Βρήκαμε τι χριστουγεννιάτικο δώρο θα κάνεις στους foodie φίλους σου

Περίληψη: Ψάχνεις το πιο foodie χριστουγεννιάτικο δώρο για φέτος; Σου έχουμε ιδέες που θα κάνουν τους φίλους σου να ξετρελαθούν μόλις ανοίξουν το δώρο τους.

Nαι ναι... καλά κατάλαβες, φτάνει η εποχή που ξαφνικά γίνονται όλα πιο όμορφα. Η πόλη γίνεται πιο φωτεινή και το αίσθημα της προσφοράς ακόμα πιο δυνατό. Τα Χριστούγεννα, ειδικά στην Ελλάδα, τα συνδυάζουμε με μαζώξεις, γιορτινά τραπέζια, γλυκά και εννοείται δώρα. «Νωρίς είναι ακόμα» σε ακούμε να ψιθυρίζεις. Για σκέψου όμως, πόσες φορές έχεις ταλαιπωρηθεί για να κάνεις την σωστή επιλογή; Να έχει πάει 24 Δεκέμβρη και εσύ να είσαι ακόμα στα μαγαζιά, ψάχνοντας το τέλειο δώρο... Τέλος, το αποφασίσαμε, φέτος δεν θα είναι μία από αυτές τις φορές. Δεν είναι νωρίς λοιπόν, είναι η καταλληλότερη στιγμή για να αποκτήσεις τα δώρα των Χριστουγέννων για τους αγαπημένους σου.

Λίγο πριν μπούμε για τα καλά σε χριστουγεννιάτικη διάθεση, είπαμε να σου κάνουμε ένα πρώιμο δώρο. Καθώς το Last Christmas ακούγεται κάπου στο βάθος και μέρα με τη μέρα γίνεται πιο δυνατό, καθίσαμε και βρήκαμε τα κορυφαία χριστουγεννιάτικα δώρα για τους foodies της παρέας. Όλοι έχουμε αυτό το φίλο που λατρεύει να μαγειρεύει, έτσι δεν είναι; Οπότε σήμερα θα δούμε με ποια κουζινο-gadgets πρέπει να γεμίσεις τον σάκο για να αφήσεις το καλύτερο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο του! Κι αν δώσεις το δώρο τους σε ανθρώπους που αγαπούν τη μαγειρική λίγο πιο νωρίς, μπορεί και να σε εκπλήξουν με νέες χριστουγεννιάτικες συνταγές! Πριν αρχίσεις να προβληματίζεσαι για τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα κάνεις στους φίλους σου λοιπόν, φτιάξαμε το Top-10 των καλύτερων δώρων για την κουζίνα! Φέτος δεν έχεις καμία δικαιολογία αν αφήσεις το holiday shopping για την τελευταία στιγμή!

Χριστούγεννα ίσον γλυκά!

Η αλήθεια είναι ότι τα γλυκά είναι ένας πειρασμός που τα Χριστούγεννα όλο και μεγαλώνει! Αποκλείεται να μην έχεις προσέξει πως τα μελομακάρονα ήδη κυκλοφορούν. Για τον σεφ της παρέας, οι γιορτές είναι η καλύτερη ευκαιρία για γλυκιές δημιουργίες! Οι συνταγές άπειρες και οι επιλογές πολλές. Η αρχή, λοιπόν, για την τέλεια εκτέλεση μιας γλυκιάς συνταγής είναι ένα μπλέντερ, που θα κάνει τη ζωή των φίλων σου πολύ πιο εύκολη αφού θα βοηθήσει στην ανάμιξη.

xristoygenniatika-dora-foodie-01

Το μπλέντερ SENCOR θα γίνει ο καλύτερος «σύμμαχος» για κάθε μάγειρα. Διαθέτει 9 ταχύτητες και 8 υπερσύγχρονες ατσάλινες λεπίδες, ώστε να επεξεργάζεται κάθε υλικό. Άρα θα γίνει και τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο! Τα χέρια κάθε επίδοξου master chef θα λύσει ακόμα περισσότερο η κουζινομηχανή KITCHENAID, που ανοίγει πολλούς γαστρονομικούς δρόμους. Συνδύασέ τη με το κεραμικό μπολ KITCHENAID για να προσθέσεις και στυλ στην κουζίνα των φίλων σου.

