Τηλεοράσεις Sony: Τεχνολογίες που θες στην επόμενη τηλεόρασή σου

Περίληψη: Η Sony δεν συγκαταλέγεται τυχαία στους κορυφαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων. Στις τηλεοράσεις Sony θα ανακαλύψεις τεχνολογίες που απογειώνουν την εμπειρία.

4K, HDR, Smart TV και μικρά bezels. Αν η επόμενη τηλεόρασή σου έχει αυτά τα χαρακτηριστικά τότε είσαι καλυμμένος. Σωστά; Όχι, αν ρωτήσουμε τη Sony! Η ιαπωνική εταιρεία ενσωματώνει τόσες πολλές σύγχρονες τεχνολογίες στις νέες τηλεοράσεις της που η διαφορά στην ποιότητα εικόνας και ήχου ανεβαίνει σε άλλα επίπεδα. Ας κάνουμε μαζί λίγη έρευνα σε βάθος για να δούμε ποιες είναι αυτές οι τεχνολογίες και πώς θα κάνουν την εμπειρία θέασης πιο εξωπραγματική από ποτέ. Η γιορτή του ποδοσφαίρου πλησιάζει άλλωστε, οπότε έχεις την καλύτερη δικαιολογία για να αναβαθμίσεις την τηλεόρασή σου.

Η πρώτη QD-OLED τηλεόραση στον κόσμο

Ξέρεις ήδη την Quantum Dot τεχνολογία ως μία από τις καλύτερες στην κατηγορία των LED τηλεοράσεων. Ξέρεις επίσης ότι η «αντίπαλη» τεχνολογία, OLED, είναι κάτι διαφορετικό. Μόνο που από φέτος η Sony αλλάζει όσα ήξερες και γίνεται η πρώτη που συνδυάζει τις δύο αυτές τεχνολογίες σε μία τηλεόραση! Σαν αποτέλεσμα, οι QD-OLED τηλεοράσεις της Sony προσφέρουν το ασυναγώνιστο μαύρο που περιμένεις από μία OLED, αλλά καταφέρνουν να παρέχουν ακόμα και 200% μεγαλύτερη φωτεινότητα χάρη στα Quantum Dots. Η μοναδική τεχνολογία QD-OLED είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη στα μοντέλα της σειράς Sony A95K και αν αποζητάς την απόλυτη ποιότητα εικόνας σήμερα η επιλογή αυτή είναι σχεδόν μονόδρομος.

Επεξεργαστής Cognitive Processor XR

Μα πόσο σημαντικό ρόλο να παίζει ο επεξεργαστής σε μία τηλεόραση; Τεράστιο, είναι η απάντηση. Μην τον σκέφτεσαι σαν τον επεξεργαστή του κινητού ή του υπολογιστή σου, καθώς το chipset μίας τηλεόρασης έχει άλλα «καθήκοντα». Μερικές από τις σημαντικότερες λειτουργίες του επεξεργαστή σε μία τηλεόραση είναι να αναλύει σε πραγματικό χρόνο τις σκηνές και να βελτιώνει την εικόνα, να κάνει upscale μία εικόνα χαμηλής ανάλυσης για να φαίνεται καλύτερη, να προσαρμόζει τον ήχο έτσι ώστε να απολαμβάνεις καλύτερο surround. Για την ακρίβεια, όλα αυτά τα κάνει ο Cognitive Processor XR που βρίσκεται σε πολλές σύγχρονες τηλεοράσεις Sony και έτσι αναβαθμίζει την ποιότητα εικόνας και ήχου που απολαμβάνεις στην οθόνη. Ψάξε για τα αρχικά «XR» λοιπόν, για να απολαμβάνεις τη βέλτιστη ποιότητα σε κάθε σκηνή.

Sony τηλεόραση με ανάλυση 8K!

Και μιας και είπαμε για upscaling, ο επεξεργαστής των τηλεοράσεων Sony θα σου δώσει την ευκαιρία να εκμεταλλευτείς την επόμενης γενιάς ανάλυση 8K ακόμα κι αν δεν υπάρχει πολύ 8K περιεχόμενο διαθέσιμο αυτή τη στιγμή. Μπορείς από σήμερα να κάνεις το άλμα σε 8K Sony τηλεόραση λοιπόν και να έχεις εικόνα με λεπτομέρεια που δεν έχεις ξαναδεί.

