Gamescom 2022: Αποκαλύφθηκε το «επαγγελματικό» DualSense Edge

Περίληψη: Η Gamescom ξεκίνησε και η Sony μας επιφύλασσε την ανακοίνωση του χειριστηρίου DualSense Edge. Γνώρισε τις πολλαπλές επιλογές και ρυθμίσεις του.

Η Gamescom 2022 άνοιξε με τον καλύτερο τρόπο και πολλά νέα παιχνίδια στο προσκήνιο. Ο παρουσιαστής της εκδήλωσης Opening Night Live, Geoff Keighley, έδωσε αρκετές πάσες για νέα παιχνίδια ή νέα trailers παιχνιδιών που γνωρίζαμε και πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις του event, ξεκινώντας όχι από κάποιο game αλλά από ένα ολοκαίνουργιο χειριστήριο για το PS5.

DualSense Edge Controller από τη Sony

Μπορεί το PlayStation να ανακοίνωσε πως απέχει από τη φετινή Gamescom, αλλά φύλαξε μια σημαντική ανακοίνωση για τους fans. Η Sony αποκάλυψε το DualSense Edge, μια επαγγελματική έκδοση του DualSense Controller που έρχεται με πολλές επιλογές παραμετροποίησης σε επίπεδο hardware και software, ακολουθώντας όμως πιστά την συνταγή του αρχικού περιφερειακού. Στο νέο χειριστήριο θα μπορείς να παραμετροποιήσεις την αντίσταση των sticks, να ρυθμίσεις dead zones στα triggers και να αποθηκεύσεις πολλαπλά έτοιμα προφίλ χρήστη με τις ρυθμίσεις που βολεύουν κάθε παίκτη. Έτσι θα μπορείς να φέρει το DualSense ακριβώς στα μέτρα σου.

Video Duration
0:37

Επειδή από τη Gamescom ανυπομονείς να μάθεις περισσότερα για τα video games που έρχονται όμως, πάμε να δούμε όσα ανακοινώθηκαν στη Day 0 του μεγάλου gaming event σχετικά με παιχνίδια.

Dune Awakening

Το πρώτο teaser trailer για το επερχόμενο Dune Awakening της Funcom έκλεψε την παράσταση στην αρχή του show. Το νέο open world survival MMO αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Legendary Entertainment και προσφέρει στοιχεία από τα novels του Frank Herbert και την ταινία του Denis Villeneuve.

Video Duration
1:58

Νέο trailer για το Callisto Protocol

To Callisto Protocol είναι από τα πλέον αναμενόμενα παιχνίδια του 2022 και είδαμε στο Opening Night Live ένα νέο gameplay trailer. Ο Glen Schofield αποκάλυψε ακόμη τον μηχανισμό της μετάλλαξης και πως οι εχθροί, αν δεν τους εξοντώσετε όπως πρέπει, μπορούν να ενώσουν τα κομμάτια τους και να συνεχίσουν να σας κυνηγούν.

Video Duration
3:21

Το νέο gameplay trailer του Hogwarts Legacy έδειξε τα Dark Arts

Οι fans περίμεναν ανακοινώσεις για το Hogwarts Legacy στο Opening Night Live και ένα νέο trailer παρουσιάστηκε για τον τίτλο. Ο κεντρικός ήρωας πρωταγωνιστεί στο trailer χρησιμοποιώντας το “Crucio”, μια πανίσχυρη κατάρα. Στο video επιβεβαιώθηκαν ακόμη τα περιεχόμενα της Deluxe Edition του τίτλου, που θα κυκλοφορήσει μαζί με την απλή έκδοση στις 10 Φεβρουαρίου 2023.

Video Duration
1:51

Ανακοίνωση και ημερομηνία για το New Tales from the Borderlands

Ο Randy Pitchford της Gearbox ανέβηκε στη σκηνή του Opening Night Live και παρουσίασε το New Tales from the Borderlands, ένα παιχνίδι που έχει ήδη διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό. Θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου 2022 και θα ανήκει στην κατηγορία των narrative adventure games, παραμένοντας στον κόσμο του franchise.

Video Duration
1:45

Επιτέλους ημερομηνία για το Sonic Frontiers

Η SEGA επιβεβαίωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του επόμενου Sonic videogame που ετοιμάζει, του Sonic Frontiers. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει τελικά στις 8 Νοεμβρίου 2022 και οι παίκτες θα κληθούν να ταξιδέψουν σε έναν νέο κόσμο και να συλλέξουν τα χαμένα Chaos Emeralds. Το game αναμένεται σε εκδόσεις για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S και η SEGA επιβεβαιώνει κάθε μέρα πως περιμένει αρκετά υψηλές βαθμολογίες.

