Call of Duty: Modern Warfare III & Quake II Remaster, οι πρωταγωνιστές των ημερών

Περίληψη: Πολλά παιχνίδια μάς απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες στην αγορά του gaming. Πάμε να δούμε μαζί τις πιο σημαντικές ειδήσεις!

Είμαστε μερικές ημέρες πριν τον 15Aύγουστο, όμως οι ειδήσεις από τον χώρο του gaming δεν σταματούν! Και αυτή την εβδομάδα, λοιπόν, τα gaming news ήταν πολλά, με την ανακοίνωση για την επίσημη κυκλοφορία του Call of Duty: Modern Warfare III, την κυκλοφορία του Quake II Remaster αλλά και τα ενδιαφέροντα updates για το Red Dead Redemption να πρωταγωνιστούν. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά!

Επίσημο το Call of Duty: Modern Warfare III

Όπως αναμενόταν από τις πολλές φήμες που ακούγονταν τους τελευταίους μήνες, η Activision αποκάλυψε επίσημα το φετινό μέρος της σειράς Call of Duty, το Call of Duty: Modern Warfare III. To παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου και την ευθύνη του έχει αναλάβει η Sledgehammer Games, η ομάδα πίσω από τα Call of Duty: World War II (2017) και Call of Duty: Advanced Warfare (2014). Η παραγωγή θα συνεχίσει τη σειρά από εκεί που την άφησε το περσινό Call of Duty: Modern Warfare ΙΙ και οι παίκτες θα μπορούν να μεταφέρουν τους operators τους, τα όπλα και τα bundles τους, ενώ κάτι αντίστοιχο θα ισχύσει και για τους χάρτες. Σύμφωνα με τα όσα εμφανίστηκαν στα δημοσιογραφικά sites, η γνωστή εκδότρια εταιρεία είχε στα πλάνα της να κυκλοφορήσει φέτος ένα μεγάλο DLC, αλλά αποφάσισε να δώσει και φέτος στην αγορά ένα πλήρες game. Προς το παρόν έχουμε μόνο ένα teaser trailer και αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το φετινό Call of Duty.

Video Duration
0:42

To Red Dead Redemption έρχεται σε PS4 και Nintendo Switch

Η Rockstar Games ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Red Dead Redemption για τα PS4 και Nintendo Switch τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το σχετικό επίσημο trailer, το θρυλικό παιχνίδι θα μεταφερθεί στις δύο νέες αυτές πλατφόρμες και θα κυκλοφορήσει στις 17 Αυγούστου, με το πακέτο να περιλαμβάνει και το Undead Nightmare DLC. Μία physical έκδοση του τίτλου θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου. Την ανάπτυξη του port έχει αναλάβει η Double Eleven Studios και η έκδοση του PS4 θα είναι συμβατή και με το PS5. To Red Dead Redemption είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή μόνο στις κονσόλες Xbox, κυρίως λόγω της διαθεσιμότητας της έκδοσης Xbox 360. Τόσο τα Xbox One, όσο και τα Xbox Series X και Xbox Series X μπορούν να την αναπαράξουν μέσω της λειτουργίας backwards compatibility.

Video Duration
0:31

Πλησιάζουν τα 42 εκατομμύρια οι πωλήσεις του PS5

Η Sony ανακοίνωσε πως το PS5 κατάφερε να φτάσει σε πωλήσεις τα 41,7 εκατομμύρια τεμάχια. Το στοιχείο αυτό περιλαμβάνει τις πωλήσεις που έγιναν μέχρι και τα τέλη Ιουνίου 2023, κάτι που σημαίνει ότι μέσα στο τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν 3,3 εκατομμύρια κονσόλες (+0,9 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο). Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αφορούν το λογισμικό και τους χρήστες του PlayStation Network. Συγκεκριμένα, η Sony μετράει αυτή τη στιγμή 108 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες του PlayStation Network (+5 εκατ. σε σχέση με πέρσι). Σε ό,τι αφορά το λογισμικό, το τελευταίο τρίμηνο πουλήθηκαν 56,5 εκατομμύρια αντίτυπα τίτλων PS4 και PS5 (+9,3 εκατ. σε σχέση με πέρσι).

Ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε το Quake II Remaster

Επιβεβαιώνοντας τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα, η Bethesda Softworks και η id Software ανακοίνωσαν το Quake II Remaster. Το παιχνίδι κυκλοφορεί πλέον επίσημα για τα PS4 και PS5, αλλά και για τις κονσόλες Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch, αλλά και το PC. Το πακέτο αγοράς περιλαμβάνει το ίδιο το game, ένα νέο expansion pack με το όνομα Call of the Machine, το Quake II 64 και αρκετά ακόμη στοιχεία, όπως τα original mission packs The Reckoning και Ground Zero. Το αρχικό game κυκλοφόρησε το 1997 και άλλαξε τα δεδομένα στα first person shooters. Η remastered έκδοση υποστηρίζει ανάλυση έως και , widescreen οθόνες, βελτιωμένα μοντέλα και animations και περισσότερο αίμα. Ακόμη, προσφέρει βελτιωμένη συμπεριφορά της τεχνητής νοημοσύνης και φωτισμούς. Για τους λάτρεις του co-op, το παιχνίδι υποστηρίζει 4-player online ή local split-screen co-op, καθώς και αγώνες 16 παικτών.

Video Duration
1:46

Με Lost Judgment τα δωρεάν games για τα PS Plus Extra και PS Plus Premium πακέτα

H Sony ανακοίνωσε τις προσθήκες παιχνιδιών στην υπηρεσία PlayStation Plus, για όσους έχουν τα δύο πιο ακριβά πακέτα, τα PS Plus Extra και PS Plus Premium. Ξεχωρίζουν εκ πρώτης όψεως τα Lost Judgment, Destroy All Humans 2: Reprobed και Two Point Hospital: Jumbo Edition, αλλά και μία συλλογή τίτλων από τα PS1, PS2, PS3 και PSP. Έτσι, από τις 15 Αυγούστου θα είναι διαθέσιμα τα παρακάτω games, εκτός του Sea of Stars που θα μπει στην υπηρεσία στις 29 του μήνα.

PS Plus Extra + Premium / Game Catalogue
- Sea of Stars – PS4, PS5
- Moving Out 2 – PS4, PS5
- Destiny 2: The Witch Queen – PS4, PS5
- Lost Judgment – PS4, PS5
- Destroy All Humans 2 Reprobed – PS4, PS5
- Two Point Hospital: Jumbo Edition – PS4
- Source of Madness – PS4, PS5
- Cursed to Golf – PS4, PS5
- Dreams – PS4
- PJ Masks: Heroes of the Night – PS4, PS5
- Hotel Transylvania: Scary-Tale Adventures – PS4, PS5
- Lawn Mowing Simulator: Landmark Edition – PS4, PS5
- Spellforce III Reforced – PS4
- Midnight Fight Express – PS4

PS Plus Premium / Classics
- MediEvil: Resurrection (PSP)
- Ape Escape: On the Loose (PSP)
- Pursuit Force: Extreme Justice (PSP)

Πως «τρέχει» το EA Sports FC 24 στο Nintendo Switch

Video Duration
6:34

Το EA Sports FC 24 έχει ανακοινωθεί για κυκλοφορία και για το Nintendo Switch και οι… επιδόσεις του είναι ακόμη από τα μεγάλα ερωτηματικά. Για πρώτη φορά παιχνίδι της πρώην σειράς FIFA θα χρησιμοποιεί την Frostbite Engine και πριν από μερικές ημέρες κάποιοι έλαβαν προσκλήσεις και κωδικούς για μια closed beta. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να δούμε τι δουλειά έκανε φέτος η EA Sports για το υβριδικό σύστημα της Nintendo και μέσω κάμερας καταγράφηκε δράση από έναν αγώνα ανάμεσα σε Barcelona και Manchester City. Για πρώτη φορά η εν λόγω έκδοση θα είναι διαφορετική και θα περιλαμβάνει και το κομμάτι του FIFA Ultimate Team, και συνολικά θα πλησιάζει την εμπειρία που θα προσφέρουν οι εκδόσεις για τα PS4 και Xbox One. To EA Sports FC 24 είναι το πρώτο από τα παιχνίδια της ανανεωμένης σειράς που πλέον δεν έχει επίσημη συνεργασία με την FIFA.