Φήμες για PS5 Slim, PS5 Pro και νέο περιφερειακό από τη Sony

Περίληψη: PS Slim, PS5 Pro, DualSense και νέο περιφερειακό με οθόνη. Η Sony παίζει δυνατά και αυτή την εβδομάδα, με αρκετές ενδιαφέρουσες φήμες για τα projects της.

Πολλές οι εξελίξεις και αυτήν την εβδομάδα στην αγορά των video games, με κυρίαρχη τη φημολογία για ένα νέο περιφερειακό του PlayStation, αλλά και τις ημερομηνίες κυκλοφορίας των PS5 Slim και PS5 Pro. Πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές gaming ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Έρχεται χειριστήριο με οθόνη από το PlayStation;

Μία περίεργη φήμη άρχισε να εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες στην αγορά σχετικά με ένα νέο περιφερειακό από πλευράς PlayStation που θα αποκαλυφθεί μάλιστα σύντομα. Σύμφωνα με τους insiders, η κωδική του ονομασία είναι PlayStation Q Lite και θα λειτουργεί ως οθόνη και gamepad για streaming από την κονσόλα PS5. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται για μια φορητή κονσόλα, αλλά μια συσκευή που συνδέεται ασύρματα με το PS5 και προσφέρει δυνατότητα streaming απ' όπου κι αν βρίσκεται ο χρήστης, αρκεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η συσκευή θα φέρει όλα τα πλήκτρα και στο κέντρο του θα έχει μία οθόνη 8 ιντσών. Πέραν του χειριστηρίου, στη δημοσιότητα ήρθαν και νεότερες πληροφορίες σχετικά με τα πλάνα της Sony για το PS5. Όπως φαίνεται λοιπόν, μια αναθεωρημένη έκδοση της κονσόλας εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος μετά το καλοκαίρι, και θα προσφέρει τη δυνατότητα αποσπώμενου drive. Η βάση της κονσόλας θα είναι ένα PS5 Digital και όσοι επιθυμούν θα μπορούν να αγοράζουν και ένα drive ως έξτρα περιφερειακό.

Από την άλλη, το PS5 Pro αν και φαίνεται πως είχε εγκαταλειφθεί ως ιδέα, μπαίνει μπροστά και εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει στην εορταστική περίοδο του 2024. Όλα τα παραπάνω, παραμένουν προς το παρόν ως φήμες και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν επίσημα το επόμενο διάστημα.

Πρώτη ανακοίνωση για το EA Sports FC

Το FIFA 23 είναι το τελευταίο ποδοσφαιράκι που κυκλοφόρησε από την EA Sports στη δημοφιλή σειρά, αφού η γνωστή ομάδα ανάπτυξης δεν τα βρήκε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και έτσι από φέτος προχωράει στη μετονομασία της διάσημης σειράς. Το νέο όνομα είναι EA Sports FC. Για πρώτη φορά είδαμε το καινούριο λογότυπο και κάποιες πρώτες πληροφορίες, ενώ αναλυτικά στοιχεία αναμένουμε μέσα στον Ιούλιο. Το EA Sports FC διατηρεί μερικές από τις πιο σημαντικές άδειες όπως αυτή της Premier League, του UEFA Champions League και της La Liga, ενώ αρκετές ομάδες ήδη δήλωσαν την υποστήριξή τους με αναρτήσεις στα social media. Το νέο τριγωνικό λογότυπο του EA Sports FC είναι εμπνευσμένο από το εικονίδιο που βρισκόταν πάνω από τα κεφάλια των παικτών που έλεγχε ο gamer διαχρονικά στη σειρά.

Πατέντα για DualSense με αλλαγή θερμοκρασίας καταχώρησε η Sony

Η Sony φαίνεται πως καταχώρησε μια πατέντα για έναν ιδιαίτερο μηχανισμό που θα μπορεί να δημιουργεί θερμοκρασία αντίστοιχη του παιχνιδιού που παίζει ο παίκτης στο DualSense. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως ένας μηχανισμός που θα ενισχύει τον υπάρχοντα για το haptic feedback θα μπορεί να ανεβάζει ή να κατεβάζει την θερμοκρασία στο κυρίως σώμα του περιφερειακού, ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται ο παίκτης στον κόσμο του game. Για παράδειγμα, αν βρίσκεσαι κοντά σε ένα ηφαίστειο σε ένα παιχνίδι Tomb Raider, θα δεις το χειριστήριο να ζεσταίνεται, ενώ αν τρέχεις πάνω στους πάγους στον κόσμο του God of War Ragnarok θα νιώσεις κρύο το περιφερειακό. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί το πότε και αν θα ενσωματωθεί ο μηχανισμός στα DualSense, αλλά έχει το ενδιαφέρον του.