Video Duration
1:51

Πότε κυκλοφορεί το Return to Monkey Island;

Η επιστροφή της θρυλικής σειράς adventure games Monkey Island έχει ξεσηκώσει θύελλα ενθουσιασμού στους fans και πλέον έχουμε εικόνα της ημερομηνίας κυκλοφορίας. Μέσα από ένα ιδιαίτερα χιουμοριστικό video, η ομάδα ανάπτυξης αποκάλυψε πως το παιχνίδι θα διατεθεί στις 19 Σεπτεμβρίου και όσοι κάνουν προ-παραγγελία από τώρα θα μπορέσουν να αποκτήσουν δωρεάν in-game αντικείμενο.

Video Duration
1:40

Νέα ημερομηνία και περισσότεροι εχθροί για το Gotham Knights

Η Warner συμμετείχε κι αυτή στο Opening Night Live μιλώντας για το Gotham Knight. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει τελικά σε διαφορετική ημερομηνία από αυτή που γνωρίζαμε και μάλιστα θα έρθει 4 μέρες πιο πριν στα ράφια των καταστημάτων. Μέσα από το νέο trailer ανακοινώθηκε πως το game αναμένεται στις 21 Οκτωβρίου, ενώ παρουσιάστηκαν και κάποιοι νέοι εχθροί για να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τι σας περιμένει.

Video Duration
2:34

Επιβεβαιώθηκαν οι διαρροές για το Dead Island 2

Το Dead Island 2 επιστρέφει από το… νεκροταφείο και πλέον έχουμε και ημερομηνία κυκλοφορίας. Το παιχνίδι που αγνοείτο εδώ και αρκετούς μήνες, επιστρέφει δυναμικά και είχαμε μάλιστα και νέο trailer, αλλά και ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Deep Silver αποκάλυψε πως το sequel του γνωστού survival action RPG αναμένεται στις 3 Φεβρουαρίου 2023, με τις προ-παραγγελίες να ξεκινούν ήδη. Το Dead Island 2 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2014 κι έκτοτε έχει αλλάξει ήδη 3 φορές ομάδα ανάπτυξης, καταλήγοντας τελικά στην Dambuster.

Video Duration
3:00

Πέραν του πρώτου trailer, είδαμε για το παιχνίδι και ένα νέο extended gameplay video.

Video Duration
4:15

Το cult Killer Klowns From Outer Space γίνεται videogame

Μία έκπληξη περίμενε τους fans της cult παραγωγής των 80s, αφού πλέον μεταφέρεται επίσημα σε videogame και θα κυκλοφορήσει το 2023. Το 3v7 asymmetrical multiplayer game αναπτύσσεται από την Teravision Games που εδρεύει στην Κολομβία και οι παίκτες καλούνται να αναλάβουν το ρόλο είτε της ομάδας των κλόουν, είτε της ομάδας των ανθρώπων που προσπαθούν να τους σταματήσουν.

Video Duration
1:21

Ανακοινώθηκε για PC και new-gen κονσόλες το Lords of the Fallen Reboot

Ένα «φρεσκαρισμένο» Lords of the Fallen ανακοινώθηκε ως συνέχεια του fantasy action RPG του 2014, στο πλαίσιο του Opening Night Live. H CI Games αποκάλυψε πως το reboot αναμένεται να είναι και πάλι «σκοτεινό» και αναπτύσσεται από την Hexworks, την οποία και η εταιρεία έκδοσης ίδρυσε στις αρχές του 2020. Αναμένεται για PC, PS5 και Xbox Series X/S, κάνοντας χρήση της Unreal Engine 5.

Video Duration
2:52

Μία ακόμη ματιά στο The Expanse: A Telltale Series

Στο Opening Night Live είδαμε ακόμη και μια κοντινή ματιά στο The Expanse: A Telltale Series. Πέραν του υλικού που παρουσιάστηκε, είδαμε και υλικό από το παρασκήνιο, με την ηθοποιό Cara Gee και μέλη της ομάδας ανάπτυξης. Το παιχνίδι είναι prequel της γνωστής τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά πέρσι στα The Game Awards.

Video Duration
2:11

Lies of P: Νέο trailer και επιβεβαίωση για Xbox Game Pass

Το Lies of P, το μυστηριώδες “Pinocchio game” που θυμίζει κάτι από Bloodborne, έκανε κι αυτό την εμφάνισή του το βράδυ της Τρίτης στην Κολωνία. Ο τίτλος επιβεβαιώθηκε και επίσημα πως θα προστεθεί στη λίστα του Xbox Game Pass, κάτι που σημαίνει ότι οι συνδρομητές της Microsoft θα το απολαύσουν δωρεάν.

Video Duration
3:01

Ο Hideo Kojima στο Spotify

Μπορεί να μην έκανε κάποια μεγάλη αποκάλυψη για τα παιχνίδια που ετοιμάζει, αλλά ο Hideo Kojima έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τη βραδιά του Opening Night Live για να ανακοινώσει πως το podcast του έρχεται στο Spotify και θα είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες στα αγγλικά και τα ιαπωνικά. Μάλιστα, θα καλύπτει θεματικά και αρκετές διαφορετικές αγορές και πολλά ξεχωριστά θέματα, όπως τόνισε ο ίδιος.

Video Duration
1:24