Εxpansion για Elden Ring και Pokémon, νέα για το Resident Evil 4

Περίληψη: Οι ανακοινώσεις για επερχόμενα DLC κυριάρχησαν στην gaming ειδησεογραφία της εβδομάδας που μας πέρασε. Πάμε να δούμε όλα τα νέα των τελευταίων ημερών.

Ολοένα και περισσότερο περιεχόμενο αποκαλύπτεται τις τελευταίες ημέρες για παλιές κυκλοφορίες, ενώ και νέα releases πρωταγωνιστούν στην επικαιρότητα. Ας δούμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις που ξεχώρισαν την τελευταία εβδομάδα στην αγορά των videogames.

Δύο πακέτα επέκτασης έρχονται για τα Pokémon Scarlet και Violet

H Pokémon Company ανακοίνωσε ένα πακέτο δύο expansions για τα Pokémon Scarlet και Violet, τα πιο πρόσφατα παιχνίδια στη δημοφιλή σειρά της. Τα The Hidden Treasure of Area Zero Part 1: The Teal Mask και Part 2: The Indigo Disk θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο και το χειμώνα του 2023 αντίστοιχα και αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο μιας online παρουσίασης της εταιρείας. Οι παίκτες θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην χώρα του Kitakami και να αντιμετωπίσουν πολλά νέα Pokémon, ενώ στις περιοχές αυτές θα εμφανιστούν και μερικά παλαιότερα πλάσματα που δεν εντοπίζονταν στην Paldea, όπως τα Milotic, Nintetails, Shiftree, Metagross, Seel και Aclremie. Όσοι κάνουν προπαραγγελία το πακέτο επεκτάσεων μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου θα μπορέσουν να αποκτήσουν και ένα Hisuian Zoroark.

Ανακοινώθηκε επίσημα το Elden Ring Shadow of the Erdtree expansion

Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα φημολογιών, το πρώτο expansion του Elden Ring ανακοινώθηκε και επίσημα. Η FromSoftware αποκάλυψε πως ετοιμάζει το Shadow of Erdtree, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια παραπάνω σχετική πληροφορία στη δημοσιότητα. Το μόνο που είδαμε είναι μια νέα εικόνα που ανήκει στο έξτρα πακέτο περιεχομένου, αλλά η οποία δεν μπορεί να μαρτυρήσει και πολλά από αυτά που περιμένουμε. Η τελευταία ενημέρωση του παιχνιδιού έγινε τον Δεκέμβριο, όταν και άνοιξαν διάφορα Colosseums που απλά δεν είχαν αποκαλυφθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Νέο υλικό για το Resident Evil 4 Remake

Το Resident Evil 4 Remake αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες και η Capcom δημοσίευσε νέο υλικό. Σε αυτό βλέπουμε μάχες με εχθρούς πριν και αφού εξελιχθεί η παρουσία του παράσιτου στο σώμα τους, αλλά και μία συναλλαγή με τον Merchant, όπου και οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν αντικείμενα. Κάτι που έχει ενδιαφέρον είναι πως σε συγκεκριμένα αντικείμενα μπορούν να προστεθούν διάφορα charms και να προσφέρουν έξτρα δυνάμεις. Σε ένα άλλο σημείο βλέπουμε και την Ashley, η οποία μπορεί να συμμετέχει ενεργά ή ανενεργά στη δράση, ανάλογα με τις εντολές που θα της δώσουμε με τον Leon. Τέλος, στο υλικό είδαμε και μια μάχη με ένα πανίσχυρο Garrador (που ακούει μόνο και δεν βλέπει), αλλά και με τον Jack Krauser. Το Resident Evil 4 Remake θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου 2023 για PC, PS4, PS5 και Xbox Series X/S.

