Fitbit: Φέρνει στα smartwatch της μέτρηση οξυγόνου!

Περίληψη: Η αμερικανική εταιρία wearable, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Google, είναι η πρώτη που φέρνει αυτή τη δυνατότητα!

Η εύκολη συνδεσιμότητα των smartwatch με σχεδόν κάθε smartphone και η άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές από τον... καρπό του χεριού, είναι οι βασικοί λόγοι που τα έκαναν τόσο δημοφιλή εργαλεία. Σήμερα τα «έξυπνα ρολόγια» κάνουν πολλά περισσότερα και έχουν μετατραπεί -μεταξύ άλλων- σε εργαλεία υγείας και ευεξίας. Πρωτοπόρο σε αυτό τον τομέα το Apple Watch, που πρώτο εισήγαγε την λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Ωστόσο η τελευταία σημαντική καινοτομία δεν προέρχεται από την Apple αλλά από τη Fitbit!

Η αμερικανική εταιρία wearable, που πρόσφατα εξαγοράστηκε από τη Google, είναι η πρώτη που φέρνει τη δυνατότητα μέτρησης του ποσοστού οξυγόνου του αίματος μέσω smartwatch. Για να λειτουργήσει αυτό το χαρακτηριστικό δεν χρειάστηκε η κυκλοφορία κάποιου νέου ρολογιού με προηγμένους αισθητήρες, καθώς αξιοποιήθηκαν οι ήδη υπάρχοντες! 

Η λειτουργία, λοιπόν, έφτασε στους κατόχους Fitbit ρολογιών απλώς με ένα update. Η εφαρμογή που συνοδεύει το ρολόι έχει πλέον και μια νέα ενότητα, η οποία παρουσιάζει το πρόσφατο ιστορικό του ποσοστού οξυγόνου στο αίμα. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τις ώρες του ύπνου καθώς, με τα δεδομένα που παρέχει το ρολόι, μπορεί να ανιχνευθεί πιθανή άπνοια κατά τον ύπνο.

Τα ρολόγια της Fitbit που μπορούν αυτή τη στιγμή να υποστηρίξουν μέτρηση του ποσοστού οξυγόνου στο αίμα είναι τα: Versa, Versa Lite, Versa 2, Ionic και Charge 3. Αν φοράς ήδη ένα από αυτά στον καρπό σου, τσέκαρε ξανά την εφαρμογή στο κινητό σου. Αν δεν βλέπεις τη σχετική πληροφορία, τότε πήγαινε στο App Store ή στο Play Store για να σιγουτρευτείς ότι «τρέχεις» την τελευταία έκδοση της εφαρμογής και να κάνεις τα αναγκαία updates.

Το ίδιο χαρακτηριστικό περιμένουμε να φτάσει και στο Apple Watch πολύ σύντομα, καθώς η Apple κατέχει σχετικές πατέντες για μέτρηση οξυγόνου του αίματος και σίγουρα θα τις αξιοποιήσει.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!