Το EA Sports FC 24 έρχεται, φήμες για remake του NFS: Most Wanted!

Περίληψη: Το EA Sports FC 24 είναι επίσημο και έρχεται στα τέλη Σεπτέμβρη. Οι gaming ειδήσεις δεν σταματούν εκεί όμως. Πάμε να δούμε τα όλα τα gaming news της εβδομάδας.

Αυτή την εβδομάδα, η πιο σημαντική είδηση από το χώρο του gaming ήταν αναμφίβολα η επίσημη ανακοίνωση του EA Sports FC 24, το οποίο κυκλοφορεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οπότε με αυτό θα ξεκινήσουμε την ανασκόπησή μας στις gaming ειδήσεις των ημερών. Πέρα από το νέο «ποδοσφαιράκι» της EA, είχαμε επίσης μία πολύ ενδιαφέρουσα φήμη για επιστροφή ενός αγαπημένου τίτλου της σειράς Need for Speed, ανακοινώσεις για καθυστερήσεις στις κυκλοφορίες πολυαναμενόμενων παιχνιδιών, νέα περιφερειακά που κυκλοφορούν μέσα στη χρονιά, ενώ μάθαμε και τα νέα δωρεάν παιχνίδια στο PlayStation για το μήνα Ιούλιο. Πάμε να τα δούμε όλα πιο αναλυτικά!

EA Sports FC 24: Επίσημο και κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο

Η ΕΑ Sports αποκάλυψε, όπως αναμενόταν, το EA Sports FC 24, το πρώτο παιχνίδι FIFA της νέας εποχής μετά και το διαζύγιό της με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Το EA Sports FC 24 θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου με τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο εξώφυλλο και θα το υποδεχτούμε σε εκδόσεις για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch. Από τις μεγάλες διοργανώσεις και πρωταθλήματα έχουν επιβεβαιωθεί ήδη 30, με βασικότερα τα UEFA Champions League, UEFA Women’s Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League και UEFA Super Cup. Το γυναικείο ποδόσφαιρο θα είναι πιο έντονο από ποτέ, με νέα πρωταθλήματα και συμμετοχή έως και στο FIFA Ultimate Team. Τέλος, από τα νέα χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν η τεχνολογία HyperMotionV για τις new-gen εκδόσεις, αλλά και η βελτιωμένη Frostbite Engine που θα στηρίζει το game. Όσοι προαγοράσουν την Ultimate Edition θα έχουν πρόσβαση στο παιχνίδι μία εβδομάδα νωρίτερα, αλλά και πολλά in-game δώρα.

Video Duration
1:51

Τον Δεκέμβριο το PS5 Access Controller

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα πως το PS5 Access Controller της θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου 2023 σε τιμή κοντά στα 90 ευρώ. Το χειριστήριο είναι ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με κινητικά προβλήματα και τα βοηθάει να ελέγχουν τα πάντα, αφού μπορούν να προσαρμόσουν όλα τα πλήκτρα ενός DualSense σε μια ειδική κατασκευή που έρχεται στα μέτρα του κάθε χρήστη. Το περιφερειακό αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τoν Ιανουάριο ως Project Leonardo και τον Μάιο μετονομάστηκε σε Access Controller. Στο επίσημο βίντεο που δημοσίευσε το PlayStationGreece στο YouTube μπορείς να πάρεις μία πρώτη γεύση από το πώς θα δουλεύει το νέο χειριστήριο.

Νέα στοιχεία για το Test Drive Unlimited Solar Crown και καθυστέρηση κυκλοφορίας

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων ημερών, η Nacon επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του Test Drive Unlimited Solar Crown για το 2024. Αρχικά παρουσιάστηκε το 2020 ως το επόμενο open world παιχνίδι της σειράς και ήταν προγραμματισμένο για διάθεση τον περσινό Σεπτέμβριο για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch. Τον Μάιο του 2022 η Nacon ανακοίνωσε πως η κυκλοφορία πάει για το 2023 και πως οι last gen εκδόσεις του ακυρώνονται. Προς το παρόν μένει μετέωρο αν θα το δούμε στο Nintendo Switch, καθώς ενώ αρχικά είχε επιβεβαιωθεί, στην πρόσφατη ανακοίνωση έχει εξαφανιστεί το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρείας. Η πρώτη closed beta του θα «τρέξει» από τις 24 Ιουλίου και για 3 μέρες και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να γραφτούν στην επίσημη σελίδα του. Η Nacon υπόσχεται βελτιωμένη δράση και πάνω από 100 αδειοδοτημένα αυτοκίνητα.

