Summer Game Fest: Οι ανακοινώσεις και τα νέα games που ξεχωρίσαμε!

Περίληψη: Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις του Summer Game Fest με ενδιαφέρουσες ειδήσεις για νέες κυκλοφορίες, expansions και περιφερειακά. Ας δούμε τις σημαντικότερες!

Το Summer Game Fest ήρθε να αντικαταστήσει την E3 2023, και όπως έδειξαν τα πράγματα φαίνεται πως τα κατάφερε, αφού οι μεγάλοι της αγοράς άνοιξαν τα χαρτιά τους, με πολλές και ενδιαφέρουσες gaming ανακοινώσεις. Εκτός από το main event της προηγούμενης εβδομάδας, τις τελευταίες ημέρες είδαμε νέους τίτλους από καινούριες αλλά και παλιές σειρές, trailers και release dates για πολυαναμενομένα παιχνίδια. Πάμε να δούμε αναλυτικά όσα εκτυλίχθηκαν στο κορυφαίο gaming event του George Keighley

Final Fantasy VII Rebirth: Έρχεται το 2024

Η Square Enix επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλαν τη συνέχεια του Final Fantasy VII Remake να είναι κοντά στην ανακοίνωσή του. Το Final Fantasy VII Rebirth αποκαλύφθηκε, έρχεται το 2024 και μάλιστα σε δύο δίσκους Blu-ray και με την ομάδα του Cloud Strife να έχει φύγει πλέον από την Midgar, αναζητώντας τον Sephiroth.

Video Duration
3:28

Star Wars Oultaws: Το νέο Star Wars game από την Ubisoft

Η Ubisoft εργάζεται εδώ και καιρό πάνω σε ένα νέο Star Wars game και ήρθε η ώρα να το μάθουμε. Το Star Wars Outlaws είναι το νέο game της σειράς και αναπτύσσεται από την Massive Entertainment (εταιρεία πίσω από το The Division). Θα είναι ένα open world sci-fi game και μάλιστα αρκετά διαφορετικό από όσα αντίστοιχα έχουμε δει. Πρωταγωνίστρια είναι η Kay, η οποία καλείται να επιβιώσει σε μια δύσκολη περιπέτεια.

Video Duration
2:31

Starfield: Ο νέος τίτλος της Bethesda έρχεται στις 6 Σεπτεμβρίου

H Bethesda παρουσίασε αναλυτικά το νέο της game που φέρνει και τον πρώτο νέο κόσμο της μετά από 25 χρόνια! Η εταιρεία μίλησε για το customization του κεντρικού πρωταγωνιστή, αλλά και το πώς θα ανακαλύψει τα μυστικά του σύμπαντος. Ο στόλος θα μπορεί να φτιαχτεί ανάλογα με τις επιθυμίες του χρήστη και θα υπάρχουν πάνω από 1000 πλανήτες για εξερεύνηση και εξόντωση εχθρών.

Για όσους θέλουν και παραπάνω δράση, παρουσιάστηκε και ένα βίντεο 45 λεπτών με ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση. Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 6 Σεπτεμβρίου για PC και κονσόλες Xbox Series X και Xbox Series S και ταυτόχρονα θα διατεθεί και μια συλλεκτική έκδοση, αλλά και ειδικά χειριστήρια και ακουστικά με θέμα το Starfield.

Video Duration
15:01

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty: Επιτέλους έχουμε ημερομηνία

Ο Keanu Reeves εμφανίστηκε άλλη μια φορά για το Cyberpunk 2077 και πλέον για να ανακοινώσει τη διάθεση του πρώτου μεγάλου expansion, του Phantom Liberty. Το πακέτο επέκτασης θα έρθει σε PC, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S στις 26 Σεπτεμβρίου και θα προσφέρει μια νέα περιοχή στην Night City. Σε αυτό οι παίκτες θα πρέπει να βρουν μια θεραπεία για μια θανατηφόρο νόσο και θα συναντηθούν και με τον χαρακτήρα του Idris Elba. Δείτε περισσότερα στο trailer που κυκλοφόρησε.

Video Duration
2:36

Έρχεται το μαύρο Xbox Series S 1TB

To Xbox Series S αποκτάει «αδερφάκι» και μάλιστα σε μαύρο χρώμα και με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση του Xbox Series S 1TB σε μαύρο χρώμα που θα έρθει να λύσει ένα παράπονο που είχαν οι χρήστες για τον αριθμό των παιχνιδιών που χωρούσαν στο δίσκο. Θα έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με το τωρινό μοντέλο, τις ίδιες θύρες, θα είναι συμβατό με τα ίδια περιφερειακά και θα κυκλοφορήσει την 1η Σεπτεμβρίου 2023, σε λίγο υψηλότερη τιμή.

