Ξεκινάει η μάχη EA Sports-FIFA, το Ghostwire: Tokyo έρχεται στο Xbox

Περίληψη: Αρκετές και σημαντικές οι ειδήσεις από το χώρο του gaming αυτές τις ημέρες. Ας ρίξουμε μια αναλυτικότερη ματιά σε αυτές που μας κέντρισαν το ενδιαφέρον.

Η εβδομάδα που φτάνει στο τέλος της ήταν γεμάτη από gaming ειδήσεις. Από δηλώσεις του προέδρου της FIFA σχετικά με τον δημοφιλή ποδοσφαιρικό τίτλο μέχρι διαρροές για ένα επερχόμενο racing game, τις τελευταίες μέρες είχαμε gaming news που σίγουρα σε ενδιαφέρουν. Για να δούμε τι συνέβη στον πλανήτη gaming τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόεδρος FIFA: Το νέο μας videogame θα είναι το καλύτερο

Το 2023 σηματοδοτεί την πλήρη ανεξαρτητοποίηση των ποδοσφαιρικών games της EA Sports από τη FIFA και έτσι, το φετινό game της γνωστής εταιρείας θα κυκλοφορήσει ως EA Sports FC. Αυτό θα είναι και το νέο όνομα της σειράς που θα μας απασχολεί από το 2023 κι έπειτα. Από την άλλη πλευρά, η FIFA ξεκινάει τις δικές της κινήσεις στο χώρο, προσπαθώντας να διατηρήσει το καλό όνομα του franchise. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει τοποθετηθεί για το θέμα και έχει δηλώσει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με δημιουργούς videogames που μπορούν να αναλάβουν το δύσκολο έργο της συνέχειας.
 

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε στους Times πως η νέα σελίδα στη γνωστή σειρά παιχνιδιών θα είναι ξεχωριστή και πως το νέο FIFA θα είναι το καλύτερο ποδοσφαιρικό videogame για αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Δεν γνωρίζει κανείς πότε θα έχουμε ανακοινώσεις για το θέμα και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο και από την πρόσφατη συνέντευξη αν μιλάμε για κυκλοφορία εντός του 2023 ή πάμε για κάποια μετέπειτα χρονική στιγμή.

Εμφανίστηκε ένα μυστηριώδες racing game της EA στο Xbox Store

Οι εταιρείες του gaming μάς έχουν συνηθίσει το τελευταίο διάστημα σε διαρροές κυκλοφοριών πριν την ώρα της ανακοίνωσής τους και φαίνεται πως EA και Xbox αποκάλυψαν κάτι με αυτόν τον τρόπο. Σύμφωνα με γνωστό leaker, οι δύο εταιρείες αναμένεται να παρουσιάσουν σύντομα ένα παιχνίδι που για την ώρα έχει κωδική ονομασία “Lorem Ipsum 70” και ανήκει στην κατηγορία «racing & flying».

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν ανήκει σε κάποιο γνωστό franchise της ίδιας της EA ή της Codemasters, ούτε αν μιλάμε για κάτι εντελώς νέο. Είμαστε, βέβαια, σε φάση ανακοίνωσης πληροφοριών για το F1 23, αλλά ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα αν μιλάμε για αυτό το game. Προφανώς τις επόμενες μέρες θα γίνουμε σοφότεροι επί του θέματος.

Νέο gameplay trailer για το Tekken 8 με πρωταγωνιστή τον Marshall Law

Η Bandai Namco αρχίζει την προώθηση του Tekken 8 και έτσι αποκάλυψε ένα νέο trailer για τον τίτλο, με πρωταγωνιστή τον Marshall Law αυτή τη φορά. Το Tekken 8 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο PlayStation State of Play του περσινού Σεπτεμβρίου και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή. Σίγουρα πάντως γνωρίζουμε πως θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Η ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται αλλαγές και βελτιώσεις στο gameplay, στην εμφάνιση των χαρακτήρων και σε πολλά ακόμη επίπεδα, ενώ στα τέλη Μαρτίου (και στο πλαίσιο του Evo Japan) αναμένεται να «τρέξει» και μια closed alpha με fans από όλο τον κόσμο.