Η Mini LED τεχνολογία ήρθε στις τηλεοράσεις Sony

Η 8K σειρά τηλεοράσεων της Sony δεν ξεχωρίζει μόνο για την υπερυψηλή της ανάλυση. Μία ακόμα σύγχρονη τεχνολογία που ενσωματώνει και κάνει τη διαφορά είναι ο φωτισμός Mini LED. Γιατί κάνει τη διαφορά; Γιατί τα χιλιάδες μικροσκοπικά LED που απαρτίζουν τον οπίσθιο φωτισμό χωρίζονται σε πάρα πολλές διακριτές ζώνες, με τον φωτισμό της κάθε ζώνης να λειτουργεί ανεξάρτητα. Άρα κάθε σκηνή φωτίζεται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Με το κατάλληλο HDR περιεχόμενο, σε κάθε πλάνο φαίνονται το ίδιο καθαρά όλες οι λεπτομέρειες, είτε είναι σε κάποιο σκοτεινό κομμάτι είτε σε κάποιο φωτεινό. Οι Sony Mini LED τηλεοράσεις προσφέρουν πολύ πιο ποιοτική εικόνα από οποιαδήποτε LED τηλεόραση χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό.

Η τέλεια τηλεόραση για το PlayStation 5

Μπορεί να μπήκες σε σκέψεις για νέα τηλεόραση λόγω ποδοσφαίρου, αλλά δεν θα πάρεις τηλεόραση μόνο για να βλέπεις μπάλα. Τι θα έλεγες να την αξιοποιήσεις για gaming λοιπόν; Με το PlayStation 5 θα απολαύσεις στο έπακρο τις δυνατότητες μίας Sony τηλεόρασης. Οι BRAVIA XR σειρά τηλεοράσεων είναι σχεδιασμένη για να συνεργάζεται άψογα με το PS5 έτσι ώστε να βελτιωθεί και η gaming εμπειρία σου. Πιο συγκεκριμένα, οι τηλεοράσεις βελτιώνουν αυτόματα την εικόνα του παιχνιδιού με Auto HDR Tone Mapping, υποστηρίζουν υψηλό ρυθμό ανανέωσης 120Hz μέσω HDMI 2.1 και μόλις ανοίξεις την κονσόλα γυρνούν αυτόματα σε Game Mode.

Το πιο smart λειτουργικό τηλεόρασης

Οι περισσότερες τηλεοράσεις είναι σήμερα smart, αλλά δεν είναι όλες το ίδιο smart. Το λειτουργικό που ενσωματώνει μία τηλεόραση παίζει μεγάλο ρόλο στην εμπειρία. Και εδώ είναι που η Sony έχει κάνει την «κίνηση ματ» και έχει εξοπλίσει τις νέες τηλεοράσεις της με Google TV. Χάρη σε αυτό έχεις πρόσβαση σε εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για τηλεόραση, για να επεκτείνεις ακόμα περισσότερο τις δυνατότητές της. Όλες οι αγαπημένες σου εφαρμογές streaming περιεχομένου, όπως Spotify, Netflix και Apple TV+, είναι φυσικά διαθέσιμες, ενώ το Play Store έχει χιλιάδες ακόμα TV apps. Και τα smart χαρακτηριστικά δεν σταματούν εδώ. Οι νεότερες smart τηλεοράσεις Sony υποστηρίζουν επίσης Chromecast και AirPlay. Χάρη σε αυτές τις δύο τεχνολογίες μπορείς να προβάλεις ό,τι θες από το κινητό σου στην τηλεόραση, είτε το smartphone σου είναι Android είτε iPhone.

Η οθόνη είναι παράλληλα και ηχείο!?

Για το τέλος αφήσαμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορείς να βρεις σε τηλεοράσεις Sony. Σε μερικά μοντέλα δεν θα βρεις ενσωματωμένα ηχεία όπως σε όλες τις τηλεοράσεις. Σε αυτά, το ίδιο το σώμα της τηλεόρασης είναι το ηχείο! Περιμετρικά της οθόνης υπάρχουν 4 ειδικοί ενεργοποιητές που δονούν την επιφάνεια της τηλεόρασης και παράγεται ήχος που νιώθεις πως έρχεται μέσα από την οθόνη. Έτσι, εικόνα και ήχος βρίσκονται σε τέλεια αρμονία. Για να το βιώσεις κι εσύ ψάξε για τηλεοράσεις Sony που υποστηρίζουν την τεχνολογία Acoustic Surface Audio+.

Ανακάλυψε όλες τις κορυφαίες τηλεοράσεις Sony

Οι τεχνολογίες που ενσωματώνουν οι τηλεοράσεις Sony σήμερα είναι ικανές να πάνε την εμπειρία θέασης στο σαλόνι σε επίπεδα που δεν είχες φανταστεί! Τώρα που ξέρεις ποιες είναι αυτές, αναζήτησε όλα τα κορυφαία νέα μοντέλα τηλεοράσεων Sony και βίωσε ποδόσφαιρο, ταινίες, σειρές και gaming με εικόνα και ήχο που αλλάζει τα δεδομένα.