Assassin’s Creed Mirage: To ταξίδι στη Βαγδάτη ξεκινάει τον Οκτώβριο

Η Ubisoft μίλησε στο πλαίσιο του Ubisoft Forward για το Assassin’s Creed Mirage, το νέο επεισόδιο στη δημοφιλή σειρά παιχνιδιών της. Ο τίτλος θα φέρει στο προσκήνιο την ιστορία του Basim, ενός χαρακτήρα που γνωρίσαμε στο Assassin’s Creed Valhalla ο οποίος φτάνει στη Βαγδάτη για να βρει απαντήσεις στους εφιάλτες που τον κατακλύζουν κάθε βράδυ. Η πόλη θα προσφέρει άπειρες επιλογές παρκούρ, ενώ στόχος της Ubisoft είναι να επαναφέρει το παιχνίδι στις ρίζες του, αφήνοντας πίσω τον ανοιχτό κόσμο και την ασταμάτητη εξερεύνηση.

Video Duration
7:52

To Prince of Persia επιστρέφει!

Μετά από πολυετή απουσία, το Prince of Persia επιστρέφει στο χώρο του gaming και μάλιστα στις αρχές του 2024. Το Prince of Persia: The Lost Crown επαναφέρει την κλασική δράση side-scrolling και πέραν της εξερεύνησης θα προσφέρει δυνατότητες εκμετάλλευσης των στοιχείων κάθε πίστας, πολλές μάχες με εχθρούς και bosses, αλλά και πολλά χαρακτηριστικά metroidvania. Ο πρωταγωνιστής Sargon είναι μέλος της ομάδας The Immortals, η οποία και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Το Prince of Persia: The Lost Crown αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S και Nintendo Switch.

Video Duration
1:50

Alan Wake 2: Ετοιμάσου να ζήσεις τον απόλυτο τρόμο

H Remedy Entertainment παρουσίασε το Alan Wake 2 και μίλησε περισσότερο για το gameplay του. Οι παίκτες θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους και την ηρωίδα Saga Anderson, η οποία στο νέο video φαίνεται να εξερευνά το δάσος και τα μυστήριά του. Η αστυνομικός έχει αναλάβει την έρευνα για κάποιες δολοφονίες και εμφανίζεται ως επιλογή playable χαρακτήρας με δυνατότητα για άμεση εναλλαγή που δίνεται στους παίκτες. Το Alan Wake 2 αναμένεται στις 17 Οκτωβρίου 2023 για PC, PS5 και Xbox Series X.

Video Duration
3:26

Marvel’s Spider-Man 2: Ημερομηνία κυκλοφορίας και συλλεκτικές εκδόσεις

Η Sony δεν είχε έντονη παρουσία στο Summer Game Fest, αλλά αποκάλυψε την ημερομηνία κυκλοφορίας του Marvel’s Spider-Man 2. Το παιχνίδι αναμένεται για το PS5 στις 20 Οκτωβρίου 2023 και όπως δήλωσε η Insomniac Games, ο Venom θα έρθει με ένα δικό του story, ενώ θα δούμε και άλλους ήρωες της Marvel. To σύστημα της Sony θα προσφέρει υψηλής ευκρίνειας γραφικά και 3D ήχο, καθώς και δυνατότητα άμεσης εναλλαγής ανάμεσα σε Spider-Man και Miles Morales. Πέραν της απλής έκδοσης, θα κυκλοφορήσει και μια deluxe με έξτρα περιεχόμενο, αλλά και μία συλλεκτική με μια μεγάλη φιγούρα του Venom και τους δύο πρωταγωνιστές του παιχνιδιού να δίνουν μάχη μαζί του.

Avatar: Frontiers of Pandora – Έρχεται τον Δεκέμβριο

H Ubisoft ρίχνει φέτος στην αγορά και το νέο της Avatar video game. Το Avatar: Frontiers of Pandora θα προσφέρει προοπτική πρώτου προσώπου με εμφάνιση τρίτου προσώπου όταν η πρωταγωνίστρια ιππεύει ή πετάει στην πλάτη ενός ikran. Η ιστορία φέρνει στο προσκήνιο την RDA, μια οργάνωση που εισβάλει στην Pandora, καταπατά τα δικαιώματα των ντόπιων και παίρνει για σκλάβους παιδιά. Η ηρωίδα ξυπνάει μετά από 15 χρόνια παραμονής σε έναν κρυοθάλαμο και προσπαθεί να ενώσει τις φατριές των Na’vi, χρησιμοποιώντας παράλληλα μια μεγάλη γκάμα όπλων που έχει μάθει να χρησιμοποιεί με τη βοήθεια των ανθρώπων. Το Avatar: Frontiers of Pandora έρχεται στις 7 Δεκεμβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Video Duration
6:09