Εντοιχιζόμενοι φούρνοι: Κέρδισε χώρο και απογείωσε την κουζίνα σου

Περίληψη: Ανέβασε επίπεδο την αισθητική και τη λειτουργικότητα της κουζίνας σου με εντοιχιζόμενους φούρνους και ετοιμάσου να μαγειρέψεις όπως ποτέ άλλοτε!

Είτε έχει έρθει ή ώρα για μικρή ανανέωση της κουζίνας, είτε σχεδιάζεις μια ολική αναμόρφωση του χώρου, θες έξυπνες και βολικές προτάσεις που θα συνδυάζουν την ελευθερία κινήσεων με το καλό αποτέλεσμα. Οι εντοιχιζόμενοι φούρνοι ανήκουν σε αυτή την εκλεκτή κατηγορία συσκευών, προσθέτοντας κομψότητα και ευελιξία τόσο στις μεγάλες όσο και στις μικρότερες κουζίνες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως σήμερα συνιστούν #1 επιλογή για όσους επιζητούν μια αποδοτική όσο και κομψή λύση για το καθημερινό μαγείρεμα. Ας δούμε αναλυτικά τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων εντοιχιζόμενων φούρνων αλλά και τις πιο value for money προτάσεις που αξίζει να έχεις υπόψη.

Εντοιχιζόμενοι φούρνοι: Αισθητική & εργονομία γίνονται ένα!

entoixizomenoi-fournoi-01

Γιατί να επενδύσεις λοιπόν σε έναν εντοιχιζόμενο φούρνο; Πρώτος - και ίσως κυριότερος - λόγος, η εξοικονόμηση χώρου. Όπως και οι υπόλοιπες εντοιχιζόμενες συσκευές έτσι και οι φούρνοι μπορούν να ενσωματωθούν ανάμεσα σε ντουλάπια και συρτάρια. Η δυνατότητα αυτή σου επιτρέπει να «παίξεις» με την διαρρύθμιση της κουζίνας, απελευθερώνοντας έτσι σημαντικό χώρο. Μπορεί σε μια μεγάλη κουζίνα αυτό να μην είναι πρόβλημα, αν όμως ο διαθέσιμος χώρος είναι περιοριστικός τότε οφείλεις να αξιοποιήσεις κάθε εκατοστό.

Παράλληλα έχεις την επιλογή να τοποθετήσεις ξεχωριστά φούρνους και εστίες, συνδυάζοντας διαφορετικά μοντέλα στα σημεία της κουζίνας που εξυπηρετούν περισσότερο. Για παράδειγμα μπορείς να τοποθετήσεις το φούρνο στο ύψος των ματιών ώστε να μην σκύβεις κάθε φορά που θες να τσεκάρεις το φαγητό. Τα προτερήματα των εντοιχιζόμενων φούρνων δε σταματούν εδώ. Όπως αναφέραμε, στις περισσότερες μοντέρνες κουζίνες πλέον θα συναντήσεις εντοιχιζόμενους φούρνους και εστίες. Ο λόγος είναι πως οι συσκευές αυτές δένουν αρμονικά και φυσικά μεταξύ τους, μετατρέποντας την κουζίνα σε ένα ενιαίο σύνολο με το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.  

Ποιο εντοιχιζόμενο φούρνο να επιλέξεις;

PITSOS PH00M00X1

Με χωρητικότητα 66L ο φούρνος PH00M00X1 της PITSOS μπορεί να καλύψει εύκολα τις ανάγκες μιας μέσης οικογένειας. Ο φούρνος έρχεται μαζί με βαθύ ταψί 10L για τις περιστάσεις που χρειάζεται να φτιάξεις παραπάνω μερίδες. Το μέγεθος εντοιχισμού του φούρνου είναι κατάλληλο για τις περισσότερες κουζίνες, ενώ διαθέτει προηγμένες λειτουργίες ψησίματος που ρυθμίζονται με μία κίνηση μέσω της ψηφιακής οθόνης. Μία από αυτές είναι η λειτουργία ThermoFlow η οποία επιτρέπει το ταυτόχρονο μαγείρεμα μέχρι και σε τρία επίπεδα ψησίματος.