Για το 2024 πάει το Assassin’s Creed Codename Red

Το Assassin’s Creed Mirage είναι η προγραμματισμένη κυκλοφορία της Ubisoft για τη δημοφιλή σειρά της φέτος, αλλά τα πλάνα της γαλλικής εταιρείας επεκτείνονται και στα επόμενα πολλά χρόνια. Σύμφωνα με νεότερα ρεπορτάζ, η Ubisoft ετοιμάζει αυτή τη στιγμή 11 διαφορετικά games και το επόμενο μεγάλο από αυτά είναι το Codename Red. Το παιχνίδι αναμένεται σύμφωνα με στέλεχος της Ubisoft μέσα στο 2024, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη κάποια παραπάνω πληροφορία. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Assassin’s Creed Codename Red θα προσφέρει δράση επιπέδου Shinobi και θα λαμβάνει χώρα στην φεουδαρχική Ιαπωνία.

Νέο παιχνίδι Black Panther ετοιμάζει η ΕΑ

H EA ανακοίνωσε επίσημα τη δημιουργία ενός νέου studio με την ονομασία Cliffhanger Games, αλλά και την προετοιμασία για ένα νέο Black Panther videogame. Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε το 2021 με επικεφαλής τον Kevin Stephens, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τα Middle-earth: Shadow of Mordor και Middle-earth: Shadow of War της Monolith. Στην ομάδα του βρίσκονται βετεράνοι της αγοράς που έχουν εργαστεί σε σημαντικά παιχνίδια, όπως τα Halo, God of War και Call of Duty. Το παιχνίδι θα ανήκει στην κατηγορία των third person single player και αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Marvel Games.

Φήμη για επιστροφή του Need for Speed: Most Wanted ως remake

Ένα remake του Need for Speed: Most Wanted φαίνεται πως ετοιμάζει η EA με την Criterion Games. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον… μαρτύρησε η Simone Bailly, η voice actress που συμμετείχε και στο αρχικό game. Η ίδια σημείωσε ότι ο τίτλος αναμένεται το 2024 και μάλιστα ανέφερε και την ομάδα ανάπτυξης που είναι μπλεγμένη στο project. Φαίνεται μάλιστα πως το remake θα γίνει στο αρχικό game που κυκλοφόρησε το 2005 και όχι στην έκδοση του 2012. Το game είχε κυκλοφορήσει από την EA Canada (νυν EA Black Box) το 2005 για PS3, Xbox, GameCube, Nintendo DS, PC, Game Boy Advance και Xbox 360, ενώ ένα spin-off του εμφανίστηκε την ίδια χρονιά στο PSP. Τον Φεβρουάριο του 2020, η EA ανακοίνωσε την επιστροφή της σειράς στα χέρια της Criterion Games, ενώ την ίδια στιγμή προχωρούσε σε αναδιάρθρωση της Ghost Games. Η ομάδα που εδρεύει στο Guildford της Αγγλίας είναι γνωστή για τη σειρά Burnout και έχει φτιάξει τα Need for Speed: Hot Pursuit (2010), Need for Speed: Most Wanted (2012) και Need for Speed Unbound (2022).

Αυτά είναι τα παιχνίδια του PlayStation Plus Game Catalogue + Classics για τον Ιούλιο

Η Sony συνεχίζει να προσφέρει πολλά νέα παιχνίδια για τους συνδρομητές της υπηρεσίας PlayStation Plus και έτσι ανακοίνωσε τα όσα θα προσθέσει μέσα στο μήνα στις δύο μεγαλύτερες συνδρομές της, τις PS Plus Extra και PS Plus Premium. Οι τίτλοι προσφέρονται σε κατόχους PS4 και PS5 και χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, τα πιο πρόσφατα παιχνίδια και τα Classics που περιλαμβάνουν κυκλοφορίες από τα PS1, PS2, PS3 και PSP. Από τις 18 Ιουλίου, λοιπόν, θα προστεθούν στην υπηρεσία τα παρακάτω:

PlayStation Plus Extra and Premium | Game Catalogue

  • It Takes Two – PS4, PS5
  • Sniper Elite 5 – PS4, PS5
  • Snowrunner – PS4, PS5
  • World War Z – PS4, PS5
  • The Ascent – PS4, PS5
  • Undertale – PS4
  • SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom – Rehydrated – PS4
  • Melty Blood: Type Lumina – PS4
  • Dysmantle – PS4, PS5
  • Circus Electrique – PS4
  • Dynasty Warriors 9 – PS4
  • Samurai Warriors 5 – PS4
  • My Little Pony: A Maretime Bay Adventure – PS4, PS5
  • Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R – PS4, PS5

PlayStation Plus Premium | Classics

  • Gravity Crash Portable – PS4, PS5
  • Twisted Metal – PS4, PS5
  • Twisted Metal 2 – PS4, PS5