Back to Uni: Είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στη φοιτητική ζωή;

Περίληψη: Είτε το θέλεις είτε όχι, το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά! Είσαι έτοιμος για επιστροφή στο φοιτητικό σπίτι και στα έδρανα; Κάνε το κουΐζ για να μάθεις!

Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους που δεν θέλει να έρθει ο Σεπτέμβρης. Αρκετοί δεν θέλουν να τελειώσουν οι διακοπές, τα παιδιά δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο, και έπειτα έχουμε και τους φοιτητές που δεν θέλουν να ακούν με τίποτα για εξεταστική. Ό,τι και να κάνουμε όμως, το φθινόπωρο θα έρθει. Για την ακρίβεια, είναι σχεδόν εδώ. Οπότε καιρός να μπαίνεις σιγά σιγά σε university mood. Ναι, το ξέρουμε, δεν είναι εύκολο. Η φοιτητική ζωή είναι ωραία γιατί έχει πάρτι, εκδρομές και ελευθερία, όχι λόγω της εξεταστικής, των εργαστηρίων και των εργασιών. Πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία μεταξύ των δύο όμως. Το φοιτητικό σπίτι δεν μπορεί να είναι μόνο το σημείο συνάντησης της παρέας όταν δεν έχετε όρεξη να βγείτε, δεν νομίζεις; Για να δούμε λοιπόν πώς θα προετοιμαστείς κατάλληλα για το ακαδημαϊκό έτος που ξεκινά (ή ξεκίνησε ήδη για τους πιο άτυχους της παρέας).

Φοιτητικά πακέτα και έτοιμο το φοιτητικό σπίτι 

Ε ναι, όπως καταλαβαίνεις, όλα ξεκινούν από το φοιτητικό σπίτι. Τι χρειάζεται αυτό για να σε εμπνέει; Λίγο από όλα. Δεν γίνεται να διαβάσεις αν δεν έχεις άνετο γραφείο και καρέκλα, σίγουρα χρειάζεσαι υπολογιστή, ενώ θες και ηλεκτρικές συσκευές για να μπορείς να φτιάξεις κάτι να φας για παράδειγμα, όταν θα κάνεις διάλειμμα. Και εννοείται πως πρέπει να κάνεις και καλό ύπνο αν θες να μην πάει χαμένο τόσο διάβασμα. Τα «all-nighters», όπως έχουμε πει, δεν βοηθάνε καθόλου. Πριν επιστρέψεις στο φοιτητικό σου σπίτι λοιπόν, για σκέψου μήπως κάτι λείπει από τον εξοπλισμό σου. Υπάρχουν φοιτητικά έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές ή gadgets που χρειάζεσαι; Τώρα είναι ο καιρός να τα προσθέσεις στο σπίτι σου! Βέβαια, υπάρχει και η άλλη περίπτωση, να ξεκινάς φέτος το πανεπιστήμιο. Τότε πρέπει πρώτα να σου πούμε συγχαρητήρια! Και έπειτα θα σε βοηθήσουμε να «ντύσεις» το φοιτητικό σου σπίτι. Είτε ξεκινάς το πρώτο έτος είτε επιστρέφεις στο φοιτητικό σου σπίτι μετά τις διακοπές, υπάρχουν έτοιμα φοιτητικά πακέτα που θα διώξουν το άγχος του ψαξίματος. Απόκτησε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σου και ξεμπερδεύεις.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Κάθε σπίτι, φοιτητικό και μη, χρειάζεται ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο και τηλεόραση. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε ένα φοιτητικό πακέτο που τα έχει όλα μαζί. Σε πολλά σπίτια βασική συσκευή είναι και το κλιματιστικό, οπότε δημιουργήσαμε ακόμα ένα φοιτητικό σετ, με τηλεόραση, κλιματιστικό, και ψυγείο. Επόμενο βήμα για ένα πλήρες φοιτητικό σπίτι είναι οι μικροσυσκευές. Το διάβασμα θέλει καφέ, το τοστ είναι ένα πολύ εύκολο σνακ, που και που θα πρέπει να ρίχνεις κανένα σκούπισμα. Οπότε ετοιμάσαμε ένα φοιτητικό πακέτο μικροσυσκευών που θα καλύψει κάθε σου ανάγκη. Τι άλλο είπαμε ότι θες; Τεχνολογία! Απόκτησε ένα desktop PC μαζί με monitor 24 ιντσών για να μπορείς να διαβάζεις με άνεση στη μεγάλη οθόνη. Αν τα έχεις όλα αυτά, τότε είσαι έτοιμος να επιστρέψεις στη φοιτητική ζωή. Ή, για να ακριβολογούμε, το φοιτητικό σπίτι είναι έτοιμο να σε υποδεχτεί για το νέο έτος. Τι άλλο μένει;

