Το CoD: Modern Warfare III αποκαλύπτεται, το Project Q διαρρέει

Περίληψη: Θες να μάθεις τι έγινε αυτή την εβδομάδα στον κόσμο του gaming; Συγκεντρώσαμε τις σημαντικότερες gaming ειδήσεις των τελευταίων ημερών εδώ!

Οι ειδήσεις από το χώρο του gaming δεν σταματούν ποτέ, ούτε εν μέσω καλοκαιριού. Για ακόμα μία εβδομάδα λοιπόν είχαμε πολλά και ενδιαφέρονται gaming news. Από ανακοινώσεις νέων παιχνιδιών και διαρροές νέων συστημάτων μέχρι χειριστήρια σε σχήμα… κομματιού πίτσας είχε το «μενού» αυτής της εβδομάδας. Ας τα πάρουμε όλα με τη σειρά, ξεκινώντας από την επίσημη αποκάλυψη του επόμενου Call of Duty!

Call of Duty: Modern Warfare III – Τα αποκαλυπτήρια

Μια σειρά από διαρροές φαίνεται πως ανάγκασε την Sledgehammer Games να αποκαλύψει νωρίτερα από την ώρα της τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το φετινό Call of Duty. Το Call of Duty: Modern Warfare III αναμένεται να διατεθεί εμπορικά μέσα στο φετινό φθινόπωρο και το studio ανανέωσε τις εικόνες στα social media και φαίνεται πως μετράμε αντίστροφα μέχρι τα επίσημα αποκαλυπτήρια. Το υλικό ταιριάζει με αυτό που διέρρευσε από διάφορες πηγές στο διαδίκτυο, με το «3» να εμφανίζεται σε ρωμαϊκή γραφή. Μπορείς να δεις το σχετικό υλικό που εμφανίστηκε τις τελευταίες μέρες από το παρακάτω tweet:

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το φετινό game θα είναι συνέχεια του περσινού Call of Duty: Modern Warfare 2 και πως την ανάπτυξή του έχει κατά βάση η Sledgehammer Games, με διάφορα ακόμη studios να συμμετέχουν.

Νέα διαρροή δείχνει το φορητό PlayStation Project Q

Η Sony και το PlayStation δουλεύουν πάνω στο φορητό σύστημα Project Q, για το οποίο στην παρούσα φάση γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. Μετά την επίσημη ανακοίνωσή του, η ιαπωνική εταιρεία τηρεί σιγή ιχθύος αλλά μέσω μιας νέας διαρροής έρχονται περισσότερες εικόνες του στη δημοσιότητα. Όπως φαίνεται λοιπόν, η συσκευή θα «τρέχει» μια έκδοση του λειτουργικού Android, κάτι που σαφώς έχει ανοίξει ήδη την όρεξη αρκετών χρηστών, αφού ίσως θα παραμετροποιείται σχετικά εύκολα.

Το PlayStation Project Q θα κάνει stream τα games από το PS5 μέσω remote play και WiFi και θα έχει μια οθόνη 8 ιντσών που θα μπορεί να αποδώσει 1080p εικόνα. Στα δεξιά και αριστερά της θα βρίσκονται όλα τα πλήκτρα ενός DualSense Controller. Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχουμε ακόμη και στο πρόσφατο δικαστήριο της Microsoft εναντίον του FTC, εικάζεται πως το project έχει προγραμματιστεί να διατεθεί μέσα στη φετινή χρονιά.

H θρυλική Συνέντευξη Τύπου της Sony στην Ε3 2006 για πρώτη φορά σε 1080p

Η παρουσία της Sony στην E3 2006 ήταν από τις πλέον θρυλικές και συζητιέται ακόμη και σήμερα στους κύκλους των gamers. Η Συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει τότε εμφανίστηκε στο σήμερα σε ανάλυση 1080p, χάρη στη δουλειά ενός καναλιού στο YouTube. H ιαπωνική εταιρεία είχε αποκαλύψει σε εκείνη τη χρονική στιγμή το PS3 και χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές για να αποκαλύψει την τεχνική του ανωτερότητα. Σε κάποια σημεία δεν τα κατάφερε αρκετά, με αποτέλεσμα ορισμένες στιγμές της να έχουν μείνει ως meme στην gaming κοινότητα. To κανάλι Noclip Game History Archive έκανε όλη τη δύσκολη δουλειά, αφού ένωσε κομμάτια από διάφορα ντοκιμαντέρ και μετέτρεψε κασέτες που εντόπισε με το σχετικό υλικό από τα παιχνίδια που παρουσιάστηκαν. Μπορείς να δεις το τελικό αποτέλεσμα παρακάτω:

