Call of Duty: Modern Warfare 2, God of War Ragnarok και PSVR2

Περίληψη: Πολλά και ενδιαφέροντα και τα νέα αυτής της εβδομάδας από το χώρο των videogames. Ας πάμε να δούμε τα πιο σημαντικά από αυτά.

Οι ειδήσεις από το χώρο του gaming ήταν για ακόμα μία εβδομάδα πολλές και «καυτές». Η σημαντικότερη ήταν σίγουρα αυτή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Modern Warfare 2. Τις περασμένες ημέρες, όμως, είχαμε αρκετά ακόμα gaming news που τράβηξαν το ενδιαφέρον μας. Πάμε να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Call of Duty: Modern Warfare 2

Το Call of Duty: Modern Warfare 2 είναι το φετινό παιχνίδι της στρατιωτικής σειράς first person shooter και η Activision ανακοίνωσε με έναν ιδιαίτερο τρόπο την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Ο τίτλος αναμένεται στις 28 Οκτωβρίου 2022 και η γνωστή εκδότρια εταιρεία, σε συνεργασία με την ομάδα ανάπτυξης Infinity Ward, δημιούργησαν ένα σχετικό διαφημιστικό, όπου και διάφορα κομμάτια του κεντρικού art σχεδιάστηκαν με τη βοήθεια κοντέινερς και σχετικών πλοίων που κανονίζουν μεταφορές. Ο σχεδιασμός του art χρειάστηκε περί τις 24 ώρες και το τελικό υλικό παρουσιάστηκε στη λογική timelapse. Φαίνεται πάντως πως η συνεργασία με το PlayStation θα συνεχιστεί και όσοι κάνουν προ-παραγγελία θα έχουν πρόσβαση και στην πρώιμη έκδοση beta που θα «τρέξει», αποκλειστικά στο PlayStation. Περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Video Duration
1:01

Ενδείξεις για κυκλοφορία εντός του 2022 για το God of War Ragnarok

To God of War Ragnarok είναι ακόμη ένα μεγάλο ερωτηματικό για το PlayStation, μιας και η Sony δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πότε αναμένεται να διατεθεί. Πάντως, σύμφωνα με το σύστημα ηλικιακής ταξινόμησης της Ν. Κορέας, ο τίτλος πέρασε τις σχετικές διαδικασίες έγκρισης, κάτι που σημαίνει πως η διάθεσή του δεν είναι ιδιαίτερα μακριά. Ενδεικτικά, το Horizon Forbidden West ολοκλήρωσε τη σχετική διαδικασία πέρσι τον Νοέμβριο στην Ν. Κορέα και κυκλοφόρησε 3 μήνες μετά. Ουδείς γνωρίζει αν θα πρέπει να περιμένουμε κυκλοφορία προς τον Σεπτέμβριο, ωστόσο κάτι που επίσης αξίζει να σημειωθεί είναι πως κάποια επίσημα merchandise που εμφανίστηκαν σε καταστήματα του εξωτερικού έχουν ημερομηνία κυκλοφορίας αμέσως μετά το φετινό καλοκαίρι. Λέτε να κάνουμε παρέα με τον Kratos και τον Atreus φετινό φθινόπωρο; Θα φανεί σχετικά σύντομα, καθώς εικάζεται πως θα έχουμε και μια ψηφιακή εκδήλωση της Sony τις επόμενες μέρες.

Το PlayStation ετοιμάζει τηλεοπτικές σειρές για τα God of War, Horizon και Gran Turismo

Η Sony έχει μπει για τα καλά στα των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών και θέλει να φέρει τα IPs της σε ακόμη περισσότερο κοινό. Έτσι, μετά την ταινία Uncharted, αλλά και τις σειρές The Last of Us και Twisted Metal, έχουμε πλέον επίσημη επιβεβαίωση πως ετοιμάζονται αντίστοιχες παραγωγές για τα God of War, Horizon και Gran Turismo. Συγκεκριμένα, η Amazon έχει πάρει τα δικαιώματα για το God of War, ενώ το Netflix για το Horizon. Η σειρά Gran Turismo δεν έχει καταλήξει κάπου και οι προτάσεις συνεχίζονται. Υπενθυμίζεται πως στα πλάνα της Sony είναι ακόμη μια κινηματογραφική ταινία βασισμένη στο Ghost of Tsushima, αλλά και άλλη μία στο Jak and Daxter.

