Tears of the Kingdom: Ο μύθος της Zelda μονοπώλησε το ενδιαφέρον όλων

Περίληψη: Κυριαρχία για το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, φήμες για το Mortal Kombat 1 και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα νέα μας επιφύλασσε η gaming σκηνή αυτή την εβδομάδα!

Ο κόσμος του gaming συνεχίζει να κινείται σε φουλ ρυθμούς και την 2η εβδομάδα του Μαΐου! Πιστοί στο ραντεβού μας κάθε Παρασκευή, είμαστε εδώ για να σου μεταφέρουμε τα σημαντικότερα και πιο ενδιαφέροντα νέα από την παγκόσμια gaming σκηνή. Πρωταγωνιστής της εβδομάδας είναι αδιαμφησβήτητα το ολόφρεσκο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, αλλά δεν είναι τα μόνα νέα που μας τράβηξαν την προσοχή. Διαρροές για το Mortal Kombat 1, updates για το Diablo 4, open beta για το Street Fighter 6 και πολλά ακόμα στο κείμενο που ακολουθεί!

Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom κυριαρχεί

H Nintendo ξεκίνησε από σήμερα τη διάθεση του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και φαίνεται πως πέτυχε και πάλι διάνα με το νέο της videogame. Ο τίτλος του Nintendo Switch εμφανίστηκε από σήμερα στα ράφια των καταστημάτων Public, αλλά οι κριτικοί το έχουν στα χέρια τους εδώ και μέρες και τα κείμενά τους το αποθεώνουν. Συγκεκριμένα, ο τίτλος είναι αυτός με τις υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην πλατφόρμα Opencritic, με τον μέσο όρο να κινείται κοντά στο 97%. Ακόμη, είναι το παιχνίδι Nintendo Switch με την υψηλότερη βαθμολογία στην άλλη πλατφόρμα Metacritic και ένα από τα καλύτερα games που έχουν αξιολογηθεί εκεί διαχρονικά. Αν και το παιχνίδι είναι διαθέσιμο εδώ και μερικές ώρες (τυπικά), κάποιος κατάφερε ήδη να το τερματίσει σε σχεδόν 94 λεπτά και μάλιστα δημοσίευσε το speedrun του στο YouTube (αν δεν σε ενδιαφέρει να δεις κάποιο spoiler, προσπεράστε το video).

Video Duration
98:14

Μάλιστα, σε ένα ξεχωριστό video εξήγησε το πως έκοψε δρόμους όπου χρειαζόταν και πως κατάφερε κάτι τόσο δύσκολο.

Video Duration
7:36

Τέλος, πέραν των speedruns, αξίζει να δεις και το νεότερο διαφημιστικό της Nintendo Αυστραλίας, όπου… χτυπάει στο συναίσθημα και καλεί τους πάντες να ανακαλύψουν εκ νέου το αίσθημα περιπέτειας που έχουν μέσα τους.

Video Duration
1:51

Απόκτησε σήμερα το παιχνίδι, τη συλλεκτική κονσόλα και τα επίσημα περιφερειακά από τα καταστήματα Public και το Public.gr!

Άρχισαν οι διαρροές για το Mortal Kombat 1

Την επανεκκίνηση του Mortal Kombat franchise θέλει η NetherRealm και έτσι φαίνεται πως ετοιμάζεται να ανακοινώσει το Mortal Kombat 1. Το νέο game θα φέρει τον αριθμό «1» στον τίτλο του για να δείξει αυτό το reboot και σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, PS5, Xbox Series X/S και Nintendo Switch. Αναμένεται να διατεθεί μία απλή έκδοση και η συλλεκτική που θα έχει την ονομασία Kollector’s. Warner Bros. Interactive και NetherRealm δοκιμάζουν τον τίτλο εδώ και μήνες και μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιεύουν και τα πρώτα teaser trailers, όπως αυτό που ανέβασε στο twitter ο δημιουργός της σειράς, Ed Boon.

Διαρροή είχαμε και για τα πρώτα πλάνα για DLC, με τον Homelander από τη σειρά The Boys να περιλαμβάνεται στο πρώτο πακέτο επέκτασης. Εκτιμάται πως το Mortal Kombat 1 θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.