Video Duration
112:08

Δες το panel του Spider-Man 2 στην San Diego Comic-Con

H Insomniac Games παρουσίασε πρόσφατα νέα στοιχεία για το Marvel’s Spider-Man 2 μέσα από ένα panel που διοργάνωσε στην San Diego Comic-Con και εκεί μάθαμε περισσότερα για τον Venom και τη στολή του Spider-Man. Η παρουσίαση αυτή δεν μεταδόθηκε ποτέ και η Sony την κατέγραψε και την ανέβασε τώρα στο κανάλι της στο YouTube. Ο τίτλος της παρουσίασης ήταν «Symbiotic Relationships» και προσφέρει μια έξτρα ματιά στο πώς ο μεγάλος κακός συμμετέχει στη δράση, αλλά και τις νέες δυνάμεις και ικανότητες που θα έχει ο ήρωας για να προσφέρει στους παίκτες. Στο πάνελ που έχει διάρκεια περί τα 16 λεπτά μιλούν οι senior creative director Bryan Intihar, senior game director Ryan Smith, senior narrative director Jon Paquette και senior art director Jacinda Chew. Στο πλευρό τους βρίσκονται οι ηθοποιοί Yuri Lowenthal (Peter Parker), Nadji Jeter (Miles Morales), Laura Bailey (Mary Jane Watson) και Tony Todd (Venom), καθώς και το αντιπρόεδρος της Marvel Games και creative director Bill Rosemann. Δες το βίντεο εδώ.

Αυτό είναι το πρώτο από τα δωρεάν παιχνίδια του PlayStation Plus για τον Αύγουστο

Αποκαλυπτήρια για ένα από τα παιχνίδια που θα διατεθούν δωρεάν στο PlayStation Plus τον επόμενο μήνα είχαμε από μεριάς PlayStation. Η Sony ανακοίνωσε πως το retro-inspired turn-based RPG Sea of Stars θα προσφερθεί στο λανσάρισμά του στη συνδρομητική της υπηρεσία και θα μπορούν να το κατεβάσουν και να το απολαύσουν χωρίς χρέωση οι κάτοχοι PS4 και PS5. Το game είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει κανονικά στις 29 Αυγούστου για PC, Nintendo Switch, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S. Ο τίτλος είναι ακόμη στη λίστα του Game Pass για κονσόλες Xbox και PC, κάτι που σημαίνει πως θα προσφερθεί και στους κατόχους συστημάτων της Microsoft από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του.

Τρία νέα σύντομα animated videos μάς ετοιμάζουν για το Starfield

Το Starfield είναι το πλέον αναμενόμενο videogame για φέτος και η Bethesda αποκάλυψε τρία νέα σύντομα animated videos, μέσα από τα οποία θέλει να προσφέρει μερικές έξτρα πληροφορίες για τον κόσμο και τις βασικές πόλεις του επερχόμενου sci-fi RPG. Το υλικό καλύπτει την New Atlantis, την περιπέτεια ενός ορφανού που προσπαθεί να ξεφύγει από την Akila City, και την επιβίωση στους δρόμους της Neon. Τo Starfield είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου για PC και Xbox Series X/S.

H Microsoft παρουσίασε το πρώτο Xbox controller σε σχήμα πίτσας

Microsoft και Paramount Pictures συνεργάζονται για την προώθηση του Teenage Mutant Ninja Turtles και η εταιρεία του Xbox φαίνεται πως σκέφτηκε μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Έτσι, «τρέχει» έναν διαγωνισμό με μερικά ειδικά σχεδιασμένα πράσινα χειριστήρια του Xbox που έχουν το σχήμα ενός κομματιού πίτσας. Η διάθεσή τους στους νικητές θα γίνει ταυτόχρονα με την πρεμιέρα της ταινίας Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem στους κινηματογράφους τον επόμενο μήνα και έχουν σχεδιαστεί 4 εκδόσεις, μία για κάθε ήρωα του γνωστού franchise (Leonardo, Raphael, Donatello και Michelangelo). Για να διεκδικήσεις ένα από αυτά τα ειδικά χειριστήρια δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα βρεις στο παρακάτω tweet.

Νέο gameplay του Armored Core VI δείχνει καταιγιστική δράση

Η From Software μετράει αντίστροφα για την κυκλοφορία του Armored Core VI: Fires of Rubicon και έδωσε στη δημοσιότητα (μαζί με την Bandai Namco) ένα 13λεπτο gameplay video από το παιχνίδι. Το υλικό παρουσιάζει μερικούς από τους νέους βασικούς μηχανισμούς, όπως τη δυνατότητα Assault Boost, αλλά και το πως οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάθετους καταπέλτες για να εκτοξευτούν στον αέρα και να εξαπολύσουν τις επιθέσεις τους από εκεί. Ακόμη, βλέπουμε το stagger mechanic, αλλά και μέρος της ιστορίας. Το Armored Core VI παρουσιάστηκε τον περσινό Δεκέμβριο στα Game Awards και θα κυκλοφορήσει στις 25 Αυγούστου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S.