Video Duration
2:09

Έρχεται το Ghostwire: Tokyo με νέο περιεχόμενο σε κονσόλες Xbox Series X/S

Μετά από ένα χρόνο αποκλειστικότητας στο PlayStation, τo Ghostwire: Tokyo έρχεται σε κονσόλες Xbox στις 12 Απριλίου. Μαζί του θα φέρει και το νέο Spider’s Thread Update, το οποίο θα διατεθεί παράλληλα και στις υπόλοιπες διαθέσιμες εκδόσεις του τίτλου, δηλαδή στο PC και στο PS5. To νέο αυτό πακέτο περιεχομένου θα φέρει πολλαπλές προσθήκες στο βασικό game, περισσότερες περιοχές για εξερεύνηση (όπως το στοιχειωμένο λύκειο), βελτιώσεις στο gameplay και αρκετά ακόμη που θα αποκαλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Το βασικό game θα υποδεχτεί ακόμη μεγαλύτερα cutscenes, αλλά και ένα εκτεταμένο photo mode για να τραβήξεις τις αγαπημένες σου στιγμές από τη δράση.

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι φέτος η Gamescom

Η γερμανική έκθεση Gamescom δοκιμάστηκε στην μετά-COVID εποχή και φαίνεται πως το περσινό στοίχημα θεωρείται πετυχημένο. Έτσι, οι διοργανωτές ξεκίνησαν τις εγγραφές εκθετών και φαίνεται πως ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο. Οι εταιρείες δείχνουν πρόθεση να γεμίσουν νωρίτερα τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου, ενώ έγινε ήδη και μια ανακοίνωση που υπόσχεται την επιστροφή μιας μεγάλης και σημαντικής εταιρείας, χωρίς να αποκαλύπτεται ποια είναι αυτή. Ο CEO της Koelmesse ανακοίνωσε πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις και πως οι fans και οι επισκέπτες της Κολονίας θα πρέπει να περιμένουν πολλά περισσότερα στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στα τέλη του φετινού Αυγούστου. Στην περσινή Gamescom συμμετείχαν εταιρείες όπως οι Microsoft, 2K, Warner Games, SEGA και Ubisoft, ενώ Sony και Nintendo δεν δήλωσαν καν ενδιαφέρον. Μένει να δούμε αν κάποια από αυτές τις δύο θα δώσει το «παρών» φέτος.

Και επίσημα εκτός E3 2023 η Microsoft

Η E3 2023 ξεκίνησε με πολλές προοπτικές να αναβιώσει τις μεγάλες εποχές της έκθεσης, αφού ο νέος διοργανωτής γνωρίζει πολύ καλά τα θεματικά events. Ωστόσο, μετά τις ανακοινώσεις Sony και Nintendo πως δεν θα είναι στην έκθεση φέτος, όλα τα φώτα έπεσαν στην Microsoft. Η αμερικανική εταιρεία έχει ανακοινώσει τα δικά της shows για τις ημέρες της Ε3 και πολλοί θεώρησαν πως η εταιρεία θα έχει και σχετικό περίπτερο στο LA Convention Center. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, αφού το Xbox τοποθετήθηκε δημόσια για το θέμα και τόνισε πως παρά το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις του εντάσσονται στο πλαίσιο της έκθεσης, δεν θα βρίσκεται πλέον με χώρο μέσα στο event.

Καθυστερεί η κυκλοφορία του System Shock Remake

Ένα από τα πλέον αναμενόμενα remakes της φετινής χρονιάς είναι και αυτό του System Shock, αλλά φαίνεται πως θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω πριν το πάρουμε στα χέρια μας. Η Nightdive Studios, που είναι υπεύθυνη για το project, ανακοίνωσε πως ο τίτλος δεν θα κυκλοφορήσει στο PC τον Μάρτιο του 2023, όπως είχε αρχικά υποσχεθεί. Ο τίτλος πηγαίνει για τις 30 Μαΐου, με τις εκδόσεις για κονσόλες (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S) να ακολουθούν αργότερα.

Νέο γραφείο για την IO Interactive στην Τουρκία

H ΙΟ Interactive, η ομάδα ανάπτυξης πίσω από δημοφιλείς σειρές όπως το Hitman, ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός νέου studio στην Τουρκία. Αυτό είναι και το τέταρτο studio της και μάλιστα θα αρχίσει σύντομα να έχει εμπλοκή σε όλα τα σημαντικά projects που ετοιμάζει. Τα γραφεία του θα είναι στην περιοχή Maslak και το όνομα της ομάδας θα είναι IOI Istanbul, με στόχο να γίνει το hub για τη δημιουργία AAA games στην περιοχή. Μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται η συμμετοχή του σε πολλά επερχόμενα projects, όπως το Project 007, το Project Phantasy και οτιδήποτε νεότερο έρθει για το Hitman.