Project Q, MGS3 Remake και όλα όσα είδαμε στο PlayStation Showcase

Περίληψη: Η τελευταία εβδομάδα είχε gaming news που θα ενθουσιάσουν τους Metal Gear fans. Πάμε να δούμε όλες τις λεπτομέρειες μαζί με ό,τι άλλο ανακοινώθηκε αυτές τις μέρες.

H εβδομάδα που μας πέρασε έφερε πολλές ειδήσεις στην αγορά των videogames, κυρίως λόγω του πρόσφατου PlayStation Showcase. Εκεί μάθαμε αρκετά πράγματα για παιχνίδια που έρχονται, οπότε ας πάμε να δούμε αναλυτικά τα σημαντικότερα gaming news από το event της Sony, μαζί με ό,τι άλλο ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες.

Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, το MGS3 Remake

Η Konami επιβεβαίωσε τις φήμες ότι ετοιμάζει ένα multiplatform remake για το MGS3. To Metal Gear Solid Δ: Snake Eater θα κυκλοφορήσει για το PC, το PS5 και τα Xbox Series X/S, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε ακόμη πότε. Η ιαπωνική εταιρεία περιγράφει την παραγωγή ως ένα φιλόδοξο remake που έχει ως στόχο να φέρει στο σήμερα τη δράση του θρυλικού game και να το συστήσει ακόμη και σε νέο κοινό.

Video Duration
2:20

Παράλληλα με αυτό, η Konami ανακοίνωσε το Metal Gear Solid Remaster Collection, που περιλαμβάνει τις αρχικές εκδόσεις των Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2 και Metal Gear Solid 3 σε ένα πακέτο που θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωση του PlayStation Q

Το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονα η φήμη πως το PlayStation ετοιμάζει μια φορητή συσκευή για cloud gaming και η Sony το επιβεβαίωσε επίσημα. Στο πρόσφατο PlayStation Showcase, o επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, δήλωσε πως το «Project Q» ετοιμάζεται και πως θα επιτρέπει το stream παιχνιδιών από το PS5 στο σύστημα αυτό μέσω Wi-Fi. Το gadget αυτό θα έχει στα άκρα του τα δύο τμήματα του DualSense Controller και στο κέντρο μια οθόνη 8 ιντσών 1080p. Η λογική λέει πως όλα τα πλήκτρα του χειριστηρίου θα λειτουργούν όπως και στο κανονικό DualSense και πως στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να αποδεσμεύσει τους gamers από την βασική οθόνη του σπιτιού τους. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν και τα πρώτα PlayStation Earbuds που έρχονται για PS5 και PC.

Marvel’s Spider-Man 2: Νέο gameplay με τους δύο ήρωες

H Sony και το PlayStation παρουσίασαν το πρώτο gameplay video του Marvel’s Spider-Man 2, που αναμένεται φέτος το φθινόπωρο για το PS5. Το video έφερε στη δημοσιότητα τον βασικό κακό Kraven the Hunter, ο οποίος οργανώνει μια επίθεση στη Νέα Υόρκη και βάζει τον Peter Parker και τον Miles Morales σε νέες περιπέτειες. Οι δύο χαρακτήρες έχουν νέες κινήσεις και αλλαγές στα του gameplay, ενώ κάθε ένας έχει ξεχωριστό στιλ που μπορεί να εκμεταλλευτεί για να τα βγάλει πέρα σε κάθε δύσκολη κατάσταση. Ο παίκτης θα μπορεί να μετακινηθεί από τον ένα στον άλλο χαρακτήρα για να καλύψει ένα μεγαλύτερο εύρος αποστάσεων για τις αποστολές, ενώ και στο gameplay που είδαμε είχαμε μερικές πολύ εντυπωσιακές μάχες.

