3+1 καθημερινά αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν… αλλιώς

Περίληψη: Δες την ζωή με άλλο μάτι και αξιοποίησε κάθε αντικείμενο που έχεις στο σπίτι σου με τον δικό σου μοναδικό τρόπο.

Καλοκαίρι και ζωή σε μεγαλουπόλεις; Δεν πάνε μαζί! Ξέρουμε, ξέρουμε, λείπουν όλοι σου οι φίλοι σε διακοπές και εσύ έχεις ξεμείνει μόνος στην Αθήνα, παρέα με τον ανεμιστήρα σου. Οι μέρες είναι βαρετές και ψάχνεις τρόπους να τις γεμίσεις χωρίς να πλήττεις; Μπορείς να δημιουργήσεις τις δικές σου εφευρέσεις και να είσαι ο «ξύπνιος» της παρέας, ενώ όλοι οι άλλοι «σαπίζουν» σε μία ξαπλώστρα και η ζωή τους δεν έχει νόημα. (Whaaat;!) Εντάξει, μπορεί να μη σε πείθουμε, αλλά προσπαθούμε! Έχουμε μαζέψει για σένα λοιπόν μερικές ιδέες με καθημερινά αντικείμενα που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με διαφορετικό τρόπο, από αυτόν για τον οποίο έχουν πραγματικά δημιουργηθεί. Τι εννοούμε; Μείνε στη σελίδα, διάβασε το άρθρο και θα καταλάβεις 😉 Άλλωστε είναι πολύ σημαντικό να βάζουμε τις δικές μας προσωπικές πινελιές στο καθετί, έτσι ώστε να ζούμε το σπίτι με τον δικό μας τρόπο.

Χάλασε το σίδερο των ρούχων σου;

Everyday things with a twist - 01

Ανοίγεις τη σιδερώστρα, βάζεις το πουκάμισο σου πάνω και περιμένεις να ζεσταθεί το σίδερο για να ξεκινήσεις να το σιδερώνεις. Συνειδητοποιείς όμως ότι χάλασε! Που να τρέχεις μέσα στη ζέστη για να αγοράσεις καινούριο;! Μόνο στη σκέψη, έχουμε ήδη ξαπλώσει στον καναπέ με τον ανεμιστήρα να χτυπάει κατά πάνω μας για να δροσιστούμε. Η λύση βρίσκεται στο σίδερο ισιώματος μαλλιών! Μπορεί να σου πάρει λίγο περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα ήθελες, αλλά ένα είναι σίγουρο. Θα σε σώσει από την αναγκαστική σου έξοδο στους 40οC με τον ήλιο να σε καίει.

Κουράστηκες να έχεις συνεχώς μπερδεμένα καλώδια;

Η αλήθεια είναι πως οι ηλεκτρονικές συσκευές σε κάθε σπίτι είναι πλέον πολλές. Τα laptops, τα tablets και τα smartphones κυριαρχούν και τα καλώδια των φορτιστών τους έχουν την τάση να.. μπερδεύονται, ειδικά αν τα βάζουμε όλα στο ίδιο πολύμπριζο για παράδειγμα. Εντάξει, ναι ισχύει πως τα θέλουμε όλα δίπλα μας είτε στον καναπέ, είτε στο κρεβάτι γιατί τα χρησιμοποιούμε την ώρα της ξεκούρασής μας και ποιος κάθεται σε μία καρέκλα όταν θέλει να απλώσει τα πόδια του και να αράξει; Η λύση για να μην μπερδεύονται πια τα καλώδια αυτά, είναι να χρησιμοποιήσεις τις Lego φιγούρες σου που τόσο καιρό «αραχνιάζουν» σε κάποιο ράφι σου. Αν μία Lego φιγούρα, κρατάει και από ένα καλώδιο, τότε problem solved!

Σ’ αρέσουν τα viral βίντεο οργάνωσης ψυγείου;

Σίγουρα θα έχεις δει όλα αυτά τα καλαίσθητα ψυγεία που γίνονται viral, ειδικά στο Tik Tok. Οι περισσότεροι τα ζηλεύουν αλλά… που χρόνος για μία αντίστοιχη καθημερινή οργάνωση; Κι όμως το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικές θήκες αρχειοθέτησης φακέλων, τις οποίες και θα τοποθετήσεις στο ψυγείο σου, κι έτσι αυτό θα παραμείνει οργανωμένο, χωρίς να χρειάζεται να παρεμβαίνεις καθημερινά. Τώρα θα αναρωτιέσαι πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τέτοιες θήκες στο ψυγείο σου, αλλά εμείς σου έχουμε τη λύση! Μέσα σε αυτές τις θήκες μπορείς να στοιβάξεις όλους σου τους χυμούς ή τα αναψυκτικά, όλα τα μπουκάλια με το νερό, ίσως τα υλικά για το τοστ και πολλά πολλά ακόμα πράγματα. Έτσι θα έχεις και εξοικονόμηση χώρου αλλά και θα μπορείς να βρεις πανεύκολα τι λείπει από το σπίτι σου και τι χρειάζεσαι από το σούπερ μάρκετ άμεσα.

Everyday things with a twist - 02

Προτιμάς την ρετρό διάθεση στο σπίτι σου;

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχει κληρονομήσει ή θα έχεις αγοράσει έναν από αυτούς τους μεγάλους τρίφτες που ίσως να μη τους βρίσκεις εύκολα χώρο αποθήκευσης. Και τι πειράζει; Αν σ’ αρέσει η ρετρό αισθητική στο σπίτι σου, τότε έχεις έτοιμη τη λύση μπροστά σου! Όλα σου τα κρεμαστά κοσμήματα, θα «διακοσμούσαν» πανέμορφα τον τρίφτη σου, πλάι στα αξεσουάρ. Ας πούμε ότι ετοιμάζεσαι να πας βόλτα και θες να δεις ποια σκουλαρίκια ταιριάζουν περισσότερο με το outfit σου. Ξέρεις πολύ καλά πόσο κουραστικό είναι να ψάχνεις ανάμεσα στα ανακατεμένα κοσμήματα σου που έχεις στο συρτάρι. Όπως ξέρεις επίσης πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να βρεις μέσα στο χάος, αυτά που πραγματικά θα ταίριαζαν «γάντι» με το ντύσιμό σου. Στον τρίφτη, μπορείς να τα έχεις όλα περιποιημένα, να σε περιμένουν να τα χρησιμοποιήσεις, όποτε εσύ επιθυμείς.

Με λίγη έμπνευση τα πάντα μπορούν να αξιοποιηθούν και τίποτα δε χρειάζεται να πάει χαμένο σε κανένα σπίτι! Για ακόμα περισσότερες ιδέες και λύσεις για το σπίτι σου μείνε συντονισμένος στο Public Blog. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού γεμάτο πρωτότυπες δημιουργίες.