Πάνω από 20 παιχνίδια στο λανσάρισμα του PlayStation VR 2

Η Sony αρχίζει σιγά-σιγά να μιλάει για τα όσα έρχονται στο PlayStation VR 2, το οποίο θα είναι και ένα από τα βασικά της προϊόντα για τους επόμενους μήνες (μαζί με το God of War Ragnarok). Ο CEO της εταιρείας, Jim Ryan, σημείωσε σε μια πρόσφατη ενημέρωση πως η νέα συσκευή εικονικής πραγματικότητας που έρχεται για το PS5 θα διατεθεί με 20 παιχνίδια στο λανσάρισμα και αναφέρθηκε σε τίτλους που θα δημιουργηθούν είτε από τα studios του PlayStation, είτε από τρίτους συνεργάτες. Προς το παρόν, απλό πλευράς Sony έχουμε δει μόνο το Horizon Call of the Mountain, που ετοιμάζεται από της Guerrilla Games και Firesprite. Κάτι πιο συγκεκριμένο, πάντως, για την ημερομηνία κυκλοφορίας του περιφερειακού δεν έχουμε μάθει ακόμη.

Video Duration
1:52

Επένδυση στο PC και mobile gaming από το PlayStation μέχρι το 2025

Οι κυκλοφορίες του PlayStation στο PC έχουν αρχίσει να πληθαίνουν και φαίνεται πως η Sony δεν θα σταματήσει εδώ. Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε σε πρόσφατη παρουσίασή της πως μέχρι και το 2025 θέλει τα μισά νέα games της να κυκλοφορούν για PC και κινητά, ενώ μεγάλη επένδυση θα γίνει και στα Games που λειτουργούν με τη λογική των live services. Υπενθυμίζεται πως το Horizon Zero Dawn κυκλοφόρησε στο PC τον Αύγουστο του 2020, το Days Gone τον Μάιο και το God of War στις αρχές της χρονιάς. Ακόμη, το Uncharted 4: A Thief’s End και το Uncharted: The Lost Legacy έρχονται στους υπολογιστές τις επόμενες εβδομάδες.

Τα έξτρα χαρακτηριστικά που θα προσφέρονται στην PS5 έκδοση του Hogwarts Legacy

H Warner Bros. Entertainment και το PlayStation έχουν ήδη ανακοινώσει τη συνεργασία τους για την προώθηση του Hogwarts Legacy και οι δύο πλευρές έβγαλαν στη δημοσιότητα ένα νέο video που δείχνει τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε από το PS5 και το DualSense Controller. Όπως σημειώνεται, ο τίτλος θα αξιοποιεί το haptic feedback, το 3D audio και τα έξτρα χαρακτηριστικά του χειριστηρίου (όπως τα adaptive triggers) στη νέα κονσόλα, ενώ γενικότερα και σε επίπεδο επιδόσεων και γραφικών, το παιχνίδι θα είναι σαφώς καλύτερο στο νέο σύστημα της Sony. Ρίξτε μια ματιά στο σχετικό video, στη συνέχεια.

Video Duration
1:01

Πως θα «τρέχουν» τα παιχνίδια του PSone στο PS5;

Το ανανεωμένο PS Plus έρχεται τις επόμενες εβδομάδες και στη χώρα μας και τα πιο ακριβά πακέτα θα προσφέρουν πρόσβαση σε παλαιότερα παιχνίδια και τίτλους που ξεχώρισαν από την εποχή του PSone, του PS2, του PS3, του PS4 και του PSP. Πως όμως θα «τρέχουν» τα παλαιότερα games σε σύγχρονες κονσόλες; Η ιστοσελίδα Videogameschronicle είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει τη νέα υπηρεσία και να πάρει μια πρώτη γεύση, αλλά και να καταγράψει τις επιδόσεις του Oddworld: Abe’s Oddysee στο PS5. Μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας τις διαφορές στο παρακάτω video.

Video Duration
9:49

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το The Lord of the Rings: Gollum

Το The Lord of the Rings: Gollum είναι το νέο παιχνίδι που έρχεται να εμπλουτίσει τον θρυλικό κόσμο των βιβλίων και των ταινιών και πλέον έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας. Το παιχνίδι αναμένεται την 1η Σεπτεμβρίου σε εκδόσεις για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και μια έκδοση για το Nintendo Switch. H Daedalic ανακοίνωσε το παιχνίδι για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2019 και έχει επιβεβαιώσει πως θα είναι ένα story-driven action adventure και θα δείχνει το πως το Gollum αναζητά το Δαχτυλίδι.