Στις 25 Οκτωβρίου επιστρέφει το Alone in the Dark

Ένα από τα πλέον θρυλικά παιχνίδια τρόμου, το Alone in the Dark, επιστρέφει στο σήμερα των videogames από την σουηδική ομάδα ανάπτυξης Pieces Interactive. Το Alone in the Dark θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X και στο cast του περιλαμβάνονται οι David Harbour (Stranger Things, Black Widow) και Jodie Comer (Killing Eve, Free Guy) ως Edward Carnby και Emily Hartwood. Οι δύο χαρακτήρες καταλήγουν σε μια έπαυλη γεμάτη μυστήρια που καλούνται να τα λύσουν, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και αρκετές απειλές από επικίνδυνα πλάσματα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η διάθεση ενός πρώτου demo που δεν έχει σκηνές μάχης, αλλά προσφέρει μια γνωριμία με τον κόσμο και τον τεχνικό τομέα του τίτλου.

H Bungie ανακοίνωσε το Marathon

Η Bungie φαίνεται πως δεν θα μείνει κολλημένη μόνο στο Destiny 2, αφού ανακοίνωσε ένα νέο game, το Marathon. Ο τίτλος ανήκει στην κατηγορία των sci-fi PvP extraction shooters και θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X/S με υποστήριξη cross-play και cross-save. Οι παίκτες θα αναλαμβάνουν το ρόλο ενός από τους Runners με στόχο να εξερευνήσουν την τελευταία αποικία του πλανήτη Tau Ceti IV. Πρόκειται για το πρώτο νέο game της Bungie μετά το Destiny και το πρώτο υπό την ιδιοκτησία της Sony (υπενθυμίζεται πως η εταιρεία του PlayStation εξαγόρασε την Bungie το 2022 έναντι 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Story trailer για το Diablo IV, λίγο πριν την κυκλοφορία

H Blizzard δημοσίευσε ένα νέο story trailer για το Diablo IV, φτάνοντας λίγο πριν την κυκλοφορία του τίτλου. Τα γεγονότα του παιχνιδιού μας στέλνουν 50 χρόνια μετά από αυτά του Diablo III: Reapers of Soul expansion και τους Inarius και Lilith στο προσκήνιο. Οι ορδές εχθρών από την κόλαση θα είναι ασταμάτητες και το παιχνίδι αναμένεται να απασχολήσει το κοινό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού θα υποστηριχτεί και με έξτρα περιεχόμενο μετά την κυκλοφορία του. Το Diablo IV αναμένεται στις 6 Ιουνίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S με cross-play και cross-progression για όλες τις πλατφόρμες. Όσοι προ-παραγγείλουν την Deluxe ή την Ultimate Edition θα μπορούν να παίξουν από την 1η του επόμενου μήνα.

Στις 12 Οκτωβρίου η κυκλοφορία του Assassin’s Creed Mirage

Η Ubisoft δεν περίμενε το Ubisoft Forward του καλοκαιριού, αλλά ανακοίνωσε ήδη πως το Assassin’s Creed Mirage θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου, ενώ δημοσίευσε και ένα πρώτο gameplay trailer. Το παιχνίδι θα μας ταξιδέψει στην Βαγδάτη και με τον ήρωα Basim θα πρέπει να λύσουμε όλα τα μυστήρια και να αντιμετωπίσουμε όλες τις απειλές. Το παιχνίδι προσεγγίζει τη δράση επιστρέφοντας στις ρίζες του και αφήνοντας πίσω του τις χαώδεις καταστάσεις των τελευταίων παραγωγών του franchise, όπως τα Assassin’s Creed Odyssey, Assassin’s Creed Origins και Assassin’s Creed Valhalla. To Assassin’s Creed Mirage αναμένεται λοιπόν στις 12 Οκτωβρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S.

Στις 17 Οκτωβρίου το Alan Wake 2

Η κυκλοφορία του Alan Wake 2 επιβεβαιώθηκε από Epic Games και Remedy Entertainment, μέσα από ένα νέο trailer που δείχνει και μέρος του gameplay. Το παιχνίδι θα μας ταξιδέψει για άλλη μια φορά σε έναν κόσμο με παραφυσικά φαινόμενα, ενώ οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν και μια δεύτερη ηρωίδα, την Saga Anderson. Μία σειρά από νέους φόνους στο Bright Falls θα ξεσηκώσει αντιδράσεις και για άλλη μια φορά ο πρωταγωνιστής θα προσπαθήσει να δώσει τις λύσεις που ψάχνουν όλοι. To παιχνίδι αναμένεται στις 17 Οκτωβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X/S.