Νέες φήμες για Switch 2, φρέσκο υλικό για Super Mario Bros. Wonder

Περίληψη: Φήμες, ανακοινώσεις, καθυστερήσεις και ακυρώσεις είχε αυτή η εβδομάδα στο χώρο του gaming. Πάμε να δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Εδώ και καιρό ακούμε διάφορα για τον διάδοχο του Nintendo Switch. Το ίδιο συνέβη και αυτή την εβδομάδα, με νέες φήμες για το Switch 2 να έρχονται στην επιφάνεια. Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για την επόμενη κονσόλα της Nintendo δεν ήταν το μόνο που απασχόλησε τη gaming ειδησεογραφία όμως. Τις τελευταίες μέρες είχαμε την ανακοίνωση νέων παιχνιδιών, την κυκλοφορία νέων υλικών για επερχόμενα video games, αλλά και διάφορες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις. Πάμε να δούμε αναλυτικά ό,τι συνέβη στο χώρο του gaming την εβδομάδα που μας πέρασε.

Η Nintendo έδειξε το Nintendo Switch 2 στην Gamescom

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν συνεχώς φήμες για το Nintendo Switch 2, οι οποίες φαίνεται πως έχουν βάση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ώρες, ένας πολύ περιορισμένος αριθμός από developers είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά την επόμενη κονσόλα της Nintendo. Από τα όσα εμφανίστηκαν στα διάφορα ΜΜΕ ανώνυμα, η ιαπωνική εταιρεία έδειξε το The Legend of Zelda: Breath of the Wild σε υψηλότερη ανάλυση και με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, καθώς και το πρόσφατο The Matrix Awakens Unreal Engine 5 Demo. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα κονσόλα υποστηρίζει την τεχνολογία upscaling DLSS της Nvidia με εξελιγμένο ray tracing και γραφικά που μπορούν να ανταγωνιστούν αυτά των τωρινών κονσολών PS5 και Xbox Series X/S. H Nintendo χρησιμοποίησε στην παρουσίασή της ένα διάγραμμα που έδειχνε μια εικόνα ανάλυσης 540p να αναβαθμίζεται σε 1080p, ενώ ξεκαθάρισε ότι αντίστοιχα θα λειτουργεί και για την εικόνα 1080p που θα ανεβαίνει στα επίπεδα του . Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε την νέα κονσόλα, η οποία και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

20λεπτο gameplay video του Super Mario Bros. Wonder

Video Duration
22:40

Η Nintendo επενδύει αρκετά στο Super Mario Bros. Wonder και στο πλαίσιο ενός πρόσφατου Nintendo Direct παρουσίασε περισσότερη δράση για το game. Η μετάδοση του υλικού έγινε παράλληλα με το Nintendo Live event στο Σιάτλ των ΗΠΑ, το οποίο και «έτρεξε» παράλληλα με την έκθεση PAX West. Στο video που δημοσιεύτηκε βλέπουμε και πάλι το ρόστερ των χαρακτήρων, τις δυνάμεις τους και τα power-ups και όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το πρώτο νέο 2D side-scroller Mario game που θα κυκλοφορήσει μετά από μια δεκαετία (μετά το New Super Mario Bros. U που βγήκε το 2012 στο Wii U). Το Super Mario Bros. Wonder θα κυκλοφορήσει στις 20 Οκτωβρίου για το Nintendo Switch.

Νέες φουρτούνες για την E3, ακυρώθηκε και η E3 2024

Φαίνεται πως τα πράγματα με την έκθεση Ε3 δεν έχουν επιστροφή, μιας και όπως ανακοίνωσε η ESA, δεν θα δούμε το αμερικανικό show ούτε το 2024. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός ανακοίνωσε πως διακόπτει και τη συνεργασία του με την ReedPop (εταιρεία των PAX West και PAX East), με την οποία είχαν ξεκινήσει ένα project αναβίωσης της E3. Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε αμοιβαία απόφαση διακοπής της συνεργασίας τους λίγους μήνες μετά την ακύρωση και της φετινής διοργάνωσης. Η ESA επιβεβαίωσε ταυτόχρονα πως αποδέσμευσε τις ημερομηνίες της E3 από το εκθεσιακό κέντρο του Los Angeles για το 2024, κάτι που σημαίνει πως αν γίνει E3 2024, θα αλλάξει χώρο. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η ESA θα αφήσει να περάσει καιρός από τη φετινή καταστροφική χρονιά για την E3 και θα σχεδιάσει μια ανανεωμένη έκθεση με στόχο να επιστρέψει το 2025 με νέα μορφή και ίσως σε νέα τοποθεσία.

