Ποιο Bluetooth ηχείο να πάρω για την παραλία;

Περίληψη: Η παραλία δεν θέλει μόνο πετσέτα και αντηλιακό! Θέλει και Bluetooth ηχείο, για να ξεκινήσει το beach πάρτι στη στιγμή!

Μετράς κι εσύ τις μέρες μέχρι να φύγεις για διακοπές; Ο Ιούλιος έχει έρθει, οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει, το κλιματιστικό το έχουμε πάρει… αγκαλιά, οπότε πώς να μην σκέφτεσαι την άδεια; Λίγο πριν γεμίσεις τη βαλίτσα με όλα τα απαραίτητα του καλοκαιριού λοιπόν, είμαστε εδώ για να σου υπενθυμίσουμε το Bluetooth ηχείο! Μην το ξεχάσεις πίσω για να σε ακολουθήσει και στην παραλία η αγαπημένη σου μουσική φέτος, αλλά και για να διοργανώσεις πάρτι δίπλα στο κύμα απλά πατώντας play στην καλοκαιρινή σου playlist!

Αρχικά, πώς λειτουργούν τα ηχεία Bluetooth;

Το Bluetooth είναι μία τεχνολογία ασύρματης επικοινωνίας μικρής εμβέλειας. Είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα πρότυπα και το βρίσκεις σε πάρα πολλές συσκευές, φορητές και μη. Κινητά, laptops, tablets και πολλές ακόμα συσκευές ενσωματώνουν Bluetooth και έτσι μπορούν να μεταδώσουν μουσική στα ασύρματα ηχεία που εξοπλίζονται με την ίδια τεχνολογία.

Πώς να συνδέσεις ένα ηχείο Bluetooth με το κινητό σου;

Για να συνδέσεις το smartphone σου με το Bluetooth ηχείο που θα επιλέξεις, πρέπει να βάλεις το ηχείο σε «pairing mode» ή «λειτουργία σύζευξης». Μετά πήγαινε στην αναζήτηση Bluetooth συσκευών του κινητού και περίμενε να εμφανιστεί στη λίστα το νέο σου ηχείο. Μόλις εμφανιστεί, πατάς σύνδεση και αυτό ήταν! Από εδώ και πέρα, κάθε φορά που ενεργοποιείς το ηχείο σου αυτό θα συνδέεται αυτόματα.

Μικρά ηχεία Bluetooth σε pocket size για να το μεταφέρεις παντού

Επιλέγοντας ένα μικρό Bluetooth ηχείο, με ένταση μέχρι 10W, θα μπορείς να το πάρεις πανεύκολα μαζί σου χωρίς να σε νοιάζει ιδιαίτερα το μέγεθος και το βάρος.

JBL ηχεία: Go 3 

Η JBL έχει δημιουργήσει το Go 3 για όσους ψάχνουν κάτι μικρό και ελαφρύ για να το παίρνουν παντού με άνεση. Με ισχύ 4,2W είναι αρκετά δυνατό για το μέγεθός του, ενώ η ανθεκτικότητα στο νερό το κάνει ιδανικό για το καλοκαίρι.

Fresh ’n Rebel ηχεία: Rockbox Bold XS

Το Fresh ’n Rebel Rockbox XS είναι ένα ακόμα πιο δυνατό Bluetooth ηχείο, με ισχύ 5W. Η σύνδεση γίνεται τόσο ασύρματα όσο και ενσύρματα, μέσω υποδοχής audio jack 3,5mm. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει όμως είναι πως παρά το μικρό του μέγεθος έχει αυτονομία 20 ωρών!

Μεγάλα ηχεία Bluetooth, ακόμα και για beach parties

Θες μελωδίες στο τέρμα παντού και πάρτι στην παραλία ανά πάσα στιγμή; Τότε επίλεξε ένα μεγαλύτερο φορητό ηχείο, με ισχύ έως 30W. Οι επιλογές παραμένουν εξαιρετικά φορητές, αλλά η ένταση μεγαλώνει!

