Public Cooking Challenge #3: Οι καραμέλες έγιναν μπισκότα!

Περίληψη: Πώς συνδυάζονται αυτές οι δύο λιχουδιές; Ο Χρήστος Βέργαδος δέχθηκε το challenge του Public και μας παρουσιάζει on camera έξυπνες συνταγές από το νέο του βιβλίο «Γλυκά Χωρίς…»

Το Public Cooking Challenge με τον Χρήστο Βέργαδο καλά κρατεί! Μετά το cheesecake μπακλαβά και το δέντρο των κουραμπιέδων, σειρά παίρνουν οι καραμέλες που έγιναν μπισκότα. Είχατε φανταστεί ότι οι δύο αγαπημένες παιδικές λιχουδιές μπορούν να γίνουν ένα με τον πιο απλό τρόπο; Και, ακόμα καλύτερα, να έχουν σχήμα χριστουγεννιάτικο, για να ταιριάζουν με το κλίμα των ημερών;

Το concept, πλέον, γνωστό: Ο αγαπημένος μας pastry chef παρουσιάζει on camera έξυπνους συνδυασμούς υλικών για νέες γεύσεις με τον πιο γρήγορο και απολαυστικό τρόπο. Και εμείς κρατάμε σημειώσεις! 

Video Duration
1:43


Πάμε να δούμε αναλυτικά υλικά και εκτέλεση:

Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι 
  • 130 γρ. βούτυρο 
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 1 αυγό 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. θρυμματισμένες καραμέλες κανέλας

Εκτέλεση 

Θα χρειαστούμε την κουζινομηχανή, για να ανακατέψουμε εύκολα και γρήγορα όλα τα υλικά. Χρησιμοποιώντας τη μαρίζ ρίχνουμε στον κάδο της το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε με το φτερό, στην αρχή σε μεσαία ταχύτητα, και στη συνέχεια ανεβάζοντας ρυθμούς, ώστε τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με ένα σουρωτήρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι και την κανέλα σε ένα άνετο μπολ. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μίγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Απλώνουμε δύο λαδόκολλες, τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσά τους και την απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ κόβουμε μικρούς δίσκους και με ένα μικρότερο αφαιρούμε ζύμη από το κέντρο τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα κενό.

Ρίχνουμε τις καραμέλες σε γουδί και τις σπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και με αυτές γεμίζουμε τα κενά των μπισκότων. Απλώνουμε τα μπισκότα σε ένα εμαγιέ ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία (180 βαθμοί) για περίπου 20 λεπτά. 

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά, για τουλάχιστον 20 λεπτά, μέχρι να τα απομακρύνουμε από τη λαδόκολλα!

Το «Γλυκά Χωρίς…» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα και θα το βρεις στα καταστήματα Public και στο public.gr. Περιλαμβάνει 64 συνταγές που αποδεικνύουν πως μπορείς να έχεις και γεύση και… καθαρή συνείδηση.

Ακολούθησε τα challenges και στο κανάλι του Public στο YouTube, για να δεις ό,τι νέο θα ετοιμάζει ο Χρήστος Βέργαδος με τη βοήθεια των μικρών και μεγάλων οικιακών συσκευών κουζίνας, που θα βρεις επίσης στο public.gr!