3+1 fitness trends που αξίζει να δοκιμάσεις στην επόμενη προπόνηση

Περίληψη: Τι παίζει στο TikTok από fitness συμβουλές; Ανακαλύψαμε και σου παρουσιάζουμε τα trends που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το αποτέλεσμα που θες!

Το καλοκαίρι και οι διακοπές μας βγάζουν συνήθως από το πρόγραμμα, οπότε με το που έρθει ο Σεπτέμβρης ψάχνεις αυτό που θα σε «ψήσει» να ξεκινήσεις πάλι τις προπονήσεις! Στα Public έχουμε ό,τι χρειάζεσαι για να βάλεις την υγεία και την ευεξία σε πρώτο πλάνο! Δεν φτάνει μόνο αυτό όμως. Το πρόγραμμα προπόνησης μετά από καιρό γίνεται βαρετό αν παραμένει ίδιο, οπότε εκτός από όλα τα απαραίτητα του fitness & health, παρακάτω θα δούμε και μερικές ενδιαφέρουσες ασκήσεις που μπορείς να δοκιμάσεις. Είδαμε τι παίζει στο TikTok και ξεχωρίσαμε τα fitness trends που αξίζει να εντάξεις στις προπονήσεις σου. Φυσικά δεν θα μιλήσουμε απλά για όσα «σερβίρει» ο αλγόριθμος του TikTok, γιατί πολλά από τα fitness tips που θα πετύχεις δεν είναι πάντα έγκυρα. Βρήκαμε όμως εκείνες τις ασκήσεις με τις οποίες θα δεις πραγματικά αποτελέσματα και θα εισάγουν μία νέα ρουτίνα (αλλά και διασκέδαση) στις προπονήσεις σου.

Πάρε την ανηφόρα

Περπάτημα ή τρέξιμο δεν είναι οι μόνες επιλογές που έχεις ανεβαίνοντας στο διάδρομο. Μια εξαιρετική αερόβια άσκηση αν δεν θες να τρέχεις, αλλά ψάχνεις τρόπο να ανεβάσεις παλμούς και να κάψεις θερμίδες, είναι να ανεβάσεις την κλίση του διαδρόμου. Άσε την ταχύτητα σε χαμηλότερα επίπεδα (5-6 χλμ./ώρα) και ανέβασε την κλίση στο 10-12%. Κράτα αυτό το ρυθμό για 20-30 λεπτά και η διαφορά στην καύση σε σχέση με την ίδια ταχύτητα χωρίς κλίση θα δεις πως είναι σημαντική. Στην αρχή μπορεί να σου φανεί εύκολο, αλλά μετά από λίγα λεπτά γίνεται αρκετά απαιτητικό. Για το λόγο αυτό δεν ενδείκνυται για αρχάριους αθλητές που τώρα ξεκινάνε να γυμνάζονται συστηματικά. Στο TikTok θα πετύχεις αυτή την άσκηση ως «12-3-30 challenge» συνήθως, που μεταφράζεται σε 12% κλίση, 3 μίλια/ώρα (περίπου 5 χλμ./ώρα), για 30 λεπτά. Προσάρμοσε αυτά τα νούμερα στα δικά σου δεδομένα και δες τη σημαντική διαφορά στην καύση θερμίδων σε σχέση με το απλό περπάτημα.

Κάνε κοιλιακούς χορεύοντας

Μία ακόμα τάση που έχει αποτέλεσμα και θα προσθέσει και διασκέδαση στην προπόνησή σου είναι ο… χορός των κοιλιακών! Το Ab dance είναι ένας πραγματικά δημιουργικός τρόπος για να γυμνάσεις τους κοιλιακούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις μουσική και στη συνέχεια να σταθείς όρθιος και να σπρώξεις τη λεκάνη προς τα εμπρός, να τσακίσεις τους κοιλιακούς και να γείρεις προς τα πίσω, ενώ κουνάς έντονα τα χέρια. Κάνε αυτή την άσκηση για περίπου 20 λεπτά κάθε μέρα, και ο κορμός σου θα γυμναστεί ενώ εσύ χορεύεις! Το καλό με αυτή την άσκηση είναι ότι μπορείς να την κάνεις πανεύκολα και στο σπίτι. Είναι σημαντικό όμως να την κάνεις σωστά, ακολουθώντας τις κινήσεις, αλλιώς υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού. Αν δεν είσαι σίγουρος για το πως γίνεται, απλά ψάξε στο TikTok για «Ab dance»!

Η πρόκληση της σανίδας

Δεν χρειαζόμασταν το TikTok για να μας δείξει τη σανίδα, αλλά και εκεί το planking είναι μία από τις πιο δημοφιλείς fitness τάσεις. Το πολύ απλό αυτό challenge δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, εκτός ίσως από ένα στρώμα γυμναστικής. Λίγος χώρος στο πάτωμα χρειάζεται για να μπορείς να απλωθείς. Για να κάνεις την άσκηση το μόνο που χρειάζεται είναι να στηριχτείς στους πήχεις σου και στα δάχτυλα των ποδιών, κρατώντας τον κορμό σου στον αέρα και σε ευθεία θέση, χωρίς να ακουμπά κάτω. Στο TikTok μπορεί να πετύχεις βιντεάκια όπου κάποιοι συνδυάζουν τη σανίδα με διάφορες κινήσεις, όπως χτυπήματα στους ώμους. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο. Δοκίμασε απλώς το planking και προσπάθησε να κρατήσεις αυτή τη στάση για λίγα λεπτά, αν είναι δυνατό. Το planking γυμνάζει σχεδόν όλο το σώμα, αλλά η κύρια επίδρασή του είναι στους κοιλιακούς. Πρόσθεσέ το στην προπόνησή σου και είναι βέβαιο ότι θα δεις αποτελέσματα.

Η προετοιμασία των γευμάτων είναι εξίσου σημαντική!

Η τελευταία μας πρόταση δεν είναι κάποια άσκηση που έχει γίνει viral, αλλά μία συμβουλή που παίζει μεγάλο ρόλο στην επίτευξη των fitness στόχων σου. Εκτός από τη γυμναστική, η διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ευεξία, γι’ αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο που το hashtag #mealprep είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους fitness κύκλους του TikTok. Η ιδέα είναι πολύ απλή: προετοιμάζεις τα γεύματα των επόμενων ημερών όλα μαζί. Έτσι είναι πιο εύκολο να κρατηθείς εντός των πλαισίων μίας υγιεινής διατροφής καθώς διώχνεις το καθημερινό άγχος του μαγειρέματος, το οποίο πολλές φορές οδηγεί σε παράλειψη του προγράμματος. Αν έχεις έτοιμο το φαγητό όλης της επόμενης εβδομάδας είναι λιγότερο πιθανό να βγεις εκτός προγράμματος. Θα σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο μέσα στο ΣΚ για να προετοιμάσεις τα πάντα, αλλά τα οφέλη για το σώμα σου είναι σημαντικά.

Υγεία και ευεξία με επίκεντρο τα Public

Ό,τι fitness στόχους κι αν έχεις θέσει, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να τους πετύχεις! Ανακάλυψε την κατηγορία του Fitness & Health στο Public.gr και κάνε δικά σου όλα όσα χρειάζεσαι για να κάνεις τη γυμναστική και την ευεξία μέρος της καθημερινότητάς σου.