God of War Ragnarok: Σαρώνει στα Game Awards, ξεκίνησαν τα pre-orders για PSVR2

Περίληψη: Για άλλη μια εβδομάδα έχουμε συναρπαστικές ειδήσεις από τον κόσμο του gaming. Ας δούμε τα σημαντικότερα νέα που μας απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες.

Ακάθεκτο συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του το God of War Ragnarok. Το νέο παιχνίδι της Sony Santa Monica έχει κατακτήσει σύσσωμη την παγκόσμια gaming κοινότητα, και όπως φαίνεται αυτό θα επιβεβαιωθεί και στα επερχόμενα Game Awards. Το God of War Ragnarok είναι υποψήφιο σε 10 κατηγορίες, φυσικά και σε αυτή για το καλύτερο game του 2022. Σε άλλα νέα, τα pre-orders για το πολυαναμενόμενο PlayStation VR2 έχουν ξεκινήσει, και εννοείται πως μπορείς να τα προ-παραγγείλεις μέσα από τη σελίδα του Public.gr. Τις επόμενες εβδομάδες έρχεται από τη CD Project RED το next-gen upgrade για το The Witcher 3: Wild Hunt, ενώ οι fans του Legacy of Kain απέστειλαν κάλεσμα για την αναβίωση της σειράς. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις ειδήσεις!

Με 10 υποψηφιότητες κατεβαίνει το God of War Ragnarok στα Game Awards

Το God of War Ragnarok έκανε δυναμική είσοδο στην αγορά των video games και ο τίτλος της Sony Santa Monica είναι υποψήφιος για τα περισσότερα βραβεία και στα φετινά Game Awards. Το παιχνίδι ψηφίστηκε από τους κριτικούς για 10 κατηγορίες συμπεριλαμβανομένης και αυτής για τον καλύτερο τίτλο της χρονιάς. Εκεί θα ανταγωνιστεί τα A Plague Tale: Requiem, Elden Ring, Horizon Forbidden West, Stray και Xenoblade Chronicles 3. Η ψηφοφορία έχει ήδη ανοίξει και η τελική κατάταξη θα αποφασιστεί από τους κριτικούς (90%) και το κοινό (10%). Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου στο Microsoft Theatre του Los Angeles και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα social media της διοργάνωσης. Μία κατηγορία που έχει ενδιαφέρον και θα κάνει φέτος ντεμπούτο είναι αυτή του καλύτερου adaptation που περιλαμβάνει όλα τα gaming IPs που μεταφέρθηκαν σε άλλο μέσο. Υποψήφια είναι τα Arcane: League of Legends, Cyberpunk Edgerunners, The Cuphead Show, Sonic the Hedgehog 2 και Uncharted.
 

Τέλος, στην κατηγορία για τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια των επόμενων μηνών θα αναμετρηθούν τα Final Fantasy XVI (Square Enix), Hogwarts Legacy (Avalanche Software/WB Games), Resident Evil 4 (Capcom), Starfield (Bethesda Game Studios/Bethesda) και The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Nintendo EPD/Nintendo).

Ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες για το PlayStation VR2

Το PlayStation VR2 έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας και οι προ-παραγγελίες έχουν ανοίξει για όσους θέλουν να κάνουν από τώρα την προ-αγορά του νέου VR headset. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο διαθέσιμα πακέτα και ένα έξτρα περιφερειακό. Συγκεκριμένα, μπορείτε να κάνετε προ-παραγγελία από το Public.gr την απλή κάσκα PlayStation VR2, την κάσκα PlayStation VR2 με το Horizon Call of the Mountain videogame σε μορφή bundle, αλλά και την ξεχωριστή βάση φόρτισης για τα χειριστήρια PlayStation VR2 Sense. Όλα θα γίνουν διαθέσιμα επίσημα την ημερομηνία που έχει ανακοινώσει η Sony, δηλαδή στις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Στις 14 Δεκεμβρίου το next-gen upgrade για το The Witcher 3: Wild Hunt

H CD Projekt RED ανακοίνωσε πως θα προσφέρει το αναμενόμενο next-gen upgrade για το The Witcher 3: Wild Hunt αυτόν τον Δεκέμβριο και συγκεκριμένα στις 14/12. Η σχετική αναβάθμιση θα φέρει το παιχνίδι στα μέτρα των PS5 και Xbox Series X/S με βελτιωμένα γραφικά, υποστήριξη για ray tracing, ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, υποστήριξη για πολλά mods, αλλά και καλύτερη επίδοση γενικότερα. Το εν λόγω upgrade ήταν προγραμματισμένο για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, ωστόσο πήγε πιο πίσω και πλέον μετράμε απλά αντίστροφα.