Πληροφορίες για το περιεχόμενο του Diablo 4

Το Diablo 4 είναι ένα από τα πιο σημαντικά games του 2023 και ένας από τους τίτλους που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες. Η Blizzard έκανε ένα livestream, όπου και παρουσίασε το περιεχόμενό του, αλλά και όσα θα προστεθούν στη συνέχεια με έξτρα πακέτα. Το παιχνίδι θα έχει κι αυτό Seasons, κάτι που σημαίνει πως ανά τρίμηνο οι παίκτες θα υποδέχονται νέο υλικό και αποστολές, αλλά και αλλαγές στο gameplay. Το Season 1 αναμένεται από τα μέσα έως και τα τέλη Ιουλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το Campaign. Κάθε σεζόν θα έχει ένα νέο Battle Pass, που θα προσφέρει 27 δωρεάν tiers και 63 premium tiers. Στα δωρεάν θα έχουμε cosmetics και Smouldering Ashes. Το Premium Battle Pass θα κοστίζει 1000 Platinum (περίπου 10 ευρώ), ενώ και ένα accelerated Battle Pas θα πωλείται έναντι 2800 Platinum (περίπου 25 ευρώ). Το Diablo 4 αναμένεται στις 6 Ιουνίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο «τρέχει» μια open beta για να το δοκιμάσετε.

Η Sharp ετοιμάζει LCD οθόνες για νέα κονσόλα και όλα δείχνουν Nintendo Switch 2

Η Sharp ανακοίνωσε πως δουλεύει πάνω σε μια νέα σειρά οθονών LCD για μια νέα φορητή κονσόλα παιχνιδιών και οι φήμες για το Nintendo Switch 2 ξέσπασαν. Ο CEO της εταιρείας, Robert Wu, μίλησε στους επενδυτές για τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα και ανακοίνωσε πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2024. «Δεν μπορώ να πω περισσότερα σχετικά με τον πελάτη μας, αλλά για τη νέα αυτή κονσόλα εμπλεκόμαστε μέχρι και στο κομμάτι έρευνας και ανάπτυξης», σημείωσε χαρακτηριστικά. Η Sharp έχει πολυετή συνεργασία με την Nintendo, έχοντας σχεδιάσει οθόνες LCD για τις κονσόλες Nintendo DS, αλλά και ως μέρος της αλυσίδας παραγωγής του Nintendo Switch. Επίσημα πάντως η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει το παραμικρό και μάλιστα το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι όταν ανακοινωθεί η επόμενη κονσόλα θα κυκλοφορήσει και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ξεπέρασε τα 32.7 εκατ. αντίτυπα η σειρά Horizon

H Guerilla Games πέτυχε φλέβα χρυσού με τη σειρά παιχνιδιών Horizon. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της, το Horizon Forbidden West κατάφερε να πουλήσει πάνω από 8.4 εκατομμύρια αντίτυπα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό για όλους τους τίτλους της σειράς στα 32.7 (εκατομμύρια αντίτυπα. Η ομάδα ανάπτυξης ανακοίνωσε τα ευχάριστα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Το Horizon Forbidden West είναι το τελευταίο «παραδοσιακό» game του franchise και διατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 για PS4 και PS5. Στις 16 Απριλίου του 2023 κυκλοφόρησε το μεγάλο πακέτο επέκτασης Burning Shores, ενώ την κυκλοφορία του PlayStation VR2 συνόδευσε και το VR game Horizon Call of the Mountain.

Έρχεται η open beta του Street Fighter 6

Η Capcom ανακοίνωσε μια open beta για το Street Fighter 6, έτσι ώστε όλοι να μπορέσουν να πάρουν μια πρώτη γεύση από το νέο fighting game της. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση θα ξεκινήσει από τις 19 Μαϊου και ώρα 10.00 για τη χώρα μας και θα τελειώσει στις 22 του ίδιου μήνα, την ίδια ώρα. Θα είναι διαθέσιμη μέσω Steam για το PC και μέσω των PlayStation και Xbox Stores για τα PS5 και Xbox Series X/S αντίστοιχα. Οι παίκτες θα μπορούν να απολαύσουν online αγώνες, ακόμη και χωρίς να έχουν ενεργή συνδρομή σε PlayStation Plus ή Xbox Live Gold. Για να συμμετέχουν, θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα Capcom ID (αν δεν έχουν) και να το συνδέσουν στην πλατφόρμα της αρεσκείας τους. Δείτε περισσότερα για τη beta και στο σχετικό trailer που κυκλοφόρησε.

Video Duration
0:31