διάθεση και μεράκι. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα σε περιμένουν στα καταστήματα Public και το Public.gr. «Ντυμένα» στα πιο όμορφα πορτοκαλί χρώματα. Από το στολισμό του σπιτιού μέχρι τις πιο προηγμένες προτάσεις ψυχαγωγίας, η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινά, εδώ, στα Public! Μήπως έφτασε η στιγμή να την ανακαλύψεις;

Καλές γιορτές!