Η Rockstar Games απέρριψε πρόταση μεταφοράς του GTA σε ταινία με τον Eminem

Μια απίστευτη είδηση έφερε στη δημοσιότητα ο ατζέντης Kirk Ewing, ο οποίος σημείωσε ότι σε συζητήσεις που είχε με τον πρώην πρόεδρο της Rockstar Games, Sam Houser, είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα μεταφοράς του GTA στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Eminem. Ο Ewing σημείωσε ότι είχε καλή επαφή με τον τότε επικεφαλής του στούντιο και κάποια στιγμή τον περίμενε στο ξενοδοχείο του για να κάνουν μια κουβέντα επί της πρότασης. Η συζήτηση έγινε λίγο μετά την κυκλοφορία του Grand Theft Auto III, αλλά τελικά απορρίφθηκε από μεριάς του studio χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Νέα καθυστέρηση κυκλοφορίας για το Dead Island 2

Η Embracer Group ανακοίνωσε νέα αναβολή στην κυκλοφορία του Dead Island 2, ενός από τα πιο… ταλαιπωρημένα παιχνίδια των τελευταίων ετών. Ο τίτλος που ανέμεναν πολλοί fans ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου 2023 και πλέον πάει αρκετά πιο πίσω και συγκεκριμένα στις 28 Απριλίου 2023. Οι πλατφόρμες για τις οποίες θα διατεθεί δεν αλλάζουν και παραμένουν οι PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Google Stadia. Το Dead Island 2 ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2014 και μετά από αρκετές αλλαγές σε επίπεδο developer (Yager, Sumo Digital) κατέληξε στην Dambuster. Περισσότερα για το παιχνίδι θα μάθουμε σε μια ειδική online παρουσίαση που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Δεκεμβρίου.

Ηχηρό μήνυμα από fans για επιστροφή του Legacy of Kain

Η πρόθεση της Crystal Dynamics να κάνει μια online έρευνα για το ενδιαφέρον του κοινού γύρω από το Legacy of Kain αποκάλυψε πως αρκετός κόσμος θα ήθελε να δει το γνωστό franchise να επιστρέφει στο σήμερα της αγοράς. Πάνω από 100.000 gamers ψήφισαν υπέρ της επιστροφής της σειράς και κάτι τέτοιο δεν πέρασε απαρατήρητο από την ομάδα ανάπτυξης. Ο CEO της, Phil Rogers, σημείωσε σε πρόσφατη οικονομική ενημέρωση της Embracer Group πως «θέλαμε την άποψη του κοινού και φαίνεται πως οι παίκτες θέλουν να ταξιδέψουν ξανά στην Nosgoth και στο Legacy of Kain. Σε διάφορα ερωτηματολόγια που κάναμε ανά τα χρόνια λαμβάναμε 1000 με 3000 απαντήσεις, αλλά εδώ είχαμε πάνω από 100 χιλιάδες! 73.000 φίλοι συμπλήρωσαν όλο το ερωτηματολόγιο και τους ευχαριστούμε για το χρόνο τους». Το πρώτο παιχνίδι της σειράς, το Blood Omen: Legacy of Kain αναπτύχθηκε από την Silicon Knights και κυκλοφόρησε από την Crystal Dynamics το 1996. To 1999 ακολούθησε το Legacy of Kain: Soul Reaver και η τελευταία κυκλοφορία της σειράς ήταν το Legacy of Kain: Defiance το 2003.

Το Company of Heroes 3 ετοιμάζεται για κυκλοφορία σε PS5 και Xbox Series X/S

Σύμφωνα με την υπηρεσία ηλικιακής αξιολόγησης παιχνιδιών στην Ταϊβάν, το Company of Heroes 3 ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει και εκτός PC και συγκεκριμένα και για PS5 και Xbox Series X/S. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται από τοπικά ΜΜΕ, ο τίτλος αναμένεται για τις δύο κονσόλες νέας γενιάς, κάτι που όμως ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Στην παρούσα χρονική στιγμή, το game έχει επιβεβαιωθεί για διάθεση μόνο στο PC και με στόχο να μεταφέρει τους παίκτες σε ένα ανανεωμένο σκηνικό real time strategy δράσης. Η κυκλοφορία του είχε προγραμματιστεί για τις 17 Νοεμβρίου, ωστόσο θα καθυστερήσει με νέα ημερομηνία τις 23 Φεβρουαρίου 2023. Σύμφωνα με την SEGA, η Relic Entertainment ήθελε κάποιο χρόνο ακόμη για να διορθώσει ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες και να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους πριν την διάθεση του game στο καταναλωτικό κοινό.