entoixizomenoi-fournoi-02

BOSCH HRA574BS0

Ο εντοιχιζόμενος φούρνος άνω πάγκου της BOSCH είναι ακόμα μια value-for-money επιλογή για την κουζίνα σου. Η χωρητικότητά του φτάνει τα 71L και διαθέτει 8 ειδικές λειτουργίες κάνοντας «παιχνιδάκι »την παρασκευή των περισσότερων συνταγών. Το μοντέλο της BOSCH ξεχωρίζει για τη λειτουργία AutoPilot αλλά και το ενσωματωμένο σύστημα καθαρισμού μέσω πυρόλυσης. Έτσι, το μόνο που χρειάζεσαι για να έχεις πεντακάθαρο φούρνο ακόμα μετά από πολύωρο ψήσιμο είναι ένα πέρασμα με πανάκι.

SIEMENS HB676GΒS

Επόμενη πρόταση ο φούρνος HB676GΒS της Siemens. Αν σου φαίνεται δύσκολο να πετύχεις ομοιόμορφα αποτελέσματα στο ψήσιμο, η τεχνολογία με ανεμιστήρα 4DHotAir διαχέει γρήγορα και με ισχύ τη θερμότητα στο εσωτερικό, σε έως και 4 επίπεδα. Μέσω των 10 αυτόματων προγραμμάτων, η λειτουργία CookControl10 αναλαμβάνει να ψήσει στην εντέλεια τα πιάτα σου χωρίς να είσαι κάθε στιγμή από πάνω, μειώνοντας το χρόνο που πρέπει να αφιερώσεις για τις παρασκευές σου. Το σικάτο μαύρο χρώμα του φούρνου είναι ακόμα ένα plus, που αναβαθμίζει τη συνολική αισθητική της κουζίνας. 

AEG BEE435111M

Τέλος, ο εντοιχιζόμενος φούρνος BEE435111M της AEG είναι ιδανικός για να ψήνεις με ακρίβεια πολλά φαγητά την ίδια στιγμή, χωρίς να «ξεφεύγει» η κατανάλωση. Η χωρητικότητά του φτάνει τα 72L ενώ η λειτουργία Hot Air εξασφαλίζει ομοιόμορφο ψήσιμο, ακόμα και όταν χρησιμοποιείς τρία ταψιά μαζί. Έτσι οι θερμοκρασίες μαγειρέματος μπορούν να μειωθούν έως και 20% ώστε να εξοικονομείς χρόνο και χρήματα. Για τα επίμονα υπολείμματα λίπους και τροφών που δυσκολεύουν παραδοσιακά το καθάρισμα του φούρνου, η λειτουργία υδρόλυσης προσφέρει φυσικό καθάρισμα στο εσωτερικό μέσω του ατμού. Απόκτησέ τον αποκλειστικά στα Public!

entoixizomenoi-fournoi-03

Εντοιχιζόμενες - και όχι μόνο - συσκευές στα Public!

Όπως βλέπεις, οι εντοιχιζόμενοι φούρνοι δεν είναι απλώς μια στιλάτη προσθήκη στη λίστα των οικιακών συσκευών αλλά μια πλήρως λειτουργική εναλλακτική για να διαμορφώσεις το design που πάντα ονειρευόσουν. Οι δυνατότητες μαγειρέματος και η αξεπέραστη εργονομία των εντοιχιζόμενων συσκευών υπόσχονται πεντανόστιμα πιάτα, λιγότερη ταλαιπωρία και άνεση που σε εμπνέει να μαγειρέψεις. Ό,τι πρέπει δηλαδή για τις γαστρονομικές σου περιπλανήσεις. Όποτε αν ήρθε η ώρα να δώσεις νέα εμφάνιση στην κουζίνα σου, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Public.gr ή το πλησιέστερο κατάστημα Public για να βρεις τον εντοιχιζόμενο φούρνο που σου ταιριάζει.