Ανακοινώθηκε νέο πακέτο Nintendo Switch με θέμα τον Super Mario

Στο πλαίσιο της #Mar10Day, η Nintendo ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του Nintendo Switch με κεντρικό θέμα τον γνωστό ήρωά της. Το πακέτο θα έχει την επίσημη ονομασία Nintendo Switch Mario Choose One Bundle και θα πωλείται σε ίδια τιμή με τα υπάρχοντα πακέτα. Θα περιλαμβάνει μία μαύρη κονσόλα με κόκκινα Joy-Con Controllers, αλλά στο πακέτο θα βρίσκεται και μια σειρά κωδικών για να κατεβάσετε ένα από τρία παιχνίδια της σειράς Super Mario: Mario Kart 8 Deluxe, New Super Mario Bros. U Deluxe και Super Mario Odyssey. Σε κάθε πακέτο θα βρίσκεται ακόμη ένα σετ αυτοκόλλητων που θα είναι εμπνευσμένα από την επερχόμενη ταινία The Super Mario Bros. Movie.

 

14 λεπτά δράσης από το αναμενόμενο Dead Island 2

Μπορεί το Dead Island 2 να έχει περάσει από 40 κύματα και να έχει καθυστερήσει να κυκλοφορήσει αρκετές φορές, αλλά φαίνεται πως πλέον μπαίνουμε σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης. Η Deep Silver φαίνεται πως έχει βάλει τον τίτλο στην τελική του ευθεία και έτσι δημοσίευσε ένα νέο gameplay trailer που δείχνει τη δουλειά που έχει γίνει σε αυτό το επίπεδο. Η δράση που παρακολουθούμε λαμβάνει χώρα στο Bel Air, στην αρχή της ιστορίας. και παρουσιάζει έναν από τους 6 playable χαρακτήρες στην προσπάθειά του να φτάσει στο ξενοδοχείο Halperin. Στο ταξίδι αυτό χρησιμοποιεί πολλά και διαφορετικά όπλα που μπορεί να αναβαθμίσει, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αποφύγει και την έκθεση σε όλους τους μολυσμένους που θα προσπαθήσουν να τον εξοντώσουν με την παραμικρή ευκαιρία. Το Dead Island 2 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 21 Απριλίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S.

Video Duration
14:36

14 υποψηφιότητες για το God of War Ragnarok στα BAFTA Games Awards 2023

Το God of War Ragnarok κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες, αλλά συνεχίζει να απασχολεί έντονα την επικαιρότητα στα videogames. Λόγω της μεγάλης του επιτυχίας, αλλά και της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει, κέρδισε τις περισσότερες υποψηφιότητες στα βραβεία BAFTA. Όπως ανακοινώθηκε, το παιχνίδι του PS4 και του PS5 είναι υποψήφιο για 14 βραβεία και μένει να δούμε πόσα από αυτά θα κατακτήσει στις 30 Μαρτίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων. Η βασικότερη υποψηφιότητά του είναι αυτή για το παιχνίδι της χρονιάς, όπου και έχει να αντιμετωπίσει τα Elden Ring, Horizon Forbidden West, Immortality, Marvel Snap και Stray. Οι κατηγορίες στις οποίες είναι υποψήφιο είναι: Animation, Artistic Achievement, Audio Achievement, Best Game, Game Design, Music, Narrative, Technical Achievement, Game of the Year, Performer in a Leading Role και Performer in a Supporting Role.

Καθυστέρηση κυκλοφορίας για το The Wolf Among Us 2

Η Telltale Games ανακοίνωσε πως αλλάζει και πάλι τα πλάνα της για την κυκλοφορία του The Wolf Among Us 2. Ο τίτλος ήταν προγραμματισμένος να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, ωστόσο αποφασίστηκε να πάει αργότερα και να βγει κάποια στιγμή μέσα στο 2024. «Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο game το 2020 και παρακολουθούμε μονίμως τις καταστάσεις, αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες της πανδημίας και θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό στους gamers. Ωστόσο, θέλουμε αν προστατέψουμε και την ψυχική υγεία των συνεργατών μας και έτσι αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την κυκλοφορία του game για το 2024», σημείωσε μεταξύ άλλων η εταιρεία, ενώ ανέφερε πως ένας από τους λόγους της αργοπορίας στην ανάπτυξη είναι πως λήφθηκε και η απόφαση για αλλαγή από την Unreal Engine 4 στην Unreal Engine 5 ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύεται. Το παιχνίδι είναι sequel του episodic game που βγήκε το 2013/14 και βασίζεται στα κόμικ του Bill Willingham. Έχει επιβεβαιωθεί πως θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S.