Προετοίμασε το backpack για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Μετά το σπίτι σειρά παίρνει το backpack και εδώ δεν εννοούμε προφανώς να επιλέξεις τσάντα. Το θέμα είναι να έχεις κάθε μέρα όλα τα απαραίτητα για να πάρεις 10 σε όλα τα μαθήματα του εξαμήνου (καλά, λέμε τώρα 😂). Είτε 10 είτε 5 στοχεύεις, οι καλές σημειώσεις είναι σύμμαχος για να περάσεις μαθήματα. Οπότε πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου σημειωματάριο και στυλό. Αυτά δεν περίμενες εμάς για να τα σκεφτείς, αλλά καλό είναι να επαναλαμβάνονται.

Το backpack, όμως, πρέπει να έχει πολλά ακόμα για να είσαι καλά προετοιμασμένος. Φεύγοντας από το σπίτι για να πας στη σχολή, καλό είναι να έχεις πάντα μαζί σου νερό. Για να μην γεμίζουμε τον κόσμο πλαστικό, η καλύτερη λύση είναι να έχεις πάντα στη τσάντα ένα μπουκάλι-θερμός, που θα κρατά δροσερό το νερό σου. Και επειδή σχολή και καφές πάνε πάντα μαζί, είναι καλύτερο για το περιβάλλον να έχεις και μία επαναχρησιμοποιούμενη κούπα. Από το backpack σου δεν γίνεται να λείπει επίσης και ένα powerbank με μεγάλη χωρητικότητα. Το smartphone είναι το νούμερο ένα εργαλείο σήμερα, οπότε δεν γίνεται να μείνεις από μπαταρία. Θα υπάρχουν μέρες που θα μείνεις πολλές ώρες μακριά από την πρίζα, γι' αυτό χρειάζεσαι την ενέργεια ενός powerbank. Και επειδή φθινόπωρο έρχεται, άσε στο backpack και μία ομπρέλα για παν ενδεχόμενο. Αν πηγαίνεις στη σχολή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν πρέπει να ξεχάσεις με τίποτα δύο ακόμα πράγματα. Το πρώτο είναι το πάσο σου και το εισιτήριο. Το δεύτερο είναι τα ακουστικά, για να ακούς τη μουσική σου και όχι τη φασαρία του λεωφορείου. Τα ακουστικά θα σου φανούν πολύ χρήσιμα και όταν διαβάζεις, αφού θα σε απομονώνουν από τη φασαρία του περιβάλλοντος.

Η φοιτητική ζωή περνάει από τα Public

Η επιστροφή στο πανεπιστήμιο (ή η αρχή) δεν χρειάζεται να σε γεμίζει άγχος. Στα Public θα βρεις τη μεγαλύτερη ποικιλία από όσα χρειάζεται ένας φοιτητής, είτε αυτό είναι έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικές συσκευές, ή προϊόντα gaming (για τις ώρες που θα έρθει η παρέα σπίτι). Αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος σε τι φάση είσαι, τότε κάνε το quiz μας!

Επιστροφή στο πανεπιστήμιο – The quiz

Φοιτητικά έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, τα χρειάζεσαι άραγε για το φοιτητικό σπίτι; Τι να το κάνεις το πλυντήριο όταν αν το αφήσεις και μαζεύει σκόνη και πηγαίνεις τα άπλυτα στη μάνα, για παράδειγμα; Για να μην το έχεις και κάθεται, καιρός να δεις σε τι φάση είσαι, λίγο πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Κάνε το quiz μας και θα μάθεις πόσο καλά προετοιμασμένος είσαι για να επιστρέψεις στο πανεπιστήμιο!