JBL ηχεία: Flip 6 

Το JBL Flip 6 θα σου χαρίσει στιγμές μεγάλης έντασης δίπλα στο νερό, χάρη στην ισχυρή απόδοση 20W και την αντοχή στο νερό. Και θα παίζει για ώρες καθώς έχει αυτονομία 12 ώρες

Sony ηχεία: SRS-XE200H

Το SRS-XE200H της Sony διαθέτει διαχύτη γραμμικού σχήματος για να απολαμβάνουν όλοι τη μουσική, όπου κι αν κάθονται. Η πιστοποίηση IP67 σου εξασφαλίζει προστασία από το νερό και η αυτονομία 16 ωρών υπόσχεται ένα ασταμάτητο πάρτι!

Bluetooth ηχείο με εύκολη φορητότητα για παραλία!

Η ευκολία μεταφοράς του ασύρματου ηχείου που θα επιλέξεις έχει μεγάλη σημασία. Όσο πιο εύκολο μπορείς να το πάρεις μαζί σου, τόσο πιο συχνά θα σε ακολουθεί στις εξορμήσεις σου και δεν θα σου γίνει «βάρος».

Bluetooth ηχείο τσέπης με clip για να το κρεμάς όπου θες! 

Ένα χαρακτηριστικό που σου φανεί εξαιρετικά χρήσιμο είναι το clip. Αν το ηχείο που επιλέξεις έχει κλιπ ή λουρί, μπορείς να το κρεμάσεις ακόμα και έξω από το backpack σου, για να μην σου «τρώει» καθόλου ωφέλιμο χώρο στο εσωτερικό.

Βάρος και διαστάσεις: όσο λιγότερο τόσο καλύτερα

Η φορητότητα έχει άμεση σχέση με τις διαστάσεις και το βάρος. Επίλεξε ένα Bluetooth ηχείο με βάρος μέχρι 800 γραμμάρια και θα μπορείς να το παίρνεις άνετα μαζί σου σε κάθε παραλία.

Τι χαρακτηριστικά να προσέξεις στο ασύρματο Bluetooth ηχείο για το καλοκαίρι;

Εκτός από τη φορητότητα, υπάρχουν μερικά ακόμα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να προσέξεις. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

1. Να έχουν πιστοποίηση IP για αντοχή σε σκόνη και νερό

Τα ηχεία Bluetooth που είδαμε μέχρι τώρα είναι όλα ανθεκτικά στο νερό. Η πιστοποίηση IP είναι κάτι που χρειάζεται να έχει το μοντέλο που θα επιλέξεις μιας και το καλοκαίρι θα είσαι συχνά δίπλα στο νερό

2. Να έχουν υψηλή ένταση και ισχύ

Σίγουρα θες κάτι δυνατό, που θα μπορέσει να τους «ανεβάσει» όλους με το που ακουστεί η πρώτη νότα. Εδώ πρέπει να ιεραρχήσεις τις προτιμήσεις σου. Αν θες κάτι εξαιρετικά φορητό, τότε πρέπει να επιλέξεις κάτι λιγότερο δυνατό, με ισχύ κάτω από 10W. Τα πιο δυνατά ηχεία, με ένταση 20-30W, προσφέρουν μεγαλύτερη ένταση, αλλά το βάρος μπορεί να ξεπεράσει τα 500 γραμμάρια.

3. Μεγάλη αυτονομία μπαταρίας 

Τι να τα κάνεις όλα τα παραπάνω, όμως, αν το ηχείο θέλει συνέχεια φόρτιση; Πρόσεξε λοιπόν και την αυτονομία! Διάλεξε οπωσδήποτε ένα ηχείο Bluetooth με διάρκεια μπαταρίας τουλάχιστον 5 ώρες.

Τα καλύτερα ηχεία Bluetooth σε περιμένουν στα Public για να διαλέξεις το soundtrack των διακοπών σου!

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πολύ κοντά! Στα καταστήματά μας και στο Public.gr θα ανακαλύψεις μία τεράστια ποικιλία από ασύρματα ηχεία για τις διακοπές σου. Πρόσθεσε κι αυτό το gadget στη λίστα με τα summer essentials λοιπόν και ζήσε κάθε στιγμή με ένταση όποιος κι αν είναι ο προορισμός!