Βέβαια, δεν είναι απίθανο να έχει ήδη μπλέντερ και κουζινομηχανή κάποιος που λατρεύει το μαγείρεμα. Οπότε, για να κάνουμε ακόμα καλύτερο το χριστουγεννιάτικο σκηνικό σου έχουμε μία διαφορετική ιδέα: σπιτικό παγωτό! Πώς; Με την παγωτομηχανή NINJA που θα του κάνεις δώρο! Ας είναι Δεκέμβριος κι ας κάνει κρύο, ένα φρέσκο γλυκό με συνοδεία σπιτικού παγωτού είναι πάντα καλή ιδέα!

Το τέλειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Πριν περάσουμε στα κυρίως πιάτα και τα γλυκά, πρέπει να φροντίσουμε για τα κατάλληλα αξεσουάρ του σεφ! Τι είναι αυτό που χρειάζεται ο κάθε σωστός μάγειρας στην κουζίνα του; Μα φυσικά την ποδιά του! Με την ποδιά κουζίνας OONI θα μπορεί να μαγειρεύει χωρίς να σκέφτεται τους λεκέδες. Απολύτως απαραίτητη είναι και μία επιφάνεια κοπής κατά την διάρκεια της μαγειρικής. Για σωστό mise en place λοιπόν, κάν’ του δώρο την επιφάνεια κοπής PEBBLY. Από καμία κουζίνα δεν πρέπει να λείπουν, επίσης, τα γάντια, ειδικά αν ο μάγειρας λατρεύει το ψήσιμο. Η Weber είναι expert στις ψησταριές, οπότε τα γάντια ψησταριάς Weber W6472 είναι η καλύτερη προστασία για το ψήσιμο.

xristoygenniatika-dora-foodie-02

Αφού τελειώσαμε με την προετοιμασία, καιρός να περάσουμε στα πιάτα και στα εξαρτήματα για την υλοποίηση τους! Δεν χρειάζεται να το διαβάσεις από εμάς πως κάθε λάτρης της μαγειρικής χρειάζεται μηχανές που θα τον διευκολύνουν και θα τον βοηθήσουν να εκτελέσει τις συνταγές του στο άψε σβήσε! Ιδίως τα Χριστούγεννα, που το μενού ενός τραπεζιού απαρτίζεται από πολλά και διαφορετικά πιάτα. Αυτή η σκέψη βοηθά στην επιλογή δώρου όμως.

Αυτό ακριβώς προσφέρει η χύτρα Ταχύτητας FISSLER, καθώς μπορεί να μειώσει σημαντικά το χρόνο σε πολλές συνταγές! Για άτομα που θέλουν να πάνε την ποιότητα του ψησίματος σε άλλο επίπεδο αλλά δεν έχουν χώρο για ψησταριά, ένα τέλειο δώρο είναι ένα μαντεμένιο τηγάνι 2 όψεων. Πίστεψε μας, θα το λατρέψει όποιος του αρέσει να «ψάχνεται» και να δοκιμάζει διαφορετικές κοπές κρέατος!

And last but not least, δεν γίνεται να λείπουν από ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι το ζεστό τραγανό κρέας αλλά και οι πατάτες που μόλις έχουν βγει από το τηγάνι. Όλοι ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα καταφτάσει στο τραπέζι το κυρίως πιάτο με του ατμούς να μην μας αφήνουν να δούμε το περιεχόμενο του! Και πλέον το λαχταριστό δεν είναι και ανθυγιεινό, αρκεί να προετοιμαστεί σε φριτέζα αέρος! Κάνε τη δώρο στους φίλους (ή σε εσένα) και θα απολαμβάνεις υγιεινές παρασκευές χωρίς τύψεις, τα Χριστούγεννα και όλη τη χρονιά!

Δεν πιστεύουμε να σε αφήσαμε παραπονεμένο. Όλα αυτά ήταν μια μικρή χριστουγεννιάτικη γεύση από όλα όσα μπορείς να βρεις στo public.gr, για να κάνεις το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο στους foodie φίλους σου. Ελπίζουμε μόνο να μην σου ανοίξαμε την όρεξη μετά από όλα αυτά και ξεχάσεις τελείως ότι διάβαζες το άρθρο για να πάρεις ιδέες για δώρο…