Η ΕΑ ανακοίνωσε το νέο της EA Sports WRC videogame

H ΕΑ ανακοίνωσε το πρώτο της WRC videogame. Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την Codemasters με τη χρήση της Unreal Engine και θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X/S στις 3 Νοεμβρίου. Όσοι κάνουν προ-παραγγελία θα μπορούν να παίξουν 3 μέρες νωρίτερα και ο επικεφαλής της Codemasters, Ross Gowing, σημείωσε πως το φετινό game βελτιώνει τα προηγούμενα σε όλα τα επίπεδα. Οι παίκτες θα βρουν τις 18 επίσημες τοποθεσίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIA, ενώ το Central Europe Rally θα προστεθεί μέσα από επερχόμενο update. Το EA Sports WRC θα υποστηρίζει αγώνες 32 παικτών, καθώς και οχήματα από τα WRC, WRC2 και Junior WRC, καθώς και 68 θρυλικά αυτοκίνητα από την ιστορία του αθλήματος. Όσοι κάνουν προ-παραγγελία το game θα αποκτήσουν πέντε VIP Passes, κάθε ένα από τα οποία θα προσφέρει και ξεχωριστό περιεχόμενο.

H THQ μεταφέρει την κυκλοφορία του Alone in the Dark για το 2024

Σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα κυκλοφοριών της THQ Nordic, αφού ο γνωστός publisher ανακοίνωσε πως μεταφέρει το Alone in the Dark Reboot για το 2024. Το παιχνίδι της Pieces Interactive ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, ωστόσο η ομάδα ανάπτυξης χρειαζόταν έξτρα χρόνο για να ολοκληρώσει τη δουλειά της σε διάφορα επίπεδα. Αυτό που όμως σημείωσε και ο επίσημος λογαριασμός στα social media είναι πως ο Οκτώβριος θα είναι ιδιαίτερα «φορτωμένος» μήνας από πλευράς κυκλοφοριών και ως εκ τούτου θα ήταν ρίσκο να βγει εκεί και το νέο αυτό εγχείρημα. Πλέον, το Alone in the Dark πάει για κυκλοφορία στις 16 Ιανουαρίου 2024 για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Στο παιχνίδι πρωταγωνιστούν οι David Harbour (Stranger Things, Black Widow) και Jodie Comer (Killing Eve, Free Guy) ως οι πρωταγωνιστές Edward Carnby και Emily Hartwood, στην εξερεύνησή τους στην μυστηριώδη έπαυλη Derceto.

Ανακοινώθηκε το Company of Heroes Collection για το Nintendo Switch

Μπορεί η αγορά να στρέφει το ενδιαφέρον της στην επόμενη κονσόλα της Nintendo, το Nintendo Switch 2, αλλά αρκετές εταιρείες προσπαθούν ακόμη να διαθέσουν τα games τους στο τωρινό σύστημα. Η SEGA ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Company of Heroes Collection για το Nintendo Switch και στο πακέτο αγοράς θα περιλαμβάνονται αναβαθμισμένες εκδόσεις των original Company of Heroes, αλλά και των δύο expansions Opposing Fronts και Tales of Valor. Την επιμέλεια της κυκλοφορίας έχει η -ειδική στο θέμα- Feral Interactive, η οποία και εργάστηκε πάνω στην έκδοση του Alien Isolation για το Nintendo Switch. Το Company of Heroes κυκλοφόρησε αρχικά το 2006 για PC και μετέπειτα έκανε το βήμα για το iOS το 2020. Σε κονσόλες εμφανίστηκε τον Μάιο με το Company of Heroes 3.

Πρώτη εμφάνιση του Johnny Cage με τη στολή του Jean-Claude Van Damme

H πρώτη εμφάνιση της στολής Jean-Claude Van Damme για τον Johnny Cage στο Mortal Kombat 1 είναι γεγονός. Ο Van Damme εμφανίζεται ως special εναλλακτικό skin για τον ήρωα του τίτλου και μπορεί να ξεκλειδωθεί από όσους αγοράσουν την Premium Edition. Το υλικό παρουσιάστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του δημιουργού της σειράς Ed Boon. To Mortal Kombat 1 αναπτύσσεται από την NetherRealm Studios και θα κυκλοφορήσει από την Warner Bros. Games στις 19 Σεπτεμβρίου για PC, PS5, Xbox Series X/S και Nintendo Switch.