Διαθέσιμο το New Game+ Mode στο God of War Ragnarok

Το God of War Ragnarok είναι από τα πλέον αγαπητά παιχνίδια για τους φίλους του PlayStation και η Sony Santa Monica διέθεσε επιτέλους το patch που προσθέτει το New Game+ Mode. H σχετική ενημέρωση φέρνει έξτρα περιεχόμενο, καινούριο εξοπλισμό, νέες βελτιώσεις για τη στολή και τα όπλα, αλλά και μεγαλύτερο level cap. Η πρόσβαση στο New Game+ Mode είναι διαθέσιμη μόνο για όσους έχουν τερματίσει την κεντρική ιστορία και μοναδική εξαίρεση στον εξοπλισμό που μπορούν να έχουν μαζί τους οι gamers, είναι τα βέλη Sonic και Hex που ξεκλειδώνουν στο αντίστοιχο τμήμα της ιστορίας. Το update φέρνει μαζί του το Armor of the Black Bear (από την εναρκτήρια σκηνή), καθώς και τα Ares και Zeus armors από το God of War του 2018. Η ομάδα προγραμματισμού σημειώνει πως βελτίωσε 13 διαφορετικά τμήματα στις στολές που ήδη υπάρχουν, προσθέτοντας επίσης τη δυνατότητα μετατροπής κάθε αντικειμένου ασπίδας επιπέδου 9 στο 9+.

Στις 22 Αυγούστου το Opening Night Live της Gamescom 2023

Μετά το επίσημο τέλος εποχής για την E3 2023, η Gamescom 2023 είναι η έκθεση που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των καταναλωτών στην αγορά των games και φαίνεται πως αρκετές εταιρείες θα εκθέσουν εκεί τα προϊόντα τους. Μέσα σε όλα, ο παρουσιαστής Geoff Keighley ανακοίνωσε πως το Opening Night Live, η εκδήλωση που γίνεται το βράδυ πριν την πρώτη ημέρα της έκθεσης, θα διοργανωθεί κανονικά στις 22 Αυγούστου. H έκθεση είναι προγραμματισμένη για φέτος από τις 23 έως και τις 27 Αυγούστου. Μάλιστα ο CEO της έκθεσης έχει ήδη ανακοινώσει την επιστροφή μιας μεγάλης εταιρείας στο event, χωρίς ωστόσο να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

H Microsoft ανακοίνωσε νέο χειριστήριο Xbox από ανακυκλωμένα υλικά

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Γης, η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο χειριστήριο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά. Το νέο μοντέλο έχει πράσινο χρώμα και θα κυκλοφορήσει στις 18 Απριλίου, με το 1/3 του να είναι σχεδιασμένο από υλικά που συγκεντρώθηκαν από παλαιότερα controllers και CDs. Στο πακέτο αγοράς του θα περιλαμβάνεται ακόμη καλώδιο φόρτισης USB-C και μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία, ούτως ώστε να μην χρειάζεται αγορά μπαταριών. Η τιμή του κινείται πιο υψηλά από τα κλασικά χειριστήρια και η πλήρης ονομασία του είναι Xbox Wireless Controller – Remix Special Edition.

339471128_186915940337605_1320263561562531029_n

 

Accessibility tags στα παιχνίδια του PlayStation Store

Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε τη λειτουργία των accessibility tags για τα παιχνίδια του PlayStation Store σε PS4 και PS5. Αυτό σημαίνει πως όταν ένας τίτλος προσφέρει λειτουργίες προσβασιμότητας, αυτές θα φαίνονται από την κεντρική του οθόνη στο ηλεκτρονικό κατάστημα. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δουν αν προσφέρει π.χ. μεγαλύτερους υπότιτλους ή κάποια βοήθεια στα του gameplay για άτομα που το έχουν ανάγκη. Παρακάτω μπορείς να δεις αναλυτικά το πώς φαίνονται οι ενδείξεις και τι επιλογές προσφέρονται στους παίκτες.

Video Duration
0:42